T
tygrysek
Gość
1. Ustanawia się następujące stopnie służbowe funkcjonariuszy celnych:
1) aplikant celny,
2) młodszy rewident celny,
3) rewident celny,
4) starszy rewident celny,
5) młodszy dyspozytor celny,
6) dyspozytor celny !!! jestem tutaj po 15 latach !!!!!
7) starszy dyspozytor celny,
8) młodszy aspirant celny,
9) aspirant celny,
10) starszy aspirant celny,
11) podkomisarz celny,
12) komisarz celny,
13) nadkomisarz celny,
14) generalny komisarz celny,
15) krajowy komisarz celny.
Zauważyłem, że ci co przyszli w tym samym czasie do pracy i właściwie nic konkretnego nie zrobili dla służby i za nic nie odpowiadali np. wpr, logistyka, w kontroli, są już nawet aspirantami i starszymi aspirantami. Natomiast te osoby co pracowały na oddziale są o dwa szczeble niżej mimo praktycznie nienagannej służby pracy w uciążliwych warunkach.Tak więc osoby z oddziału zostaną awansowani na komisarzy w następnym wcieleniu.Dlatego też jedynym i racjonalnym rozwiązaniem jest opcja zerowa i to pod ścisłą kontrolą, żeby nie było cudów przy kasie.
1) aplikant celny,
2) młodszy rewident celny,
3) rewident celny,
4) starszy rewident celny,
5) młodszy dyspozytor celny,
6) dyspozytor celny !!! jestem tutaj po 15 latach !!!!!
7) starszy dyspozytor celny,
8) młodszy aspirant celny,
9) aspirant celny,
10) starszy aspirant celny,
11) podkomisarz celny,
12) komisarz celny,
13) nadkomisarz celny,
14) generalny komisarz celny,
15) krajowy komisarz celny.
Zauważyłem, że ci co przyszli w tym samym czasie do pracy i właściwie nic konkretnego nie zrobili dla służby i za nic nie odpowiadali np. wpr, logistyka, w kontroli, są już nawet aspirantami i starszymi aspirantami. Natomiast te osoby co pracowały na oddziale są o dwa szczeble niżej mimo praktycznie nienagannej służby pracy w uciążliwych warunkach.Tak więc osoby z oddziału zostaną awansowani na komisarzy w następnym wcieleniu.Dlatego też jedynym i racjonalnym rozwiązaniem jest opcja zerowa i to pod ścisłą kontrolą, żeby nie było cudów przy kasie.