Odznaka WZP

emkace

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Zastanawiałem się często, dlaczego fc WZP, nie mają jakiejś specjalnej odznaki (oprócz standardowej blachy) takiej, by mogli być oni lepiej rozpoznawalni wśród celników i innych służb.
Według mnie Wydział Zwalczania Przestępczości powinien takową posiadać by móc okazywać się nią podczas kontroli, a nie machać jakąś śmieszną legitymacją, (którą każdy może sobie wydrukować na drukarce) np jak odznaka policyjna czy SG.

Proszę więc o wasze opinie na ten temat.

Ciemność to ja dopiero teraz zaczynam dostrzegać !
Wielu spośród nas przynajmniej próbuje walczyć,
o minimum godności ludzkiej, o zachowania godne
miana ... homo sapiens !
A ty chcesz blachę!

Emkace, czy czarny mundur jest niewystarczający, żeby odróżnić WZP od innych celników ? Czy znaczek orła na rękawie jest mało rozpoznawalny ? Blacha jest odgórnie narzuconym wzorem i nie ma co jej zmieniać. A to, że nasze legitymacje wyglądają, jakby wydrukował je przedszkolak na mini-drukarce, to już jest inna sprawa ;-(

Tutaj masz emblematy, w razie jakbyś miał problemy z rozróżnieniem >>> http://www.haftkom.sklepna5.pl/kat/3/sluzba-celna.html <<<

nie wiem jak w innych ale w jednej izbie celnej na wschodniej granicy pracowników wzp dobiera sie wsrod samych debesciaków wszyscy z IQ prawie lub wiekszym jak DODA ,po co im jakieś tam blachy jak w SG ......oni działaja na podswiadomośc ,psychike ,ledwo sie na takiego klienta popatrza a on sam sie juz legitymuje........juz sie spowiada.......no i ta ich chęc niesienia pomocy tym z pasa ,ta współpraca ....coś niesamowitego ................
PS.pozdrawiam normalnych nielicznych z wzp

Rozumiem że zielonych wypatrują na uniwersytetach wśród studentów podyplomówek.
Znam wielu celników ze wschodu czarnych i zielonych i nie zdecydował bym się na rys psychologiczny tylko na podstawie komórki w której pracują. Więc nie pluj kolego na innych. Czyżby czarni przeszkodzili zjeść "kanapkę" ( jak widzisz opluć jest bardzo łatwo).
Mimo wszystko pozdrawiam kolegę w końcu święta idą ;-)

nie wiem jak w innych ale w jednej izbie celnej na wschodniej granicy pracowników wzp dobiera sie wsrod samych debesciaków wszyscy z IQ prawie lub wiekszym jak DODA ,po co im jakieś tam blachy jak w SG ......oni działaja na podswiadomośc ,psychike ,ledwo sie na takiego klienta popatrza a on sam sie juz legitymuje........juz sie spowiada.......no i ta ich chęc niesienia pomocy tym z pasa ,ta współpraca ....coś niesamowitego ................
PS.pozdrawiam normalnych nielicznych z wzp

Rozumiem że zielonych wypatrują na uniwersytetach wśród studentów podyplomówek.
Znam wielu celników ze wschodu czarnych i zielonych i nie zdecydował bym się na rys psychologiczny tylko na podstawie komórki w której pracują. Więc nie pluj kolego na innych. Czyżby czarni przeszkodzili zjeść "kanapkę" ( jak widzisz opluć jest bardzo łatwo).
Mimo wszystko pozdrawiam kolegę w końcu święta idą ;-)

alez adamie 0029 to były pochwaly a nie plucie tobie równiez zycze wszystkiego najleprzego...

"najleprzego..."

to nie jest literówka.......sami się na tym forum ośmieszamy.......smutne

Back
Do góry