Odprawa w przypadku nie przyjęcia propozycji lub jej nie otrzymania.

NIK-CEL

Użytkownik
Punkty reakcji
0
Witam
Chciałbym zapoczątkować temat ewentualnej wysokości odprawy w przypadku nie otrzymania oferty pracy w KAS lub jej nie przyjęciu.Słyszałem o odprawie w wysokości trzech pensji i 20% za każdy przepracowany rok. Chętnie poznam Wasze zdanie i opinie na ten temat.
Pozdrawiam

Witam
Chciałbym zapoczątkować temat ewentualnej wysokości odprawy w przypadku nie otrzymania oferty pracy w KAS lub jej nie przyjęciu.Słyszałem o odprawie w wysokości trzech pensji i 20% za każdy przepracowany rok. Chętnie poznam Wasze zdanie i opinie na ten temat.
Pozdrawiam

Słyszałeś, a szkołę podstawowa skończyłeś, nauczyli Cię pisać i czytać? Jeżeli tak to weź wreszcie ustawę i przeczytaj ze zrozumieniem.
Tam jest wszystko napisane czaro na białym.

Ciekawe jaka będzie skala odejść. W cale się nie zdziwię iż co bardziej wartościowi i młodsi się ewakuują. Osobiście sam zaczynam szukać pracy od stycznia a i mam już coś na poziomie który podejrzewam w KAS (3300-3500 netto) z tym że za jakieś 2-4 godz pracy w tygodniu. Szkoda że nie płacą więcej za pełen etat :). Ale jest to opcja która w dystansie pozwoli na dalsze poszukiwania i skasowanie odprawy. I jak kol wiek z pełnym szacunkiem do pracy koleżanek i kolegów na oddziałach, w dozorach i grupach mobilnych to jest morze ekspertów których praca przez nich jest nie doceniana, nie rzadko opluwana ale bez której nie da się wypełniać zadań i których to ludzi łatwo i tanio zastąpić się nie da.

dostaniesz, oby nie, propozycję nie do przyjęcia i będzie po ptakach. czyli po odprawie, jak znam myślicieli z emefu.

w związku z czym ani odprawa jest najistotniejsza ani propozycja, i ona nie będzie nie do odrzucenia. Pytanie tylko czy ma się jakieś wyjście? ja jakieś mam. może nie idealne ale podejrzewam że finansowo nie gorsze od ewentualnej propozycji. (dla ucywilizowanych przewiduję poważne straty no chyba ze ktoś był specem ale zdaje się w skarbówce bywają pensje na poziomie 2200 brutto więc i tak nie przekroczy tych magicznych 3048)

Słyszałeś, a szkołę podstawowa skończyłeś, nauczyli Cię pisać i czytać? Jeżeli tak to weź wreszcie ustawę i przeczytaj ze zrozumieniem.
Tam jest wszystko napisane czaro na białym.

Zamiast wyjaśnić człowiekowi to go krytykujesz. Jeśli już baranie chcesz się kogoś czepiać to upewnij się czy aby na pewno ty szkołę podstawową skończyłeś, bo najwyraźniej nie nauczono Cię jak poprawnie stawiać znaki interpunkcyjne oraz prawidłowo pisać wyraz "czarno".

Zamiast wyjaśnić człowiekowi to go krytykujesz. Jeśli już baranie chcesz się kogoś czepiać to upewnij się czy aby na pewno ty szkołę podstawową skończyłeś, bo najwyraźniej nie nauczono Cię jak poprawnie stawiać znaki interpunkcyjne oraz prawidłowo pisać wyraz "czarno".

Barana to sobie poszukaj w rodzinie albo wśród znajomych. Bez odbioru

Back
Do góry