POROZUMIENIE - CZY ONI NAS SPRZEDALI

G

Guest

Gość
cały kraj stoi siła naciku ogromna a oni wynegocjowali o 250 zeta więcej niż mieliśmy dostać i mgliste zapowiedzi zmiany ustawy o SC.

Gdzie emerytury i ochrona prawna

Anonymous napisał:
cały kraj stoi siła naciku ogromna a oni wynegocjowali o 250 zeta więcej niż mieliśmy dostać i mgliste zapowiedzi zmiany ustawy o SC.

Gdzie emerytury i ochrona prawna

JESTEM W SZOKU :shock: JAK ONI MOGLI NAS TAK UROBIC !!

Nie zgadzajmy się.Nie po to zaszliśmy tak daleko aby teraz oddać wszystko walkowerem.Jesteśmy metr przed metą i mówimy pas.

1.Szybka ścieżka legislacyjna - emerytury,art 25,awanse
2. kasa minimum 800 zł.

BEZ TEGO PROTEST TRWA

to, w jaki sposób traktuje się służbę państwową jaką jest służba celna, jest rzeczą w najwyższym stopniu chaniebne, celnik=niewolnik we własnym kraju, nie wolno nam odpuścić,to co obecnie nam proponuje MF jest tylko rozwodnieniem i rozmydleniem problemu, brakuje konkretów, które mówiłyby jasno o przyszłości służb celnych, jasno widać, że chodzi tutaj o likwidację tych służb, wobec czego koleżanki i koledzy celnicy, bez względu na wiek i staż pracy, nie poddawajcie się, trwajcie w postanowieniach, teraz to jest jedyna i ostatnia szansa wyjścia z tego marazmu i jedyna okazja by wreszcie pracować i żyć godnie.

protest musi trwać! nie ulegajmy złudzeniom! to jest czcza mowa ! MF zbywa nas kolejny raz obietnicami, to jest zbyt poważny problem by go tak lekko traktować, panowie z MF miejcie odwagę powiedzieć społeczeństwu w oczy-tak, chcemy likwidacji służb celnych! wtedy będziemy mieli jasność sytuacji.

Jak mogły pacany godzić się na coś takiego i dawać MF powód do ogłoszenia sukcesu.Powinni odejść od stołu od razu.Z każdym dniem będą mieli coraz bardziej w portkach.

Słuchajcie TVN24 wprowadza ludzi w błąd - powiedzieli, że w/g nieoficjalnych informacji dogadaliśmy sie z rządem !!!!!!

To kłamstwo !!!!

Czy o to walczyliśmy, przecież 500 brutto to ok. 350 netto czyli średnio dla mkc czy kc ok 160-180 zł !!!!!!!!!

Sławek 500 ale netto - to na dziś a czyli 800 brutto !!!!

Słuchajcie wszyscy w poniedziałek blokada TIR-ów w Warszawie przetrzymajmy to jeszcze i we wtorek znowu negocjacje nie zatrzymujmy się w połowie drogi, światełko jest blisko !!!

Tirowcy tez są zdeterminowani, blokują granice, nie mają benzyny, akumulatory i chłodnie im nawalają !!!!

Gro osób jest na L4 do końca przyszłego tygodnia a ci co muszą wrócić do roboty strajk włoski ( pokażcie łamistrajkom jak sie pracuje gdy inni walczą ) !!!

PROTEST TRWA

znowu gruszki na wierzbie!!!!!!!!!!!!
jak zobaczyłem tego naszego (przedstawiciela) koło Dominika to mnie zemdliło....
.....bedzie dalej tak jak było!!!!!!!!!

Anonymous napisał:
Czy o to walczyliśmy, przecież 500 brutto to ok. 350 netto czyli średnio dla mkc czy kc ok 160-180 zł !!!!!!!!!

Jestem mkc. Co to znaczy ży my po 160-180???????????? Przecież to ma być na etat!!!!!!!!! Bez nas nic byście nie wywalczyli!!!!!!!!!!!!!!! Jak zwykle najmniej zarabiającym najmniej!!!!!!!!!!! To jest równość???????? My byliśmy na urlopach i l4 tylko do połowy???????? Hańba!!!!!!!

PILNE

Do ludzi , którzy pracują z tymi baranami(co niby nas reprezenują) dzwonić do nich i rz ądać aby nie podpisywali farsy.Jeżeli to jeszcze możliwe.

inspektor celny napisał:
O włąśnie, takich informacji oczekiwałęm! Brawo koledzy i koleżanki, tak trzeba!

"KOCHANI NIE BADZCIE GŁUPIMI I ŚLEPYMI CELNIKAMI"....tak zawsze mówiła cudowna Pani od UKS-u - ( kurs w Świdrze 21 lat temu)!

Zapamiętałem te słowa i wprowadzałem w życie .....przez lata służby!.
Chyba nie bedziemy "takimi" celnikami...!!!!!!!?

7 30. W radio podali, że związki w nocy podpisały porozumienie. 500 brutto i ochrona prawna. To jakaś kpina. Kto tam negocjował przez te 6 godzin. Na szczęście komitet strajkowy jeszcze nic nie podpisał.

Żądamy normalnych pensji.
Za 1500 złoty to niech oni sobie sami po nocach stoją na pasach, albo na drodze.

Wcześniejsze emerytury.

Jak wyobrażają sobie osoby po 50, 60 stojące na pasach, biegające po naczepach, stojące w nocy na drodze. Dlaczego SG ma wcześniejsze emerytury a my NIE. Kto tak naprawdę się naraża konfiskując towary.
Może czas funkcjonariuszom w terenie dać broń (jaką kolwiek),kajdanki, czas by przemytnicy przestali nam ubliżać a nawet brać się do rękoczynów. Kim my jesteśmy, że musimy wołać o pomoc inne służby.

Pełna ochrona prawna

Mamy dość słuchania i oglądania zadowolonych z siebie przekrętasów, którzy znaleźli sobie sposób na eliminowanie skutecznych funkcjonariuszy ze służby podczas gdy przełożeni nas mają w nosie !!!

JESZCZE TYLKO W KOMITECIE STRAJKOWY NADZIEJA, BO ZWIąZKI JAK ZAWSZE DAłY CIAłA!!! NIE DAJMY SIę ZłAPAć NA OCHłAPY

W 100% odcinam się od tego czegoś co notabene zostało tam dobitnie zakomunikowane. Nie udało mi się powstrzymać związkowca, który negocjował sam ze sobą.

ministerstwo Finansów zagrało na swoją nutkę, widać wyraźnie,że chcą konfrontacji, która zwiększy tylko koszty tego protestu!

Back
Do góry