Zwróciła się do mnie jedna z akademii filmowych z prośbą o pomoc w pozyskaniu munduru CZECHOSŁOWACKIEGO celnika. Kręcą film krótkometrażowy pt. Przejście Graniczne - akcja filmu dzieje się w 1989 roku i jest im taki mundur bardzo potrzebny do zdjęć. Nie ma nigdzie w wypożyczalniach w Polsce.
Proszę zatem celników z południa Kraju i nie tylko z południa, bo każdego kto ma kontakty w Czechach, na Słowacji z Koleżankami i Kolegami celnikami z tych Krajów.
Popytajcie, może uda się uzyskać ten mundur. Ja rozpuściłem wici poprzez Kolegę wśród Czechów z przejść granicznych Głuchołazy, Konradowa ale nie mają niestety
Proszę o odpowiedź najpóźniej do 2 lipca, bo ruszają już zdjęcia.
Jeżeli nie uda się pozyskać munduru, to proszę także o informację jaki był ten mundur. Jakieś zdjęcia filmy.
Czy był zielony czy stalowo/niebieski. To także jest dyskusyjne.
Myślę, że możemy pomóc przy realizacji tego filmu.
Jeżeli ktoś pozyska mundur to producent filmu na pewno zgodzi się zamieścić nazwisko do napisów i materiałów promocyjnych. Jeżeli ktoś, kto udostępni mundur zechce by było to logo np. Związku to także logo możemy zamieścić.
Proszę zatem celników z południa Kraju i nie tylko z południa, bo każdego kto ma kontakty w Czechach, na Słowacji z Koleżankami i Kolegami celnikami z tych Krajów.
Popytajcie, może uda się uzyskać ten mundur. Ja rozpuściłem wici poprzez Kolegę wśród Czechów z przejść granicznych Głuchołazy, Konradowa ale nie mają niestety
Proszę o odpowiedź najpóźniej do 2 lipca, bo ruszają już zdjęcia.
Jeżeli nie uda się pozyskać munduru, to proszę także o informację jaki był ten mundur. Jakieś zdjęcia filmy.
Czy był zielony czy stalowo/niebieski. To także jest dyskusyjne.
Myślę, że możemy pomóc przy realizacji tego filmu.
Jeżeli ktoś pozyska mundur to producent filmu na pewno zgodzi się zamieścić nazwisko do napisów i materiałów promocyjnych. Jeżeli ktoś, kto udostępni mundur zechce by było to logo np. Związku to także logo możemy zamieścić.