Podwyżki IC Warszawa

macieq22

Użytkownik
Punkty reakcji
7
Na wstępie napiszę że nie będę wypisywał szczegółów porozumienia DIC ze ZZ. Chcę powiedzieć jedno. Nie mam pojęcia jak ZZ mogły podpisać takie porozumienie. Mimo iż jestem KC to często pracuję dużo więcej niż nie jeden f-sz z większym stażem, stopniem i stanowiskiem. "Latam" po terenie, robię wyniki itp a tu okazuje się że z moim stanowiskiem dostanę 45 zł brutto podwyżki. Chore to jest. Zostałem potraktowany jak gówniarz. Na pewno nie jest to fair. Zauważyłem w poście z IC Przemyśl ze w tamtejszej izbie średnia podwyżka dla KC jest to 170 zł brutto. W takim razie coś jest nie tak. Dlaczego wszystkie Izby nie mają jednego stanowiska w tej kwestii?

żenada

a Szef Szefów pisał coś o 9,1% podwyżki. ale oczywiście najlepsza z izb radośnie wykaże spore oszczędności pod koniec roku i zapewne będą sute nagrody dla co niektórych. co to za związki? (ups zapomniałem że związki w tej ic to fatamorgana).

Ostatnia edycja:
ja już się nie mogę doczekać wpływu na konto moich 27 ZŁOTYCH
podwyżki :rolleyes::cool:

Ostatnia edycja:
W Warszawie 45 zl MKC a w jednej z Izb jak ktos wczesniej na forum napisal- 1,50 zl. :eek: Motywacja "ogromna" dla mlodych .

jałomużna? datek? co to?

te 45zł dla mkc i kc czyli ok 30 netto to jakiś policzek do najliczniejszej grupy fc. mało tego bo jeśli skc czy insp. ma blisko progu to może dostać 10zł... żenada. dlaczego w jednej izbie podwyżki są 3 razy większe? a w drugiej symboliczne?

te 45zł dla mkc i kc czyli ok 30 netto to jakiś policzek do najliczniejszej grupy fc. Mało tego bo jeśli skc czy insp. Ma blisko progu to może dostać 10zł... żenada. Dlaczego w jednej izbie podwyżki są 3 razy większe? A w drugiej symboliczne?
bo progi są wysokie !!!

podwyżki

Nie wiem skąd masz taką wiadomość, że w IC Przemyśl kc ma mieć aż taką podwyżkę, z tego co wiem to 95% kc nie dostanie ani złotówki, więc "ciesz się" z tego co otrzymasz. Niestety nasze związki kolejny raz nas oszukły.

Syndrom AJ

Nasi związkowcy biorą przykład z lizidupy AJ, jemu nie przeszkadzał żaden układ Pichorowy,bierze kasę i wali wszystkich, im prawdopodobnie też nic się nie stanie, dostaną awansiki a reszta niech się buja. Mamy lizidupy a nie związkowców. W IC Przemyśl ten co podpisał analne porozumienie miał odwagę na rezygnację ze swojej funkcji.
Nasze pachołki nigdy nie zrezygnują, mają wszystkich w d.!!!

Dlatego, że nasze związki to fikcja. Spróbujcie wyciągnąć jakiegoś zorientowanego związkowca na pogadankę na temat - O co chodzi w tym porozumieniu? Wiem, że kilku z nich próbowano na takie rozmowy naciągnąć. Żaden się nie zgodził.
I ludzie ze związków występują. I bardzo dobrze.

U mnie w wydziale, na 23 osoby, ja jako kc (w wydziale jast 2 kc) wykonuję 40 % zadań przydzielonych na wszystkich, i teraz w poniedziałek idę do naczelnika, że jeśli moja praca jest wyceniana na 45 zł. brutto, to od teraz będę wykonywała swoje obowiązki proporcjonalnie do wynagrodzenia. Bo podwyżki dostaną ci co i tak nic nie robią i za przeproszeniem pierdzą w stołki. Nie mam zamiaru dłużej harować na ich pensje, bo to ja przacuję a nie oni. Oni z naczelnikiem na czele tylko biora kasę. Gdzie tu sprawiedliwość.

Warszawa nie ma przedstawiciela z ramienia ZZ Celnicy PL. Podobno nie ma chętnych do realnego działania. Czy to prawda? Jarek z Okęcia również zrezygnował z funkcji. Zacznijcie coś robić, nie wystarczy pisanie na forum. Zapraszam na Zjazd w końcówce maja. Trzeba, aby W-wa wreszcie się ukontytuowała i wybrała swoich reprezentantów.

Ponownie powtarzam aby wy... wszystkich naszych pseudo przedstawicieli, którzy odpowiadają za podpisane porozumienie z DIC gdzie są ich nazwiska abym mógł opluć na korytarzu, albo kopnąć w d... Apeluję o opublikowanie podpisanego porozumienia abyśmy wszyscy wiedzieli komu zawdzięczamy podwyżki 45 zł zamiast obiecanych przez Boni 500 zł.

idą wybory

ducha nie gaście.
co mamy powiedzieć na prowincji skoro wrze "w stolycy" tego regionu UE ?

Back
Do góry