Opis

Nowa11

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
1
Przejrzalam kilka wątków, niestety nie znalazłam żadnej odpowiedzi na moje pytania.
Uczestniczę w naborze w Szczecinie szukają na stanowiska do wydziału kontroli mobilnej, dochodzeniowo-śledczego, CUDO, Pierwszy dział Kontroli Celno-SKarbowej Rynku.
1) Czy mógły ktoś po krótce wyjaśnić, jak wygląda/na czym polega służba w/w wydziale?
2) Jak wyglądają godziny służby (pracy)? Nastawić się na służbę zmianową, czy może jedna zmiana?
3) Jak wygląda kwestia zarobków?

W sprawie zarobków informacji szukaj w ogłoszeniu o naborze lub jeśli nie są podane zapytaj w IAS szczecin. W każdej izbie może być inaczej.
Pozostałe informacje z ajdziesz na forum

Sprawdziłem na szczecińskiej stronie. Jeśli masz na myśli nabór ogłoszony w grudniu (nowszego nie widzę) to podane są zarobki. Wystarczy zsumować składniki uposażenia i masz kwotę brutto. Nie płacimy ZUS, więc wystarczy oriętacyjnje odjąć ok 17 czy 18% i masz kwotę netto.
Takich pytań jak Twoje było bardzo dużo i irytujące jest zakładanie nowych wątków wielokrotnie poruszanych wcześniej.
W różnych rejonach Polski służba może się różnić w tak samo nazywających się komórkach. Zadaj swoje pytania na szczecińskim forum, jak chcesz mić w miarę dokładne informacje

Ostatnia edycja:
jednak już pytałaś

pokrótce

jednak już pytałaś

pokrótce

Pytałam, tu nawet wcześniej. Jeśli nie uzyskałam satysfakcjonującej odpowiedzi to oczywiste że szukam dalej. Po przejrzeniu tylu wątków, jest więcej pytań niż odpowiedzi. Ale jak widać, czasami lepiej 'ugryzc się w jezyk' niż nawet zapytać ;)

Pytałam, tu nawet wcześniej. Jeśli nie uzyskałam satysfakcjonującej odpowiedzi to oczywiste że szukam dalej. Po przejrzeniu tylu wątków, jest więcej pytań niż odpowiedzi. Ale jak widać, czasami lepiej 'ugryzc się w jezyk' niż nawet zapytać ;)
:unsure:
Bo widzisz ... czasami brak odpowiedzi, jest najbardziej konkretną odpowiedzią ...

Tak tylko zapytam...Szukałaś w tematyce emerytur ? To powinno wyjaśnić wątpliwości...(y):unsure::coffee:

Tak tylko zapytam...Szukałaś w tematyce emerytur ? To powinno wyjaśnić wątpliwości...(y):unsure::coffee:
Po przeczytaniu kilku wątków, można powiedzieć że skleiłam wszystko w całość. Wyszło nawet sensownie ;) ale dzięki za sugestie.
Najwięcej odpowiedzi znalazłam tu:

https://celnicy.pl/threads/zmiana-wydzialu-z-kontroli-mobilnej-do-kontroli-celnej-i-postepowania-podatkowego.16891
oraz tu
https://celnicy.pl/threads/z-policji-do-sluzby-celno-skarbowej-2020r-czy-warto.16493

Może innym poszukującym to pomoże ;)

Back
Do góry