Nowe alokacje ?

pante

Użytkownik
Punkty reakcji
8
Dyrektorzy Izb dostali zapytanie z MF:

1. osoby samotne
2. rodziny celnicze
3. osoby samotne z dziećmi pow. ... lat
4. osoby chronione - emerytura

Bede budować nowe przejścia na wschodzie polski, potrzebują obsady.

Oco tu chodzi... Związki zapewnie więcej wiedzą ...

niestety prawda

W piśmie kierowanym do dyrektorów izb celnych w Rzepinie, Toruniu, Szczecinie i Wrocławiu Szef Służby Celnej poleca ( prosi ? ) zebranie i przekazanie danych dotyczących :

- funkcjonariuszy nabywających uprawnienia emerytalne ,

- funkcjonariuszy nie posiadających rodziny, samotnych ,

- małżeństw celniczych,

- funkcjonariuszy wychowujących dzieci w wieku pozaszkolnym.

Doświadczenia z lat 2003/2004 nie pozostawią cienia wątpliwości co do intencji i celu zbierania podobnych informacji !

Już nawet samo rozważanie nowej alokacji jest działaniem szalonym. Jej wdrożenie oznaczałoby totalny brak wyobraźni i de facto nieporadność Resortu.
W 2004 roku MF uzyskało zgodę Związków na alokację(przepraszam za tych "działaczy"). Jestem przekonany, że mimo iż są to często te same osoby na stanowiskach związkowych nie wyrażą dzisiaj zgody na alokację, gdyż dzisiaj już na pewno zrozumieli swój błąd.
Sprawę natychmiast trzeba poruszyć w mediach i Parlamencie. Związki w ogóle nie powinny rozmawiać o żadnych kryteriach i przystąpić do ostrych działań protestacyjnych.
Sprawa tak naprawdę dotyczy wszystkich izb, gdyż MF na podstawie "etatyzacji" prawdopodobnie rozważa przeprowadzenie tego w skali całego kraju. Jest to działanie szkodliwe dla SC i będzie powodować dalsze osłabianie jakości obsługi przez SC, stąd dla dobra naszej formacji musimy stanowczo przeciwstawić się tym nieodpowiedzialnym i nieprzemyślanym planom.

Ostatnia edycja:
Proponowałbym kontakt z Generalnym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych (GIODO).
Coś mi się wydaje, że pracodawca (w tym wypadku DIC) nie może gromadzić poza Działem Kadr i Działem Finansowym żadnych danych osobowych - a tym bardziej wysyłać w jakiejś formie poza Izbę Celną.
Dane o które prosi MF, czy SSC są to dane wrażliwe, jak najbardziej prywatne. Nikt nie powinien posiadać takiej wiedzy bez mojej osobistej zgody. Nikogo w MF-ie nie powinno interesować, czy jestem jest żonaty, samotny, ile mam dzieci, w jakim wieku, z kim itd..
Równie dobrze mogli zapytać, czy samotni to geje, lesbijki, czy hetero... jednym słowem - żenada :mad:.

Czyli w Izbach Celnych za wyjątkiem tych położonych na wschodzie będą pracowali tylko samotne osoby wychowujące dzieci i osoby,którym będzie brakowało 5 lat do emerytury:confused:
Ps: Czyżby znowu powtórka z lat 2003/2004 z tym,że teraz będzie ona dotyczyć większości Izb Celnych a nie tylko zachodnich i południowych landów.
Fajnie zaczyna się dziać:cool:

Pamiętam, w 2003 też zaczynało sie w takim okresie a po wakcajach ruszyło z kopyta. Powtórka z rozrywki?

jak to jest , że SG potrafi się obronić przed alokacjami choć to ONI właśnie mają coś takiego jak rozkaz!! a nasza pożal się...służba już myśli o drugiej alokacji!!!!!!albo wszystkich traktujemy jednakowo albo zapominamy o alokacjach, skoro SG jest potrzebne na zachodzie to SC też........żenada

Temat rzucono jako sondażowy,typowe testowanie środowiska, bez wątpienia również związkowego !Więcej niż śmierdząca sprawa !
Coraz głośniej słychać głosy / tzw.kontrolowane przecieki /o utworzonych już listach osób do alokacji ! W tzw. przyrodzie nic nie dzieje się bez powodu.:confused:

a ja mysle ze to temat zastepczy do wartosciowania. czeka nas ten proces od wrzesnia-wiec przycmiony zostanie strachem, obawami przed alokacja. zwiazki zajma się rzuconym tematem zastępczym a oni po cichu zrobia wartosciowanie

Nie powiem, że nie masz racji.Kwintesencją polityki SSC jest tzw."wartościowanie" i to jest priorytet.Ale równie dobrze za chwilę może się okazać, iż wartościowanie to jest już temat zastępczy.Jak by na to nie patrzyć, w tzw."państwie duńskim" nie widać widoków na lepsze.​

alokacja :)

Tych co chcieli się pozbyć to już dawno alokowano lub aresztowano na podstawie fabrykowanych zeznań!!!!!!!
Teraz jedynie pozostali ci co mają mniejsze plecy niż inni lub podrosły im dzieci.

Back
Do góry