Oddziały Celne po zwartościowaniu....

Sedzia

Dobrze znany użytkownik
Punkty reakcji
316
Szefostwo mówiło wiele o roli tego niedocenionego celnika na samym dole,
o chęci poprawy systemu i co mamy? Projekt wartościowanie według MF czyli:

kontrola środków przewozowych, w tym kontrola skrytek C3
kontrola podróżnych szczególnie pod kątem środków i ograniczeń taryfowych C3

C3 tak dla przypomnienia to grubo poniżej średniej krajowej!
W założeniach miało to być stanowisko obecnego aplikanta!

I to bez znaczenia czy ktoś jest w OC wewnętrznym jak ja czy na granicy! Za pracę na pierwszej linii ...jałmużna! No to ja się pytam kogo szefostwo chee docenić Dyrekcję? No to niech docenia ale dlaczego naszym kosztem?
Dlaczego po wielu latach pracy mam dostawać tyle co maturzysta bez doświadczenia...właściwie do c3 to z podstawowym mogą przyjmować z taka kasą!

A gdzie te pieniążki na modernizację i sprzęt? Czy musi wejśc modernizacja żeby doposażyć w sprzęt? Nie można już przetargów organizować i kupować tego co niezbędne do kontrolii?
NIE NIE MOZNA BO NAS OSZUKANO i zadnej kasy ani na wynagrodzenia ani na sprzęt raczej już nie ma!

Muszę znowu krew oddać bo mi od tego wszystkiego ciśnienie się znowu podniosło....

Przypomnę, że w zakres stanowiska wpiszą osiem zadań. Jeśli nawet trzy będą z B, to i tak trafimy do C, bo te przeważają, nawet wtedy gdy zwyczajowo podczas dniówki więcej wykonujesz zadań z B.
To czysta fikcja. Główny cel wartosciowania, to uzasadnienie dla uwłaszczenia się na reformie.
To skandal. Na pikiecie wykrzyczymy, że grupka kolesi, kosztem ogółu zatrudnionych w SC przyznaje sobie w czasie kryzysu kilkutysięczne wzrosty uposażenia wraz z dodatkami. W czasach kryzysu, kiedy wielu rodaków traci pracę. Chcą pijaru to bedą go mieli.

najzabawniejsze jest to, ze SSC mamił młodych perspektywą rozwoju, równania płac (nie dodał ze równa w dół). Stosunkowo młodzi funkcjonariusze mieli moze nadzieję, że po reformie i likwidacji kominów "nadwyżka" zostanie sprawiedliwie rozdysponowana.... a tutaj taka niespodzianka.

Za bieganie 12h z kombinerkami w ręku z wysługą nockami, szalonym dodatkiem granicznym średnia krajowa....

No ale możliwośc użerania się z "turystami" i niepewność chwili w pracy i cywilu według SSC to pewnie dodatkowy atut. Lepiej dac kadże kierowniczej...jeszcze prężniej wydoją z każdego resztki sił.

Jak można dać człowiekowi na pasie na granicy kategorię C3? No chyba że praca ma polegac na podnoszeniu szlabanu...właściwie to po co go opuszczać?

Apel do młodych...nie myślcie, ze starsi pracownicy chleb Wam zabierają a jak ich nie będzie, będziecie mieć lepiej.... chcecie mieć lepiej to stolicę pozwiedzajcie...

A jeśli ktoś nie wierzy w to co piszę, niech poprosi Dyrektora, Naczelnika, Kierownika o propozycje wartościowania która przyszła z MF! Jak powiedzą ze nie mają to mówią nieprawdę! Oczy sie Wam otworzą co to znaczy modernizacja w SC!

Ostatnia edycja:
Rozesłano aktualną wersję wartościowania, tylko "przypadkiem" nie zawiera ona arkusza ze zwalczaniem przestępczości:)

Sędzia ma rację.

Przyjmowano na pas i do kanału ludzi wykształconych wciskając im ciemnotę, a teraz... C3.

żenada

I jeszcze dlugo nie bedzie wartosciowania WZP. Kogos przeciez trzeba ganiac przez pół Polski na granice, zeby korki rozładować.....ee......pardon, mialem na mysli : żeby było komu "sztuczny tłum" na granicy robic, bo do odpraw to , niestety, tylko nieliczni się nadają (bez obrazy, to tylko stwierdzenie faktu).

Także w momencie ujawnienia wartościowania na poziomie Cx cały misterny plan pojdzie w pi...u. A kategorię Bx to chyba tylko ze 2-3 osoby na wydział zobaczą.....

nie obrażam się, WIEM, że musiałbym się uczyć, aby Dobrze i ŚWIADOMIE wykonywać czynności służbowe, bo to jest chyba najważniejsze.

Nie ma co się oszukiwać, moim zdaniem ŻADEN MOBILNY (poza wyjątkami) nie jest w stanie z rozbiegu tego dokonać.
Z moich doświadczeń (poznańskich) wiem, na wschód do pomocy pchają głownie się osoby, które nigdy nie miały do czynienia z żadnymi odprawami, więc broń Panie...

Pozdrówka i SZACUN dla wszystkich pracujących na zewnętrznej granicy ue, szczególnie dla Alokersów.

jeśli Jabol sam się przyznaje że nie potrafi z lotu rozładować korków na granicy to gratuluję rzetelnej oceny sytuacji, jednak kierownictwo SC nie ma zamiaru likwidować zatorów. Dla nich najważniejsze będzie sprawienie wrażenia że trzymają rękę na pulsie...

Co do zwartościowania WZP to będzie to jakieś C2-C3....kilku załapie się może na C1 Pensja C3 na baterie do latarek Wam starczy....:)
Z całym szacunkiem dla Waszej pracy Panowie ale więcej nie dostaniecie.
Za nocki i nadliczbowe osobno się rozliczacie więc przy wartościowaniu nie będzie to miało znaczenia.

Poza tym swoją rolę część już w 2008 roku odegrała i po wprowadzeniu nowej ustawy będziecie...NIEPOTRZEBNI Generałowi! Wtedy dowiecie się że stanie na ulicy i łapanie nie różni się niczym od pracy na granicy na pasie.... WITAJ C3!

Rozesłano aktualną wersję wartościowania, tylko "przypadkiem" nie zawiera ona arkusza ze zwalczaniem przestępczości:)

Sędzia ma rację.

Przyjmowano na pas i do kanału ludzi wykształconych wciskając im ciemnotę, a teraz... C3.

żenada

WZP lub GM nie biorą pod uwagę bo mają "wpływy" z ujawnień - kasiorka powalająca /11,50 i jakieś 5,70 zeta za rok obecny wpadło/
no i te nocki za 2 zeta za godzinę extra.....
CZARNY MUNDUR = CZARNA ROBOTA
a że na końcu łańcucha pokarmowego hm ...bywa.
ciekawi mnie tylko co "muzg" te tabele opracował. oddajcie mi mandaty to się nie będę na drodze wysilał jak kiedyś !!!
"bo my nie pracujemy merytorycznie. łapiesz kogoś za rękaw i go do UC zaprowadzasz i oni kwity produkują/zarzuty stawiają/przesłuchują itd itp/ , a ty do domu idziesz taki wolny i roześmiany..."
komentarz dalszy jest zbędny

wartościowanie mobili

W 100% zgadzam się z Hansem, przecież to mobile robią większość papierów, karno-skarbowy dostaje pacjenta na talerzu bo w większości przypadków DPO kończy sprawę, a co najważniejsze bez nas ani karno-skarbowy, ani egzekucja prawie nie mieli by co robić. Druga kwestia to brak jakichkolwiek dodatków i nagród w grupach mobilnych. Od pewnego czasu zauważam odpływ młodego narybka rozczarowanego tym syfem. Po co se żyły wypruwać skoro można robić mniej w SG za większe pieniądze i wczesną emeryturkę. Jeśli ktoś karze psa który dobrze pilnuje owiec i nie karmi go jak trzeba to niech się nie zdziwi że mu połowa stada zaginęła. Jeszcze się trzymam ale coraz częściej zastanawiam się czy nie przejść na ciemną stronę mocy. Wtedy wszystko byłoby jasne kto po której stronie stoi bo na razie to mam wrażenie, że bandziory i nasze muzgi z MF stoją po tej samej. Zgnębić i zniszczyć tych którzy im przeszkadzają dorabiać się - czyli nas głupie strużujące zaniedbane psy.:)

Muszę zapoznać się z tematem, bo z wcześniejszych postów, że ktoś próbuje nas wyślizgać, nie używając mydła. Gdzie można znaleźć materiały do tego tematu?

Popytaj przełożonych.....tylko żeby ci gały nie zbielały....

zatrzymywanie do kontroli na drodze nie jest niczym ponad kontrole podróżnych na pasie....czyli praca nisko ceniona w wartościowaniu

Popytałem tu i tam. Ciekawa sprawa była przy wartościowaniu, bo propozycje miały wyjść od oddziałów, ale jak zostały zrobione "niewłaściwie", to przyszły wytyczne z góry co należy poprawić. I w dalszym ciągu są to propozycje oddziałów. Przynajmniej formalnie. Czyli wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze:confused:

Popytałem tu i tam. Ciekawa sprawa była przy wartościowaniu, bo propozycje miały wyjść od oddziałów, ale jak zostały zrobione "niewłaściwie", to przyszły wytyczne z góry co należy poprawić. I w dalszym ciągu są to propozycje oddziałów. Przynajmniej formalnie. Czyli wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze:confused:

Mam nadzieję Andziś, że Mądrzy Ludzie zachowali dowody z przebiegu wartościowania?! To się może przydać !!!

CAT ! I po co to napuszczanie ludzi na siebie nawzajem ?
Wartościowanie, zawsze twierdziłem i nigdy zdania nie zmienię,
iż jest to kwintesencja TEMATU !Wszystko nadzoruje,weryfikuje i zatwierdza MF !
Piszesz, dowody z przebiegu wartościowania ! Czy Ciebie Bóg ostatecznie opuścił? Kolejna próba napuszczalstwa i wzajemne strachy !
Strajk !
Łatwo szermować populistycznymi hasełkami.Proponuję obrazek z Pikiety.
Naprzeciw Pikiety wycieczkowe zgromadzenie sióstr zakonnych i innej maści duchowieństwa.Ktoś rzuca hasło, może nieświadomie
"chodżccie z Nami".Mam niesmaczne skojarzenia z lat stanu wojennego z ulic Szczecina z tego typu hasłami i ich inicjatorami.​

CAT ! I po co to napuszczanie ludzi na siebie nawzajem ?
Wartościowanie, zawsze twierdziłem i nigdy zdania nie zmienię,
iż jest to kwintesencja TEMATU !Wszystko nadzoruje,weryfikuje i zatwierdza MF !
Piszesz, dowody z przebiegu wartościowania ! Czy Ciebie Bóg ostatecznie opuścił? Kolejna próba napuszczalstwa i wzajemne strachy !
Strajk !
Łatwo szermować populistycznymi hasełkami.Proponuję obrazek z Pikiety.
Naprzeciw Pikiety wycieczkowe zgromadzenie sióstr zakonnych i innej maści duchowieństwa.Ktoś rzuca hasło, może nieświadomie
"chodżccie z Nami".Mam niesmaczne skojarzenia z lat stanu wojennego z ulic Szczecina z tego typu hasłami i ich inicjatorami.​

Przepraszam Cię Celmanie, ale skoro (jak widzę- poważnie!) doskonale rozumiesz CO ja robię, to czemu zarzucasz mi "napuszczanie ludzi na siebie nawzajem" ? Nikogo nie napuszczam, to co robię to "prowokacja"!
Wydaje mi się, że to spora różnica!

CAT przyznaję, trochę racji i tupetu Ci nie brak.Rzucasz ochłapy na pożarcie w/g Ciebie dziczy i czekasz, aż zwierzaki się zagryzą,
Widzisz każdy ma Swoich Idoli, czy tez przywódców duchowych.​

CAT przyznaję, trochę racji i tupetu Ci nie brak.Rzucasz ochłapy na pożarcie w/g Ciebie dziczy i czekasz, aż zwierzaki się zagryzą,
Widzisz każdy ma Swoich Idoli, czy tez przywódców duchowych.​

Otóż właśnie w pierwszej części dobrze mnie odczytujesz, natomiast jeszcze nie zauważyłeś intencji. Nie myślę o Celnych jako o "dziczy" i "zagryzających się zwierzakach" ale jako ludziach używających szarych komórek! Dlatego stawiam siebie jako kontrast mogący jeszcze bardziej uaktywnić te komórki! Mam przecież świadomość, iż sam g...o znaczę, więc może chociaż dla kilku stanę się czymś w rodzaju "wyrzutu sumienia".
Masz może dla mnie inną "rolę" do spełnienia dla dobra Nas WSZYSTKICH ?!

Prawda jest taka, że wersje pierwotne przechowywane są w niszczarce.

Niektóre wersje zapewne tak! Zapominasz jednak, iż te wersje były przygotowywane "na Oddziałach"! Na WSZYSTKICH Oddziałach, a ile ich jest w Polsce? Ja sam znam jedną Osobę, która ma do nich dostęp, a także kilka Osób posiadających ich kopie. Nie powinno się dopuścić do użycia przewidywanego przeze mnie argumentu, że "przecież wartościowanie przeprowadziły same Oddziały", bo to nieprawda !!!

Obniżenie zarobków celników ??

Czy aby to całe wartosciowanie i zakwalifikowanie większości z pracujacych celników do grupy C nie ma na celu w legalny sposob obiżenia im zarobów ? - przykrywka idelana -- kryzys....

Back
Do góry