Powrót do SC

S

suburban

Gość
Jestem byłym funkcjonariuszem, mam przepracowane w służbie około 5 lat. Z powodów osobistych odszedłem ze służby w sumie na 2 lata. Czy ktoś wie na jakich warunkach można znów pracować w SC? Czy gdybym znów się ubiegał o stanowisko w SC musiałbym zaczynać wszystko od zera? Egzaminy, kursy, moduły, język?

Wiem że zaczniecie się śmiać że chcę wrócić. Ale służba w sc to tak wąska dziedzina że na realnym rynku pracy nie wzbudza zainteresowania.

powrót do służby

Pytaj kadry IC ,w której służyłeś.
Wujek Dobra Rada - pytaj w kadrach, he he. Art. 12 ustawy o SC zezwala MF na zwolnienie z obowiązku służby przygotowawczej. Na wniosek zainteresowanego, ale niewątpliwie poparty wnioskiem DIC. Udaj się zatem do DIC i spytaj czy poprze Twój wniosek i licz na to, że zarówno on jak i MF się zgodzą. Wtedy możesz podjąć służbę bez przechodzenia całej procedury służby przygotowawczej.

Zapytaj szefa służby celnej - on ma to opanowane.Wie jak odejść i kiedy najlepiej wrócić.Myślę,że on Ci bardzo chętnie pomoże.To "spoko kolo".

gdybyś

najlepiej by było gdybyś miał jakiegoś wujka wysoko w SC albo ciocię-bo cała SC opiera się na SITWIE(kazdy kto pracuje to wie)

Back
Do góry