Pismo SSC z dnia 18.02.2016r

koleman

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
2
Witam, chciałem zapytać czy ktoś z kolegów zna treść pisma Ministra Banasia do funkcjonariuszy zamieszczone dzisiaj?

Ostatnia edycja:
to co jest na głównej to jakaś nieczytelna miniaturka - proszę to poprawić...

Szczerze mówiąc pan min. Banaś nie uspokoił mnie tym listem. Coś mi się zdaje, ze na emeryturę bedą mogli liczyć w najlepszym wypadku fc z granicznych oddziałow, a być może tylko WZP. Mam nadzieję, że się mylę. Sorry za ten pesymizm, ale już dawno nie miałam tak dużej nadziei na sprawiedliwość, jeżeli teraz nie wyjdzie z emkami, nigdy więcej nie uwierzę w żadną "dobrą zmianę".

ja bym to określił jako miałkie "będzie pan zadowolony", "zaufajcie mi", ogólniki, frazesy, dobre słowo i klepanie po policzkach,

oby nie przed rzeźnią

A ja myślę, że już jest pozamiatane ani emerytur ani normalnej pracy i płacy w KAS.

też mam takie odczucia niestety ...co więcej - nie wiem czy mamy jeszcze szansę zatrzymać ten pędzący pociąg KAS ... Powiemy NIE kas - i co? będziemy pisać pisma do wszystkich świętych ... i co? co to zmieni??? KAS przejdzie w wersji jaką MF przygotuje, emki dla wybranych..na koniec ruchy kadrowe miernych ale wiernych do komórek mundurowych i pozamiatane... Ktoś dziś jest w WZP/na granicy - myśli: teraz siedzę cicho bo wygrałem los na loterii :-) nic bardziej mylnego :-) jutro ..za pół roku ...albo miesiąc przed KAS ruchy kadrowe zmienią rzeczywistość ... i nadzieja na emkę pryśnie także dla tego kto teraz myśli WOW! mam szczęście!
:p

..... Ktoś dziś jest w WZP/na granicy - myśli: teraz siedzę cicho bo wygrałem los na loterii :-) .
:p
Tak własnie jest,to co napisałaś później
..... nic bardziej mylnego :-) jutro ..za pół roku ...albo miesiąc przed KAS ruchy kadrowe zmienią rzeczywistość ... i nadzieja na emkę pryśnie także dla tego kto teraz myśli WOW! mam szczęście! :p
do "szczęśliwych dzisiaj" nie dociera, obudzą się pewnie w maju 2017 i będą pomstować na związki i Sławka.
SSC rozważa podział funkcjonariuszy na mundurowych i bardziej mundurowych. Nie zgadzamy się ma podział funkcjonariuszy, kto i co będzie decydował o tym podziale: służba na obecnie zajmowanym stanowisku, służba "przed dniem wejścia w życie" ustawy, służba " w dniu wejścia w życie " ustawy, rzut monetą czy może coś innego. Podział funkcjonariuszy Służby Celnej będzie kolejnym krokiem do upodlenia Naszej Służby.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry