Podsumowanie dotychczasowej działalności SSC J.Kapicy

Ocena naszego dowódccy!

Mając na uwadze powagę stanowiska jak również to, że nami dowodzi napiszę tak;SSC nadaje się tak na dowódce jak ślepy na instruktora jazdy!

Reformatorczycy

Proponowana reforma jest wielkim oszustwem ze strony SSC. To ta sama
ekipa, która budowała wizję SC w fazie strategi a realizowanej w dniu
dzisiejszym, która doprowadziła do protestu w całej Polsce.
Wyobrażenie tych Panów sprowadzało się między innymi do oddziałów
wewnętrznych na poziomie obsady 10 osób. Czy ktoś zna taki oddział?!
Niedoinwestowanie i brak rozwiązań strukturalnych powoduje zapaść na
granicy wschodniej, gdzie nie potrzeba protestu aby ta granica, a jest
granicą UE była wąskim gardłem obrotu towarowego.Czytajcie ich
strategię z lat 1999 i póżniejsze. Biedna Europa z takimi reformatorami.

Przecież ta "reforma" to wypisz wymaluj KAS tylko z lekko zmienionym słownictwem( w końcu był współautorem tego gniota). Nasz SSC uważa nas za kompletnych idiotów jeżeli myśli,że którykolwiek z funkcjonariuszy ( nie mam tu na myśli karierowiczów ) zaakceptuje takie brednie. Myślę,że dla przykładu SSC powinien publicznie wyjaśnić parę pojęć wpisanych do tzw reformy, np co to znaczy "stan wyższej konieczności" - w SC takie coś nie ma logicznego zastosowania, czyżby SSC sam miał zamiar określać jak chce i kiedy chce taki "stan". Wpisanie "przenosin" funkcjonariuszy SG, ABW, Policji itd w ustawę ma wyłącznie na celu zagospodarowanie "nadwyżek" kadrowych z tych służb kosztem funkcjonariuszy celnych, itd, itd
"Reforma" w wydaniu naszego SSC - a może on jest tylko wykonawcą czyiś dyrektyw - to jedno wielkie oszustwo, w stylu "wciśnięcia" bezwartościowych produktów jako pełnowartościowych, ale to nasz szef ma opanowane....

SSC robi dobre wrażenie.... nic więcej dobrego chyba nie zrobi dla SC! Jego mglista wizja modernizacji prawdopodobnie jest dlatego mglista, żebyśmy prawdziwego celu nie dostrzegli! LIKWIDACJI SC!

Chciałw projekcie o KAS nas zlikwidowac a teraz niby sie mu odmieniło? Nawet głupek by nie uwierzył!

Ta ustawa to kolejny gniot zawierający wiele niedoprecyzowanych pojęć, które będzie można interpretowac według uznania---- a że uznania u SSC nie mamy będzie to jeden wielki bat!

Przeciez SSC nie ma pojęcia kogo wykreślić przy "modernizacji" z katalugu funkcjonariuszy. Moze orzecznictwo, może logistyke, może gajowego..... za dużo gdybania jak na tak powazne decyzje! to juz dawno powinno być wiadome. Czyżby SSC coś ukrywał a dla asekuracji Grupy Szybkiego reagowania twozył??? Gdyby nie zakładał powtórki grup by nie tworzył......

Cel: likwidacja albo zmniejszenie znaczne ilości FC i pozostałych pracowników cywilnych.

Teoria dla naiwnych: modernizacja służby

Sposób realizacji: beznadziejna ustawa z dużą możliwością dowolnej interpretacji

Termin realizacji: styczen 2009

Zabezpieczenie interesów rządu (celowo rządu a nie państwa piszę): Grupy Ratunkowe

Koncepcaja na inne rozwiązanie problemu: ŻADNA!!

tak przynajmniej ja to widzę. Będę bardzo wdzięczny jeśli mnie ktoś poprawi...... proszę pokażcie ze sie mylę....

sciema

cyt... Czyżby SSC coś ukrywał a dla asekuracji Grupy Szybkiego reagowania twozył??? Gdyby nie zakładał powtórki grup by nie tworzył......

Te GMR SR to wentyl bezpieczeństwa na wypadek protestu w czasie
wdrożenia od 2009 r. niekorzystnych reform...

Jaki wentyl bezpieczeństwa? To jest raczej dupochron dla naszego SSC,że coś zrobił aby zapobiec ewentualnym protestom celników,przecież ta garstka
- wszystkich tam nie przeniosą- ludzi nie jest w stanie zabezpieczyć odpraw na całej granicy (wschód, północ-porty).Jedynym celem tworzenia tych grup jest podzielenie podziału wśród nas.
Sędzia, masz rację, ja tez tak to widzę, tylko może jeszcze w ciemniejszych kolorach...

Niestety ,dla mnie kolejny SSC któremu bliżej do policji i prokuratury niż do cła.Człowiek bardzo dyspozycyjny ,aż karykaturalnie,ponadto co można powiedzieć o szefie który mówi że jego pracownicy to banda złodziei,nieudaczników ,których działalność trzeba ograniczyć i jak najwięcej zwolnić? Czy ktoś normalny kupi np .kiełbasę od firmy której dyrektor mówi ,że do ich produkcji używa odpadów ,bo mięso kradną pracownicy,którzy są dodatkowo chorzy na choroby skórne????? Przy takiej reklamie ,niestety każda firma musi upaść!!!

Cel: likwidacja albo zmniejszenie znaczne ilości FC i pozostałych pracowników cywilnych.

Zgadzam sie z tobą w tych wszystkich kwestiach jednak co do likwidacji SC to myślę że to raczej nie realne. Ostatnio rozmawiałem z pewnym komendantem daleko wysuniętej placówki SG. Zadałem mu pytanie czy wie coś o tym że SC będzie w przyszłości likwidowane i wciągane pod SG. Odpowiedział że szybciej SC połączą ze skarbówką niż wciągną pod SG Powód prosty za bardzo góra się nie lubi Dalej tematu nie chciał ciągnąć

Pięć minut

Ten Nasz Generał miał swoje 5 minut.........................................................Czekamy na prawdziwego Generała ....

podsumowując dotychczasową działalność p.Kapicy jako Szefa Służby Celnej mogę stwierdzić,że "spełnił" się na zajmowanym stanowisku...niczego nie zrobił dla polepszenia funkcjonowania tych służb, widać taki miał zakres czynności i w pełni się sprawdził bo o to chodziło rządzącym, myślę,że pełnią jego osiągnięć będzie likwidacja Służby Celnej a widać w tym jego determinację, wierzę również w to,że sam tego nie wymyślił, spełnia jedynie polecenia przełożonych

Nawiązując do wątku "Bronia dla celników" w dialogu z SSC chcę wyrazić swoje niezadowolenie dla Szefa Służby Celnej. Otóż pisze On, że broń się funkcjonariuszom celnym na wschodniej granicy nie należy, bo podczas styczniowego protestu "nadwyrężyli zaufanie decydentów i opinii społecznej". Cytat: "Juz slusze te ironiczne komentarze - nie dosc, ze strajkowali to jeszcze im bron dac." Czyli należy celników karać za protest zamiast rozwiązywać jego przyczyny ? Wygląda na to, że Szef Służby Celnej nie lubi celników, nie ufa im oraz traktuje ich jak wrogów. Smutne...

Broń dostaną tylko Mobilni a zwłaszcza tzw.Pretorianie -nie dostaną celnicy na granicy- więc w razie kolejnego wybuchu niezadowolenia " do pomocy" zostaną skierowane zwarte i uzbrojone grupy szybkego reagowanie i nikt im nie podskoczy- tylko czy aby na pewno - komuś brakuje wyobraźni lub nie wie jak zdesperowani zolle służą na wschodnich rubieżach RP (to znaczy UE).

Broń dostaną tylko Mobilni a zwłaszcza tzw.Pretorianie -nie dostaną celnicy na granicy- więc w razie kolejnego wybuchu niezadowolenia " do pomocy" zostaną skierowane zwarte i uzbrojone grupy szybkego reagowanie i nikt im nie podskoczy- tylko czy aby na pewno - komuś brakuje wyobraźni lub nie wie jak zdesperowani zolle służą na wschodnich rubieżach RP (to znaczy UE).

Mobilni z bronią, niezły żart. W IC K-ce na treningach kondycyjnych padają jak "muchy", dostają prawie wylewów czy zawałów....i jeszcze im broń dajcie. A kto za nich przejdzie badania u psychologa do pozwoleń na broń ???? :D Takie badania łatwo można zweryfikować na szczęście :D

Hehehehe nie wiem jak same Katowice , ale w Bielsku to jak słyszalem niezly "zbowid " sie bawi w mobilnych :D....... a co do broni dla funkcjonariuszy, ........ nic prostszego , prosze poszukac wsrod tych co juz pracuja, osob ktore maja pozwolenie na bron czy mysliwska czy sportowa wraz z kilku/kilkunastoletnim stazem w jej posiadaniu i poslugiwaniu sie nia ..... ci ludzie przynajmniej daja rekojmie ze są zrownowazeni psychicznie ( bo do tej pory jeszcze nikogo nie zastrzelili ;)), obyci z bronią i nie trzeba bedzie im przynajmniej tłumaczyć gdzie wylot lufy, a gdzie kolba/chwyt :p

Back
Do góry