Panie Ministrze a co z Medyką?

K

KMICIC

Gość
Czy brak kroków w kierunku zmiany i ukarania kierownika Medyki oraz nadzorujących go osób za zatrzymanie prawie całego oddziału pod zarzutami korupcji to znak, że promuje Pan i popiera postawę sprzyjającą korupcji i układom?

No cóż mimo tak intensywnych działań organów ścigania kierownika nie zatrzymano. To też jest jakieś świadectwo. Może dlatego, że pomagał oczyszczać Służbę Celną, a teraz ma wrogów, którzy chętnie by go utopili? Nie wiem jak jest. To jest decyzja personalna pozostają w gestii dyrektora IC.
jk

Mam za mało informacji, aby to rozstrzygać, dlatego napisałem, że może być tak i może byc odwrotnie. Właściwy w tej sprawie jest dyrektor IC. Natomiast jeżeli masz "Kmicic" jakieś konkretne informacje to właściwym adresatem jest prokuratura.
JK

Proszę zrozumieć powagę sytuacji, ok 60 celników zatrzymano, wszystkich kierowników zmian i zastępców w jednym oddziale.Jeżeli organy ścigania nie mają dowodów na korupcje kierownika oddziału to zrozumiałe, że nie siedzi ale to znaczy, że jego polityka sprzyjała takim patologiom.Kiedy zatrzymuje się dwóch , trzech funkcjonariuszy to nie można mieć pretensji do kierownika oddziału ale w tej sytuacji brak nadzoru i polityka sprzyjająca korupcji jest ewidentną winą kierownika oddziału.Kadra kierownicza musi być karana za swoje błędy, wtedy my na dole będziemy mieli respekt i wiarę , że każdy kto zrobi źle będzie ukarany.Dlatego są potem sytuacje,że dyrektor błaga w telewizji żebyśmy wrócili do pracy ale każdy go olewa bo wie, że chroni kadrę kierowniczą która robi co chce a nam robi sie dyscyplinarki z byle powodu.My zrobimy wszystko żeby tego pana usunąć z kierowniczego stanowiska, nie sprawdził się więc powinien odejść, to że pomagał organom w ,,czyszczeniu,, szeregów z korupcji to był jego akt desperacji w ratowaniu stołka i dwulicowe oblicze.Nikt nie chce pracować w Medyce pod tym Panem jeszcze trochę i będzie odprawiał sam!

Panie Ministrze Przemyśl to drugi Toruń, proszę pamiętać, że chciałem zwrócić Pana uwagę na nasze problemy,bo znowu dowie się Pan wszystkiego z mediów, TVN też już tu działa.

to że pomagał organom w ,,czyszczeniu,, szeregów z korupcji to był jego akt desperacji w ratowaniu stołka i dwulicowe oblicze.
A więc jednak. Jeżeli problemem jest kierownik, który współpracował z organami w "czyszczeniu" szeregów SC z korupcji, to ja takiego będę wspierał.
jk

Kmicica proszę o większą powściągliwość i ostrożność w wypowiedziach. Proszę też nie pisać już w przyszłości, że przewodniczący ZZ Celnicy PL zrobi coś w taki czy inny sposób, gdyż takie stwierdzenia nie były w ogóle ze mną konsultowane i wprowadzają w błąd foromowiczów, ponieważ sugerują, że właśnie takie jak Pan napisał jest zdanie naszego zwiazku - a tak do końca nie jest.
Sygnalizowanym problemem braku odpowiedzialnośći za brak nadzoru postanowiliśmy się jednak zająć, gdyż bez najmniejszych wątpliwości problem ten istnieje w SC. Nie odnoszę się jednak w tej wypowiedzi do żadnego przypadku personalnie. Natomiast chcę napisać, że sprawę tę należy wyjaśnić kompleksowo w SC. Dlatego też SSC powinien spodziewać się naszej interwencji w tym zakresie.

Ostatnia edycja:
Panie Sławku z całym szacunkiem ale...

W żadnym poście nie powołałem się na Pana jak również na ZZCelnicyPL, mój język i postawa rzeczywiście jest bardzo agresywna, ale tak się składa, że to otoczenie przez cztery lata nastawiło mnie tak do siebie swoim zachowaniem. (...)EDYCJA Z POWODU ZGŁOSZENIA NARUSZENIA

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A to???
Zredagujmy pismo w porozumieniu z przewodniczącym Celnicy PL.,wyślijmy do SSC oraz kilku poczytnych gazet, jeżeli SSC odpisze że wspomniani szefowie po weryfikacji okazali się czyści, zawiadomimy prokuraturę krajową i poprosimy o powołanie komisji która to zbada dokładnie. (...)

i jeszcze jeden post:
(...)Niech Pan będzie reformatorem z wizją o merytorycznym fundamencie,bo inaczej obiecuje Panu w imieniu swoim i swojego związku, że szybciej spadnie Pan z tego stołka niż Pan na nim usiadł!

W tych kwestiach mamy wprawdzie zbliżone poglądy, jednak pisz proszę ostrożniej w przyszłosci, tak aby nie sugerować foromowiczom, że zrobimy coś jeśli tego wcześniej nie uzgodniliśmy. Ok?​

Ostatnia edycja:
Panie Sławku zwracam honor!

Tak, to pisałem ja gdzieś mi to umknęło!Zgodnie z obietnicą to już się nie powtórzy!

Back
Do góry