Pomoc do pracy licencjackiej

Służba.nie.dróżba

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Witam studiuje w Wyższej szkole Zarządzania w Gdańsku specjalizacji celnictwo, zamierzam napisać prace licencjacka o temacie '' Funkcjonariusze Służby Celnej w Polsce''
Czy moglibyście państwo doradzić mi co powinnam zawrzeć w niej konkretne szczegóły waszej pracy,.

Jesli panstwo sa zainteresowani mi pomoc to z góry dziekuje.

Pozdrawiam

hej

Witam studiuje w Wyższej szkole Zarządzania w Gdańsku specjalizacji celnictwo, zamierzam napisać prace licencjacka o temacie '' Funkcjonariusze Służby Celnej w Polsce''
Czy moglibyście państwo doradzić mi co powinnam zawrzeć w niej konkretne szczegóły waszej pracy,.

Jesli panstwo sa zainteresowani mi pomoc to z góry dziekuje.

Pozdrawiam

Trochę zły termin wybrałeś (-łaś) na tego typu pytania.
Jedyne co możesz teraz zrobić to przejść się do jakiegoś urzędu celnego porozmawiać z naczelnikiem i za jego zgodą w poszczególnych komórkach zapoznać się z naszą pracą. A uwierz, jest się z czym zapoznawać. Trochę historii celnictwa znajdziesz w Wiadomościach Celnych, to takie nasze pismo.
A jak nie, to niestety zostaje Ci internet.
Jak coś mi wpadnie do głowy to Ci tu napiszę. :D

http://www.mf.gov.pl/index.php?const=2

Myślę, że warto zajrzeć na ww. stronę. Jest tu wiele przydatnych wiadomości. Można jeszcze spróbować znaleźć coś na stronie monitora prawa celnego i podatkowego. Warto wspomnieć o historii (wiadomości celne), struktura organizacyjna, kompetencje, zadania, polska Służba Celna na tle administracji celnej wspólnotowej (podobieństwa i różnice). Większość informacji będzie w samej ustawie o SC, ale również w ordynacji podatkowej, w ustawie dot. wojewódzkich kolegiów skarbowych itp.

Czas rzeczywiście nie jest zbyt fortunny. Oczekujemy na zmiany, chociaż nikt tak na prawdę nie wie kiedy nastąpią. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry