Ogłaszamy konkurs!!!

• Thread starter Thread starter Nie zarejestrowany
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
do "aquirre"

składki członkowskie o ile wiem to około 15 złotych miesięcznie. rozumiem, że te 500 złotych pojawia się w twojej wypowiedzi nie przypadkowo. masz interes w sianiu dezinformacji na forum ilekroć "twoje" interesy mogą ucierpieć. możemy to ścierpieć - "intelektualny gówniarzu".
bez odbioru.
ps. don pedro i inni - proponuję ignorowanie takich wpisów, szkoda czasu na polemiki z umysłowymi jacusiami wszelkiej maści.

o moj bohaterze, co sie zarejestrowałes , nie unos sie... tylko powiedz ile razy juz jestes zarejestrowany bo Twój kiepski styl pisania jest nie do ukrycia

Trzeba działć szybko !

będą członkowie, składki i struktura. będzie można mówić o metodach. odwagi życzę wszystkim poruszonym. wystarczy deklaracja członkowska. od razu staniecie się współautorami każdej inicjatywy. absolutne minimum.
zrzutki są bardzo ważne ale to przejaw krótkoterminowego myślenia. stać nas jako środowisko na dużo więcej.

nie krótkoterminowe , chwila wymaga szybkiego działania ,a to są koszty ,duze koszty ,zeby było profesjonalnie i ze skutkiem , za nim składki , deklaracji to minie czas , a tego chyba nie mamy , będzie wiadomo kto wpłacił na przelewie , a to ,może być w swoim rodzaju akces , to szczegół na póżniej , TERAZ TRZEBA DZIAŁĆ SZYBKO !

to już się nie składamy na premie dla pana Siwego? Za moich czasów to związki zawodowe dopłacały do kolonii dla dzieci, dawały zapomogi , jezeli np. zwiazki licza 500 osób *15 zł = 7,5 tysiąca na miesiac a rocznie to jest 85 tysiecy hmm to ladny grosz , swoja drogą to musi droga byc ta kancelaria

Trzymajmy się tematu wątku

Dla przykładu: napisanie analizy prawnej, czy pozwu przez dobrą Kancelarię Prawniczą kosztuje około 4000 PLN plus VAT(Kancelaria wystawia faktury),więc zmień myślenie niezarejestrowany,zejdz na ziemię,nie pisz jak nie znasz realiów...
I jeszcze jedno, co robią inne związki poza ZZ Celnicy,bo z tego co widzę, to najbardziej aktywnym i występującym w obronie funkcjonariuszy celnych jest właśnie ZZ Celnicy pl.Więc nie siej destrukcji i nie rób wody z mózgu pytaniami o dopłaty do wypoczynku dzieci itd.

Temat wątku dotyczy innej tematyki....

moje czasy

Za moich czasów związki nie tylko dopłacały do kolonii dla dzieci i dawały zapomogi ale jeszcze dawały paczki na mikołaja. Za to robiły niewiele realnych namacalnych rzeczywistych rzeczy na polu poprawy statusu celnika. I popatrz do czego to doprowadziło. Jak wyglądamy, w którym miejscu jesteśmy. Związki robiły nie to co trzeba. Teraz celnicy.pl zaczęli działać tak jak powinny działać zwiazki w naszej służbie. jestem niezrzeszony, korzystam z opracowanych druków dlatego wpłacam, bo tak w mojej skromnej ocenie nakazuje przyzwoitość. Nie mam prawa żądać jak mój poprzednik, że związki robią coś dla mnie ze składek skoro nie jestem w związku. Mam gotowe druki, zapowiedź działań do końca. Sam zapłaciłbym kancelarii tysiące, wpłacę 50zł od każdego pisma. I jestem zadowolony i dziękuję bardzo celnikom.pl za takie działanie. No i zapiszę się do tego związku, bo tak właśnie związek powinien działać a nie rozdawać paczki na mikołaja.

..........

Deklaracje członkowskie i stałe składki to rzecz oczywista, ale istnieje też potrzeba chwili. Poza tym jest to wyraz poparcia i akceptacji prowadzonych działań. Ignorujcie oszołomów, chyba przed poczęciem za długo znajdowali się w nieprzyjaznym środowisku .....

Deklaracje członkowskie i stałe składki to rzecz oczywista, ale istnieje też potrzeba chwili. Poza tym jest to wyraz poparcia i akceptacji prowadzonych działań. Ignorujcie oszołomów, chyba przed poczęciem za długo znajdowali się w nieprzyjaznym środowisku .....

Ideą stycznia 2008 , gdy środowisko podjęło decyzję o założeniu nowych zwiazków (jeszcze wtedy bez nazwy) było to, że w zwiazkach nie ma być kierowników, i innych funkcyjnych SC, w tej chcwili kto siegłownie odwołuje od mianowań? byli naczelnicy, dyrektorzy, kierownicy i osoby peo. Nawołujecie do płacenia te osoby czy to nie jest hipokryzja w czystej postaci?

Do niczego nie nawołujemy. Pojawiło się kilka spontanicznych wpisów na ten temat, do tego w innym wątku, co nie było dotąd w ogóle przeze mnie komentowane. Każdy indywidualnie ocenia nasze działania. Sprawa nagięcia prawa przez organy państwowe w związku z mianowaniami to tylko jeden z wielu tematów.
Nie możemy natomiast tolerować, że dyskusja na ten temat będzie toczyła się w kilku wątkach równolegle.

W niniejszym wątku proszę o pomysły na chwytliwą medialnie notatkę prasową, w związku z zaplanowanym skokiem na kasę.
Posty odbiegające od tematu będą usuwane.

300zl

tak przy okazji ten na granicy nie ma 300zl jak ktos pisal tylko jest to rozgraniczane na sluzby, wiec jak byles clay m-ac to wychodzi 180zl czy to tak duzo, sami osadzcie

Dodatek? śmieszne!!!!

Najlepsze jest codzienne obliczanie godzin i minut, na koniec miesiąca zestawienie z podpisami za każdy dzień.. A ciekawe dlaczego nie mam dodatku za wezwanie do Sądu, doręczenia korespondencji dla stron i instytucji i wiele innych czynności wykonywanych przez mobilnych. Nie opłaca się szkolić bo też tracisz. Ale w "eter" poszło, że są dodatki kontrolne. Ciekawe gdzie idzie kasa na to przeznaczona a nie wykorzystana. Pozdrawiam!

najlepsze jest codzienne obliczanie godzin i minut, na koniec miesiąca zestawienie z podpisami za każdy dzień.. A ciekawe dlaczego nie mam dodatku za wezwanie do sądu, doręczenia korespondencji dla stron i instytucji i wiele innych czynności wykonywanych przez mobilnych. Nie opłaca się szkolić bo też tracisz. Ale w "eter" poszło, że są dodatki kontrolne. Ciekawe gdzie idzie kasa na to przeznaczona a nie wykorzystana. Pozdrawiam!

to nie ten temat !!! Tu mamy ustalić jak nie tracić na wartosciowaniu

Jak można wartościować do kategorii C, funkcjonariusza celnego z doświadczeniem 4 letnim z tym co ma na swoim karku 15 lat lub 20 lat w służbie,tego co wiele lat przepracował na granicy z osoba, która całe swoje życie przepracowała w biurze w komfortowych warunkach.Kolejne kuriozum nam się szykuje...

Ostatnia edycja:
Back
Do góry