O tym jak mrówki posła PiS napuściły

Odpowiem cytatem z blogu Daniela Passenta, który jak mi się wydaje wiele mówi o autorze interpelacji.

"Banda durniów, która strzela do cywilów – tak były minister Obrony w rządzie PiS, Aleksander Szczygło, określił żołnierzy, którzy jemu podlegali. Co prawda była to wypowiedź prywatna, nie do mikrofonu, ale dobrze oddaje mentalność tego pana.”

Proponuję też ograniczyć dyskusję o tym incydencie do minimum, nie zniżajmy się do takiego dna, nie karmy trola.

waga mrówki

Pomijając meritum czyli wagę mrówki we współczesnej RP powoływanie się na Passenta aby dowalić Szczygle. Opanuj się kolego. Można prowadzić dyskusję na każdy temat ale odwoływanie się do postkomunistycznych pismaków ? Może jesteś zbyt młody albo publicystykę tego "autorytetu" znasz tylko ze słyszenia poprzez oficjalne przekaziory. Ta mentalna gnida już kolejny etap historii przerabia jako opiniotwórczy dziennikarz. Wydaje Ci się porównanie którego użyłeś za trafne ? Współczuję. Żona pana Passenta pozostawiła po sobie też dużo więcej twórczości niż teksty piosenek. Ale o tym sza .... Nie wolno głośno mówić, coś jak w naszym kochanym cle.

Zupełnie nie interesuje mnie Passent i jego przeszłość ale to w jaki sposób minister wyraża się o żołnierzach, którzy bądź co bądź nie zostali jeszcze osądzeni za strzelanie. Nie zamierzałem też i nadal nie mam zamiaru jak to sie wyraziłeś "dowalić" ministrowi. Nie odbiegaj więc od tematu.

proponuję zrzutę na przyspieszony kurs języka polskiego dla pana posła.... może zacznijmy od kaRnistrów na benzynę... chociaż....czy jest o co kopie kruszyć?

Napisz swoją odpowiedź...
Back
Do góry