Odwołanie od decyzji komisji rekrutacyjnej!!

przemo

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Witam wszystkich. Jestem tutaj nowy a chciałbym być jednym z was:) Niestety dziś ukazały się wyniki z rozmów kwalifikacyjnych i pech chciał że zabrakło mi 2 punktów, żeby przejść dalej a mianowicie do ankiet bezpieczeństwa. Zamierzam się odwołać od decyzji komisji, tyle że nie bardzo wiem jak mam to zrobić i jak ma wyglądać takie odwołanie!Proszę o jakieś wskazówki. Z góry dziękuje

ostateczna! no właśnie o te punkty mi chodzi, może coś przeoczyli. Trochę ludzi do sprawdzenia było, wiec może w natłoku jakaś pomyłka wystapiła!! Dlatego też chciałbym się odwołać.

..... a w ?........wie było tak !

..... a w ?.....wie było tak !
Nikt, nikomu żadnych punktów nie podawał. Wyniki rekrutacji miały być ,,od ręki " - a były dopiero po......kilkunastu dniach.
Bo przecież, przy nieokreślonych i dowolnych kryteriach -każdy chciał przepchać swojego ; i naczelnik i naczelniczka; kierownik i kierowniczka - no i co tu począć przy braku jednomyślności ?
Temu należy się za lizanie, tamtemu za podpier...nie, za romanse też awanse, kogo kocham ? kogo lubię?

I co, myślicie, że fachowcy z prawdziwego zdarzenia zdołali dorównać tym naznaczonym ?

oj, nie ! nigdy !

Ostatnia edycja:
..... a w ?..... wie było tak !

..... a w ?.....wie było tak !
Nikt, nikomu żadnych punktów nie podawał. Wyniki rekrutacji miały być ,,od ręki " - a były dopiero po......kilkunastu dniach.
Bo przecież, przy nieokreślonych i dowolnych kryteriach -każdy chciał przepchać swojego ; i naczelnik i naczelniczka; kierownik i kierowniczka - no i co tu począć przy braku jednomyślności ?
Temu należy się za lizanie, tamtemu za podpier...nie, za romanse też awanse, kogo kocham ? kogo lubię?

I co, myślicie, że fachowcy z prawdziwego zdarzenia zdołali dorównać tym naznaczonym ?

oj, nie ! nigdy !

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich. Jestem tutaj nowy a chciałbym być jednym z was:) Niestety dziś ukazały się wyniki z rozmów kwalifikacyjnych i pech chciał że zabrakło mi 2 punktów, żeby przejść dalej a mianowicie do ankiet bezpieczeństwa. Zamierzam się odwołać od decyzji komisji, tyle że nie bardzo wiem jak mam to zrobić i jak ma wyglądać takie odwołanie!Proszę o jakieś wskazówki. Z góry dziękuje
ja niestety też jestem w identycznej sytuacji co ty i nie wiem co robić? czy to ma sens?????

A nie pomysleliscie ze moze nie jestescie tacy dobrzy jak wam sie zdaje? a wyniki byly po 4 dniacha....ostatnie rozmowy byly 3marca.

A mnie zabrakło 3 pkt i też się zastanawiam nad odwołaniem, albo po prostu pogodzę się z tym, że w IC rządzi nepotyzm i kolesiostwo i możę dobrze się stało, że nie ma mnie na liście wybrańców...sama już nie wiem co o tym myśleć...ale wiem jedno...sprawiedliwe to to nie było, dało się zaobserwować pewne prawidłowości...ehhh

....szkoda tylko, że szanowna Izba Celna robi z nas idiotów...my się wysilamy, tracimy czas i pieniądze...testy-sresty, bieganie-pompki-koziołki, psychol i co i tak najważniejszy jest najmniej sprawiedliwy punkt programu-rozmowa-na której robią z nami co chcą, a choćbyś stanął na głowie to i przegrasz z pociotkiem, kuzynem czy innym mało nadającym się do służby delikwentem, który ma pochodzenie lub kasę, tak to się kręci na ścianie wschodniej właśnie...niestety nie tylko w IC...pozdrawiam wierzących w siebie

jestem z wami

jestem w tej samej sytuacji , tez widzialem co sie tam dzialo , zbraklo mi 3 punktow , ma ktos doswiadczenie czy odwolanie od tej decyzji ma sens

mam jeszcze dwa pytania, czy istniej możliwość wglądu w swoje wyniki z rozmowy kwalifikacyjnej?? I w której ustawie, rozporządzeniu itp. znajdę szczegółowe informacje na temat oceny i punktacji z testu psychol. i z rozmowy kwalifikacyjnej. Jeśli chodzi o test wiedzy i test fizyczny było wszystko wyjaśnione jak krowie na rowie, a następne 2 etapy to czeski film, może mi ktoś to wyjaśnić???! Po podliczeniu swoich punktów (z rozmowy mam ponad 30) doszłam do wniosku, że wg rozporządzenia zaliczyłam rozmowę na plus, czyli zaliczyłam wszystkie etapy i powinnam zostać poddana sprawdzeniu (choć ja akurat mam aktualne poświadczenie bezpieczeństwa), czyli co zdecydowało o tym, że kobieta, która była przede mną i szczerze wątpię, że sprawiedliwie zaliczyła test fizyczny, dostała się na listę wybrańców a ja nie??? Tak, jestem sfrustrowana, bo nie lubię jak się ze mnie robi idiotkę!! Zgadza się, może nie byłam najlepsza, ale bardzo chętnie stanę w szeregu ze wszystkimi z listy wybrańców, żeby się porównać. :p

Nic wam nie da odwoływanie się itp zabiegi. Decyzja komisji chyba jest ostateczne, co do oceny rozmowy nie ma jakichkolwiek kryteriów, każdy z członków komisji ma określoną liczbę pkt i daje je wg własnego uznania, dlatego rozmowa jest zawsze najważniejsza. Jak chcą cie przyjąć, to ci dadzą dużo pkt, jeśli chcę cię owalić to już sami sobie odpowiedzcie.

To ze masz z rozmowy 30punktow nic ci nie da bo rozporzadzeniu jest napisane ze z 30 punktami i wiecej li sta jest kierowana do dyrektora i on biorac pod uwage rozmowe i wyniki z poprzednich etapow dokonuje wyboru.i dokonal wybral 124 osoby do ankiety...i cala filozofia. wiec to ze sie zdobylo te 30 punkgow z rlmowy to nic ci nie da ..to nie jest arguument...moim zdaniem.ale najlepiej zrobisz jak zadzwonisz do kadr,tam powinni rozwiac twoje watpliwosci.

Albatros ja to wszystko wiem, nie musisz mnie uświadamiać, ale nic Twoja wypowiedź nie wyjaśnia, ponieważ, chodzi mi właśnie co DOKŁADNIE Szanowny Komisja Rekr. jak i Pan Dyrektor bierze pod uwagę tworząc listę wybrańców-to nie jest nigdzie doprecyzowane. Zresztą, zbędna jest polemika z Tobą...Kadry natomiast nie potrafiły odpowiedzieć na moje pytania...Korci mnie, aby dotrzeć do moich wyników, aby dowiedzieć się jakie błędy popełniłam, by wyciągnąć wnioski na przyszłość...chyba jednak dam sobie spokój...trudno...nie chcieli mnie, nie wiedzą tylko, że stracili wielką szansę na zaje-stego pracownika :p.

Back
Do góry