Osoby, na których wpływano, aby złożyły wniosek o odejście z KAS

slawomir.siwy

Administrator
Członek Załogi
Punkty reakcji
4 509
Miasto
ZZ Celnicy PL
Zwracam się z prośbą o zgłoszenia osób, na których wymuszano w jakikolwiek sposób złożenie wniosku o odejście z KAS, wpływano w jakikolwiek sposób. Minister M.Banaś mówi publicznie, że skoro złożyliście oświadczenie/wniosek o zwolnienie to nikt nic na Was nie wymuszał.
Mam informacje od paru osób, że wyglądało to nieco inaczej
Jak to wyglądało w Waszym przypadku? Piszcie proszę na forum. Proszę też o zgłoszenia na maila mojego e-maila celnicy.pl@gmail.com
Proszę o zgłoszenia funkcjonariuszy i pracowników KAS, także oczywiście pracowników z byłej AP i UKS.

Nie można tak tego zostawić, bo jest to działanie za które MF powinien odpowiedzieć.
Zgłaszajcie swoje przypadki, opisujcie. Przeanalizujemy co możemy z tym zrobić, jak odpowiedzieć na takie działanie władzy i organów państwowych?

Ja propozycję pracy otrzymałam ale pracuję w US od 1989 r. i do tego w małym więc obawiam się co będzie dalej. U nas trzy osoby zostały "przekonane" do podpisania oświadczeń. Nie znam szczegółów ale jestem pewna, że było to wymuszenie.
Z listu posłanki Urszuli Augustyn wynika, że tak samo potraktowali nauczycieli. Pisze, że "pracę już straciło w skali kraju kilka tysięcy osób. W większości zostali zwolnieni, inni nie mając wyjścia odeszli na wcześniejsze emerytury".

http://urszula-augustyn.pl/aktualno...cieli-na-rozpoczecie-roku-szkolnego-2017-2018

Back
Do góry