Pomoc dla Sławka Siwego

RUDY1

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Hej celniczko. Hej celniku.

Pan Dyrektor w Opolu pomija Sławka Siwego w premiowaniu bo on działa w związku zawodowym. Inni związkowcy dostają nagrody. Pozbawił go premii na święta.
Podaję numer konta ze strony związku
44 1600 1462 0008 2567 1607 7001 w PARIBAS FORTIS
Prezydium na pewno przekaże kwotę rekompensaty zgodnie z dopiskiem na przelewie.
Ja wpłacam i piszę rekompensata dla S.Siwego
Prezydium niech napisze ile środków wpłynie. Niech Sławek dostanie nawet wiekszą premię od tego dyrektora, bo na pewno na nią zasłużył i kto wie czy nie bardziej od tego dyrektora.

Dla Naszego Sławka

Proszę podać pełną nazwę Banku,najlepiej niech potwierdzi to Pani Maria Mrugała,pomożemy bo warto,Sławek jest jeden a Nas tysiące.Jeden za wszystkich,wszyscy za jednego.Pamiętacie to,to dobrze....

?

Czuję tutaj delikatną nutkę absurdu... Rekompensata? Chyba mam problem z umiejscowieniem tego słowa w kontekście sytuacji, w której znalazł się p. Sławomir. Co innego, gdyby zwiazkowcy chcieli "zrzucić się" na zapomogę lub formę uznaniowej premii "za realizację zadań związkowych". Ale rekompensata? Wymiękam...

Co za cisza pani mario !

proszę podać pełną nazwę banku,najlepiej niech potwierdzi to pani maria mrugała,pomożemy bo warto,sławek jest jeden a nas tysiące.jeden za wszystkich,wszyscy za jednego.pamiętacie to,to dobrze....

jak sami mamy problem to wołamy sławek ratuj / wymyśl coś .
Jak coś dla sławka to martwy temat . Co się dzieje ?
Prośba o poprawne i pełne dane do wpłaty .
W końcu to nasz brat i nie zostawiłby nikogo w potrzebie :)

Na początku dziękuję Kol. z Opola za inicjatywę.

Czy słuszna? Czy prawidłowo użyto słowa rekompensata?

Faktem jest, że na siłę próbuje się mnie zniechęcić do działalności społecznej.
- Lada dzień SSC orzeknie w sprawie mojego postępowania dyscyplinarnego, notabene bezpodstawnego, ale kto to ma stwierdzić, jak nie dopiero WSA.
- Dyr. pominął mnie w awansie na skc(chyba byłem jedyny kc w IC Opole pow. 10 lat, który mimo wniosku został pominięty), co oznacza szkodę rzędu 400zł miesięcznie
- No i odebranie premii, wbrew orzecznictwu SN, wbrew Regulaminowi, co oznacza szkodę ok. 2000 zł(dwie premie, które zawsze dotąd otrzymywałem)

Pawłowi, jako dawnemu związkowcowi przypomnę, że w zakresie praw i interesów zbiorowych związki zawodowe reprezentują wszystkich pracowników, niezaleznie od przynalezności związkowej, a w sprawach indywidualnych swoich członków oraz ewentualnie innych na wniosek.

Czy zasługuję na wsparcie od środowiska pracowniczego, które jeśli tak uważa może zrekompensować szkody spowodowane działaniami władzy za to, że występuję niezłomnie w jego interesie, poruszam niewygodne dla MF tematy, nie idę na szkodliwe dla celników kompromisy, nie daję się przekupić, staram się jaknajlepiej wypełniać swoje obowiązki i z tego tytułu moja rodzina traci finansowo?

NIE WIEM, NIE MNIE TO OCENIAĆ.
Dziękuję raz jeszcze Koleżankom i Kolegom z mojej izby.

Ostatnia edycja:
Tak trzymać panie sławku !

Na początku dziękuję Kol. z Opola za inicjatywę.

Czy słuszna? Czy prawidłowo użyto słowa rekompensata?

Faktem jest, że na siłę próbuje się mnie zniechęcić do działalności społecznej.
- Lada dzień SSC orzeknie w sprawie mojego postępowania dyscyplinarnego, notabene bezpodstawnego, ale kto to ma stwierdzić, jak nie dopiero WSA.
- Dyr. pominął mnie w awansie na skc(chyba byłem jedyny kc w IC Opole pow. 10 lat, który mimo wniosku został pominięty), co oznacza szkodę rzędu 400zł miesięcznie
- No i odebranie premii, wbrew orzecznictwu SN, wbrew Regulaminowi, co oznacza szkodę ok. 2000 zł(dwie premie, które zawsze dotąd otrzymywałem)

Pawłowi, jako dawnemu związkowcowi przypomnę, że w zakresie praw i interesów zbiorowych związki zawodowe reprezentują wszystkich pracowników, niezaleznie od przynalezności związkowej, a w sprawach indywidualnych swoich członków oraz ewentualnie innych na wniosek.

Czy zasługuję na wsparcie od środowiska pracowniczego, które jeśli tak uważa może zrekompensować szkody spowodowane działaniami władzy za to, że występuję niezłomnie w jego interesie, poruszam niewygodne dla MF tematy, nie idę na szkodliwe dla celników kompromisy, nie daję się przekupić, staram się jaknajlepiej wypełniać swoje obowiązki i z tego tytułu moja rodzina traci finansowo?

NIE WIEM, NIE MNIE TO OCENIAĆ.
Dziękuję raz jeszcze Koleżankom i Kolegom z mojej izby.

Słowo użyte niefortunnie , ale szczere , a w emocjach troszeczkę się może
mieszać , a pomagać musimy sobie sami nawzajem , szanować !
sam doświadczyłem wielkiego zła od naszych władców , a życzlwi to my podobnie poturbowani w naszej firmie
TAK TRZYMAĆ PANIE SŁAWKU !
:)

Publicznie, bezczelnie, z cynizmem zostało złamane obowiązujące prawo. Jeszcze gorzej, odbyło się to na publicznie wydane polecenie. Wszyscy o tym wiedzą i udają, że nic się nie stało. Sławek jest jedną z niewielu osób w naszym środowisku, które mają odwagę o tym głośno mówić, oficjalnie, publicznie. I jak widać, nie dał się kupić. Dlatego uważam, iż w związku z powyższym powinna odbyć się publiczna kwesta mająca na celu uzyskanie środków na skuteczną walkę z tą patologią, z wykorzystaniem istniejących instrumentów prawnych. I to będzie najlepsza pomoc dla niego. Dlatego proszę o otwarcie przez ZZ CELNICY celowego rachunku bankowego, na które każdy z nas będzie mógł wpłacić stosowną "darowiznę". Z całą pewnością zebrane środki zostaną skutecznie wykorzystane. Proszę też o udostępnienie numeru rachunku na głownej stronie tego forum.

Nie często zabieram głos, ale na naginanie prawa nie pozostanę bierny.
Sławek jest zaprzeczeniem roli dotychczasowych "związkowców" w SC i to irytuje wielu "związkowców" i naszego szefuncia, bo nie można go podejść w żaden sposób, ułożyć się z nim, wspólnie zinterpretować prawo niby w interesie naszym.
I za to, że jesteś Sławku przeciwieństwem obrazu "związkowca" którego obraz został niestety słusznie ukształtowany w SC, będe Cię wspierał.

Ruchy dyrektora w Opolu nie zasługują nawet komentarz.

Co mam ci napisać Rafciu żebyś zrozumiał, że pobłądziłeś? Długo myślałam i nic nie wymyśliłam. Co bym nie napisała, nie pomoże. Dlatego przyjmij ode mnie brak życzeń na Nowy Rok 2 0 1 0.

wielkie dzięki za cały rok 2009

Sprawa mobbingu nie wymaga komentarza. Szkoda jedynie, że większość środowiska spoczęła po krótkim zrywie na laurach. Widać "krótka smycz" wciąż działa.
Budujmy antidotum, deklaracje ustne niewiele wnoszą.
Potrzeba deklaracji do związku, który dba o nasze interesy. Będzie "siła i środki" na realną reformę naszej formacji. Działanie od zrywu do zrywu nic nie pomoże, zacznie się prześladowanie innych.
Nasz grosz do grosza to w efekcie fortuna i oby w 2010 coś się zmieniło w celniczych głowach na lepsze.
Ktoś na tym forum podpisuje się mottem-
"lepszy koniec strachu niż strach bez końca". Tego sobie wszyscy powinniśmy życzyć na nadchodzące miesiące.
Sławek i Celnicy PL - tak trzymać.

Witajcie w roku 2010
Dziękuję raz jeszcze Koleżankom i Kolegom z Opola za spontaniczną reakcję na zachowanie dyrekcji.
Jestem przekonany, że sprawy te, podobnie jak wcześniejsza próba mojego zwolnienia skończą się kolejną kompromitacją organów państwowych.

Związek nie będzie prowadził akcji zainicjowanej w niniejszym wątku. Skierujemy natomiast sprawę dyskryminacji tam gdzie należy.

Konto Związku jest prawidłowe, figuruje na pierwszej stronie naszego Związku na zz.celnicy.pl. Każdy w dowolnej chwili, jeżeli solidaryzuje się z nami może wpłacić darowiznę na rzecz Związku, niezależnie od okoliczności. Takie deklaracje pojawiały się już czasami na forum. Jeżeli nas wspieracie, popieracie nasze działania, piętnujecie powyższe zachowania organów państwowych - przyłączcie się też do nas http://zz.celnicy.pl/tekst-98.html

Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Roku.

Ostatnia edycja:
Pozdrawiam również, w Nowym Roku !
Minimum słów, maksimum muzyki.
Krótko i na temat - oto moje życzenia dla wszystkich.​

Czy konto związku to jest to samo konto na które można wpłacać pieniądze dla Sławka?I jeszcze jedno jak można zadać pytanie Sławkowi?

kompromitacja organów ???

Witajcie w roku 2010
Dziękuję raz jeszcze Koleżankom i Kolegom z Opola za spontaniczną reakcję na zachowanie dyrekcji.
Jestem przekonany, że sprawy te, podobnie jak wcześniejsza próba mojego zwolnienia skończą się kolejną kompromitacją organów państwowych.

Związek nie będzie prowadził akcji zainicjowanej w niniejszym wątku. Skierujemy natomiast sprawę dyskryminacji tam gdzie należy.

Konto Związku jest prawidłowe, figuruje na pierwszej stronie naszego Związku na zz.celnicy.pl. Każdy w dowolnej chwili, jeżeli solidaryzuje się z nami może wpłacić darowiznę na rzecz Związku, niezależnie od okoliczności. Takie deklaracje pojawiały się już czasami na forum. Jeżeli nas wspieracie, popieracie nasze działania, piętnujecie powyższe zachowania organów państwowych - przyłączcie się też do nas http://zz.celnicy.pl/tekst-98.html

Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Roku.
"Jestem przekonany, że sprawy te, podobnie jak wcześniejsza próba mojego zwolnienia skończą się kolejną kompromitacją organów państwowych".- to cytat z pana siwego. pan siwy ma nadzieję , że organa państwa się skompromitują. Nie ludzie którzy je reprezentują a organa. Gratuluję p. Siwy dobrego samopoczucia . Tu ja nieomylny i prześladowany p. Siwy - jedyny sprawiedliwy, a tam Zomo czyli organa . Wspomóżcie !!! może UNRRA . No nie najlepiej tradycjnie - ściepa.Siwy na Prezydenta !!! a może i co jeszcze gorszego . Do siego o lepiej do siwego Nowego Roku

Organ celny I instancji = Naczelnik UC.
Organ celny II instancji = Dyrektor IC.
Sprawę prowadzą organy państwowe, na podstawie kompetencji ustawowych przysługujących organom celnym. Moje postępowanie dyscyplinarne wszczął i prowadził osobiście NUC Opole.
Sprawa została przekazana do MF. SSC od dnia wejścia w życie ustawy o SC jest również organem i on orzeknie w sprawie.

Wcześniej organ państwowy - DIC Opole, wszczął postępowanie o moje zwolnienie, wbrew orzecznictwu sądów administracyjnych, wbrew orzecznictwu ETPCZ, wbrew ustawie o ZZ, wbrew logice. Prawie wszyscy w IC Opole mówili, że wszczęcie nastąpiło na polecenie Resortu Finansów. Skoro nie udało się zwolnić S.Siwego w postępowaniu administracyjnym, to trzeba wszcząć post. dyscyplinarne, które trwało od maja 2009r. i zostało wszczete przez NUC wbrew opinii rzecznika dyscyplinarnego, który od razu stwierdził, że dowodowo nie ma możliwości, aby prowadzić postępowanie dyscyplinarne - brak oryginału moich wypowiedzi, a organy nie dążyły w postepowaniu do ustalenia stanu faktycznego, pozyskania oryginału nagrania.

Obecnie DIC pomija mnie w premiowaniu, awansowaniu. Czyni to, mimo iż premia z 3% ma charakter regulaminowy, jak równiez wbrew wykładni SN.

A teraz z innej beczki.
W procesie mianowań funkcjonariuszy, wg dwóch renomowanych kancelarii prawniczych doszło do złamania prawa. Nadto mimo wyraźnej linii orzeczniczej NSA i SN w kwestii wykładni zwrotu ustawowego, organy państwowe orzekają w decyzji/akcie mianowania w sposób odmienny, bo tak im zasugerował inny organ państwowy SSC. Organy państwowe nie rozpatrują wniosków funkcjonariuszy, które zostały masowo do nich złożone. Orzekają wbrew przesłankom ustawowym, bo tak zasugerował im inny organ - SSC.

inna sprawa. Z ustawy budżetowej na 2009 rok znika ponad 48 mln wbrew tejże ustawie, jej noweli z lipca 2009.

Nie będę pisał o poczynaniach innych co poniektorych DIC, bo powyższe jest chyba wystarczające, aby zadać retoryczne pytanie:

Czy Ty test uważasz wciąż, że to jest normalne zachowanie organów państwowych w państwie prawa?

PS.
CELNICZYNA.
Proszę do mnie napisać swobodnie na slawomir.siwy@celnicy.pl
Związek, na moją prośbę, nie będzie prowadził akcji zainicjowanej w niniejszym wątku. NAJWIĘKSZE WSPARCIE DLA MNIE, WYRAźNA INFORMACJA, ŻE POPIERACIE NASZE DZIAŁANIA, INICJATYWY NASZEGO ZWIĄZKU, TO PO PROSTU CZYNNE WSPARCIE POPRZEZ ZłOŻENIE DEKLARACJI CZŁONKOWSKIEJ http://zz.celnicy.pl/tekst-98.html. Ewentualne odrębne wpłaty na rzecz Związku, są także możliwe niezależnie od celu na jaki zostaną zadeklarowane. Darowizna wpłacona w tych dniach, pozwoli nam i całemu środowisku pracowniczemu pełniej korzystać z usług dobrych prawników w walce z niepoprawnymi praktykami organów państwowych.

Ostatnia edycja:
test napisał ......."organa państwa się skompromitują. Nie ludzie którzy je reprezentują a organa"

Pani(e) Test niestety działania ludzi właśnie kompromitują "organa" i tu jest problem. Decyzję wydaje nie osoba a organ administracji czy to samorządowej czy rządowej. Za błędną decyzję nie odpowiada Jan Kowalski, a organ państwowy jakim jest (na celniczym podwórku) Naczelnik Urzędu Celnego lub Dyrektor Izby Celnej. W obecnym systemie prawa nie ma (na szczęscie lub nie) odpowiedzialności osobistej urzędnika, ale organu, ktokolwiek ten organ reprezentuje to nie odpowiada osobiście lecz jako organ państowy. Tym samym stwierdzenie P. Siwego jest poprawne pod względem prawny.
Pozdrawiam

POMOC w tytule przelewu

Ja już wysłałam!!! a szanowni dyskutanci też???Pamiętacie o jednym,że jak trwoga to do Boga,obyście nie musieli nic złego doświadczyć....życzę z całego serca.

W ogóle załóżcie fundusz wypłacający kasę osobom pomijanym w awansach i nagrodach :D ja się zgłaszam jako pierwszy potrzebujący :cool: , chyba jednak trochę was ponosi, mimo całego szacunku dla działań Sławka to nie tędy droga...

Back
Do góry