Oglądam pierwsze czytanie w domu

• Thread starter Thread starter EVIL
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
E

EVIL

Gość
Czytałem , że podano informacje o ograniczeniu wstępu do Sejmu na pierwsze czytanie naszej cudownej ustawy, przepraszam na szczęście jeszcze projektu ustawy.

Ja chcę to zobaczyć i zrobię jak w temacie.
Nie wiem jak wy Siostry i Bracia, ale ja wobec powyższego biorę wolne i oglądam obrady Sejmu w domu.
Mam dziwnego kiero i w tym dniu 7 stycznia będę musiał chyba wziąć UŻ, bo tak to mnie nie puści.

Ja juz mam urlop na środę.

Nawet tam są ograniczenia dla nas,boją się najazdu roboli.A może Konwent Seniorów uzna,że ten projekt trzeba schować głęboko do jakiejś szuflady na strychu Domu Poselskiego, bo nie warto sobie nim głowy zawracać. I to byłby świetny pomysł, aż wreszcie specjaliści napiszą prawdziwą ustawę zgodną z Konstytucją RP, która nie narusza prawa i będzie lustrzanym odbiciem ustaw o służbach mundurowych.

Projekt Ustawy o SC

Poseł Lewicy określił projekt,że zawiera mankamenty prawne: brak osłon socjalnych,brak przepisów emerytalnych,brak ochrony funkcjonariuszy,przerzucenie kosztów pracy na funkcjonariuszy/pracowników,brak uprawnień operacyjno-rozpoznawczych.Ujmując ogólnie posłowie stwierdzili, że projekt wymaga wielu poprawek,nie gwarantuje spokoju na granicy.....

Back
Do góry