PILNE

G

Guest

Gość
Do ludzi , którzy pracują z tymi baranami(co niby nas reprezenują) dzwonić do nich i rz ądać aby nie podpisywali farsy.Jeżeli to jeszcze możliwe.

posty siwego

Tak to prawda. każdy czytajacy wpisy na tym formu zorientuje sie że bryluje tu kilka osob (pewnie koledzy siwego), ktorym wydaje sie nawet, ze zrobili STRAJK przez to forum i zakladaja zwiazek celnicy.pl. Pan Bog jak chce ukarac to odbiera rozum. Dzisiaj w nocy odebral rozum ekipie, ktora zdradzila nas w Warszawie. Niektorym forumowiczom rowniez - wystarxzy poczytac te brednie.

Kochani, trochę pomyslcie na spokojnie:
wzrost o 500 zł na jeden etat - w/g mnie to dobrze, wzrasta wam wszystko, dodatki za stopień, nocne, itd,
zmiana kontrowersyjnego zapisu w naszej ustawie- jest,
zmiana adotycząca awansu - jest,
do maja projekt ustawy o zrównaniu z innymi służbami mundurowymi - w/g mni to znaczy emerytury, wzrost mnożnika itd,
czego jeszcze mozna chcieć w ciągu jednego dnia no może dwóch dni protestu? Teraz strona rządowa czeka na gest z naszej strony, przecież jeżeli nie będą tego realizowali to mozna znowu zrobić powtórkę, jeżeli rząd nie będzie miał z czego to i tak nie da,
Wykarzmy nasz rozsądek, na spokojnie zdecydujmy co dalej, podobno przysłowia mądrąścią narodu:
" Lepszy wróbel w garści niz gołąb na dachu", zwłaszcza , że ten wróbel nie jest taki chudy!!!

Nie można się śpieszyć . Trzeba wszystko przemyśleć. Tamta ustawa też miała być dla nas dobra a co sie okazało? A z tego co powiedzieli to ich propozycja jest nie do przyjęcia. Zasady muszą być jasne i nie mogą dawać dyrektorom pola do interpretacji.

Chyba za dobrze masz kolego, 800zł minimum /oczywiście w pierwszym etapie/ do 2009 drugie 800zł + inflacja i emerytury i uprawnienia mundurowe oraz zmiana zapisów w ustawie o SC!!!

Anonymous napisał:
czy to prawda,że P. Siwy sam pisze sobie posty jako gość a póżniej na nie odpowiada lub je komentuje.

Tak... Siwy nie ma nic do roboty i gada za sobą na celnicy.pl... Głupi jesteś! Zobacz, co tu się dzieje na tym forum od trzech dni, a dopiero potem pisz takie durnoty...

zoll napisał:
wzrost o 500 zł na jeden etat - w/g mnie to dobrze, wzrasta wam wszystko, dodatki za stopień, nocne, itd,
do maja projekt ustawy o zrównaniu z innymi służbami mundurowymi - w/g mni to znaczy emerytury, wzrost mnożnika itd,
czego jeszcze mozna chcieć w ciągu jednego dnia no może dwóch dni protestu? Teraz strona rządowa czeka na gest z naszej strony, przecież jeżeli nie będą tego realizowali to mozna znowu zrobić powtórkę, jeżeli rząd nie będzie miał z czego to i tak nie da,
Wykarzmy nasz rozsądek, na spokojnie zdecydujmy co dalej, podobno przysłowia mądrąścią narodu:
" Lepszy wróbel w garści niz gołąb na dachu", zwłaszcza , że ten wróbel nie jest taki chudy!!!

Człowieku opanuj się z wypisywanymi przez Ciebie głupotami. jesteśnaiwny jak małe dziecko. Jeśli zgodzimy się na ofertę rządu to prace nad projektem przesuną się niespodziewanie.ALBO TERAZ ALBO NIGDY!!!!!!!!!!!

to sie nie godź, zobaczymy jak skończymy?
jak przesuną się prace nad projektem to znowu staniemy, czytaj kolego ze zrozumieniem co jest napisane!!!!

NIE BĘDZIE KLAROWNYCH PERSPEKTYW AWANSU, JEŚLI BĘDZIEMY MIELI TAK ROZBUDOWANY SYSTEM STANOWISK I STOPNI W SC. CO Z TEGO, ŻE AWANSE NIE CZĘŚCIEJ NIŻ CO 2 LATA I NIE RZADZIEJ NIZ CO 5 LAT. DOSTANIESZ GWIAZDKĘ I 25 PLN RAZ NA 5 LAT. TO MA BYĆ AWANS. TU POTRZEBA SYSTEMOWYCH ROZWIAZAŃ JAK W INNYCH SŁUŻBACH MUNDUROWYCH, TZN. LIKWIDACJI ROZBUCHANEGO SYSTEMU STANOWISK SŁUŻBOWYCH (STANOWISKA TYLKO FUNKCYJNE NP. KONTROLER CELNY, KIEROWNIK ZMIANY, REFERATU, NACZELNIK ITP. ZA STANOWISKO FUNKCYJNE MASZ DODATEK. TRACISZ JE, TRACISZ DODATEK). W TEN SPOSÓB TRANSPARENTNIE WZOREM POLICJI, SG, SŁUŻBY WIĘZIENNEJ MAMY STOPNIE SŁUŻBOWE I ZA TE OTRZYMUJEMY DODATKOWE UPOSAŻENIE WRAZ Z KOLEJNYMI AWANSAMI.

zoll napisał:

Z TEGO WYNIKA ZE MUSZE PRACOWAC PRZEZ NASTEPNE 100 LAT ABY MIC EKSPERTA!!!!!
POJEB........ICH CO 5 LAT AWANS!!!!!!ZAPOMNIELI ZE U NAS JEST I STOPIEN I STANOWISKO!!!!!I DALEJ NASI URZEDOWI EKSPERCI NIE BEDA NIC ROBIC TYLKO NA ALLEGRO SIEDZIEC I
!!!!GDZIE TU SPRAWIEDLIWOSC Z MOJIM MKC I REWIDENTAM CELNYM bede do usranej smierci a w du....mam takie porozumienie....AWANS OBLIGATORYJNIE MA BYC CO 2 LATA(JESLI SIE NIE NAMOCZY)

tak jest, awans co pół roku , albo co dwa dni , a po roku wszyscy będą komisarzami celnymi i dalej na pasach będą odprawiali, odrobina rozumu, a nie tylko emocje

zoll napisał:
tak jest, awans co pół roku , albo co dwa dni , a po roku wszyscy będą komisarzami celnymi i dalej na pasach będą odprawiali, odrobina rozumu, a nie tylko emocje

BO MI SIE ZYGAC CHCE JAK PATRZE NA NADKOMISARZA KTORY NIC NIE ROBI .......!!R5OZUMIESZ NIC...CHODZI TYLKO JĄTRZYU PALI I NIC NIE ROBI UDAJE ZE PRACUJE JAK KIEROWNIK GO ZOBACZY!!!!!ZYGAC ROZUMIESZ GDZIE JA MAM MARNE 1300 ZŁ I ZAPI.....LAJ MOTOREK A ON BIERZE PONAD 4000 NA REKE I NIC NIE ROBI TYLKO POWTARZA JAKI TO ON WSPANIAŁY!!!!!!!!!!!!DO KANAŁU Z TAKIMI LUDZMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

masz rację, rozumiem , mam takie same odczucia, ale w/g Twoich propozycji, to on tez będzie awansował i nic sie nie zmieni, takie drastyczne przypadki, trzeba wyeliminowac w inny sposób, a nie zapisem o awansach

zoll napisał:

NIE, NIE , NIE, PRZECIEZ TE ZMIANY MAJA BYC ODWLECZONE AZ DO 2011 ROKU, TO FARSA. NASZ SZEF POWIEDZIŁA, ŻE PIERWSZE ZMANY WPROW.ZOSTANA OD 01.01.2009 I ZAKOŃCZĄ SIE W 2011, TO KPINA!!!!!!!!!!! NIE ZGADZAMY SIE NA TAK ODLEGŁE TERMINY!!!!!!!!!! A JEŚLI CHODZI O TE 500 ZŁ. TO TYLKO TYLE I CO DALEJ, A KOLEJNE LATA , TO CO? PRZECIEZ ZMANY W USTAWIE MOGĄ BYC ZAKOŃCZONE JESZCZE W TYM ROKU!!!!!!!!!!!!!!!!! CHCA NASZ OSZUKAĆ, A JAK ZMIENI SIE RZĄD TO WSZYSTKO ZNÓW STANIE!!!!!!!!! NIE ZGADZAJMY SIĘ NA TAKIE WARUNKI!!!!!!!!!!!!!

Anonymous napisał:
zoll napisał:

BO MI SIE ZYGAC CHCE JAK PATRZE NA NADKOMISARZA KTORY NIC NIE ROBI .......!!R5OZUMIESZ NIC...CHODZI TYLKO JĄTRZYU PALI I NIC NIE ROBI UDAJE ZE PRACUJE JAK KIEROWNIK GO ZOBACZY!!!!!ZYGAC ROZUMIESZ GDZIE JA MAM MARNE 1300 ZŁ I ZAPI.....LAJ MOTOREK A ON BIERZE PONAD 4000 NA REKE I NIC NIE ROBI TYLKO POWTARZA JAKI TO ON WSPANIAŁY!!!!!!!!!!!!DO KANAŁU Z TAKIMI LUDZMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZA KILKA LAT TO TY BęDZIESZ SIę OPIEPRZAł, A INNY MłODY BęDZIE KRęCIł śRUBOKRENTEM. TAKIE Są PRAWA NATURY!

Back
Do góry