Nie wszyscy celnicy to złodzieje!!!

czarne owce są wszędzie[/QUOTE]

Tak masz rację vortek!
..ale,dlaczego jak 1 z1000 celników zamkną to my 999-musimy słyszeć,że jesteśmy złodziejami?
To jest niesprawiedliwe:(

Wiesz co Vortek najbardziej mnie bolało na tej byłej granicy zachodniej?
-że taki ze straży granicznej brał przed moją kontrolą dokumenty i gadał do gościa: oddam Ci dokumenty tj.prawo jazdy jak cię celnicy przepuszczą.
Dlaczego paszportu nie zabrał?
A potem: i co puścili Cię?! To 100.
I kto tu bierze???
Pracowałe/am na granicy 11 lat i chyba książkę napisze.
Zdarzały się czarne owce u mnie,ale szybko wylecieli a niektórzy pozostali-hmm
Ps: Dzięki Bogu,od kilku lat pracuję w IC Łódź i jest mi tu dobrze. Dlatego dobrze wybrałem/am,ze tu jestem!
Wschodnia granica to,,meksyk"! Pozdrawiam alokersów.

Ostatnia edycja:
badboy84
ja to napisałam!!
Mnie też to bardzo boli....:(
Nikt z Nas nie jest złodziejem!!
W każdej farmacji zdażają się czarne owce!
Ps: Co byś zrobił gdyby Twój kierownik kazał ci brać? (ja w takiej sytuacji nie byłam),a Ty nie? -szkoda mi was:(
Napiszę książkę,a Ty Panie Kraj już za długo jesteś w związkach!
PS: PANIE KRAJ CZAS ODEJŚĆ!!

Ostatnia edycja:
Celnicy od 2 tysięcy lat maja taką opinię i jej raczej nie zmienią chyba że zmieni się mentalność ludzi. Celnicy będą zawsze postrzegani jako zło konieczne bo są barierą zaporową dla przemystników.Tym razem celnikami się gra w kampani wyborczej, zamykali celników przed wcześniejszymi wyborami parlamentarnymi z hasłem na ustach walki z korupcją , teraz są wybory na prezydenta , następnym razem usłyszymy na ten temat przed wyborami do sejmu.

Tym razem celnikami się gra w kampani wyborczej, zamykali celników przed wcześniejszymi wyborami parlamentarnymi z hasłem na ustach walki z korupcją , teraz są wybory na prezydenta , następnym razem usłyszymy na ten temat przed wyborami do sejmu.
Czy Ty się zastanowiłeś co piszesz, jesteś chyba prorokiem lub wyrocznią, umiesz przewidywać fakty które nastąpią, jak można pisać takie bzdury, termin rozprawy był już dawno wyznaczony, tylko okoliczności sprawiły że jest to w okresie wyborczym, gdyby rozprawa była wyznaczona na początek Kwietnia tego roku napewno napisałbyś że tragedia celników spowodowała tragedię w Smoleńsku, myślałem że masz trochę oliwy w głowie ale wypowiadanie się w tym tonie świadczy o tym że tam masz sieczkę lub pustkę.

Czy Ty się zastanowiłeś co piszesz, jesteś chyba prorokiem lub wyrocznią, umiesz przewidywać fakty które nastąpią, jak można pisać takie bzdury, termin rozprawy był już dawno wyznaczony, tylko okoliczności sprawiły że jest to w okresie wyborczym, gdyby rozprawa była wyznaczona na początek Kwietnia tego roku napewno napisałbyś że tragedia celników spowodowała tragedię w Smoleńsku, myślałem że masz trochę oliwy w głowie ale wypowiadanie się w tym tonie świadczy o tym że tam masz sieczkę lub pustkę.

tTermin sprawy nie jest wyznaczony , akta sprawy zostały wysłane do sądu,teraz

..." Śledztwo w sprawie trwało od kwietnia 2007 roku. Wtedy to policjanci Centralnego Biura Śledczego zatrzasnęli kajdanki na rękach pierwszych podejrzanych. Wkrótce dołączyli do nich kolejni.

Łącznie zatrzymano 100 osób, m.in. funkcjonariuszy Straży Granicznej, policjanta, bezrobotnych. Część już prawomocnie skazano.

Skierowany dzisiaj do sądu akt oskarżenia definitywnie zamyka żmudne postępowanie. Obejmuje 64 były celników pracujących na polsko-ukraińskim przejściu granicznym w Medyce...."

Można było wysłać akta sprawy po wyborach prezydenckich ? Tydzień wiele zmiani ?
Nie mów że to nie jest wyborczy temat, już drugi dzień klepią ten temat w TVP INFO dodajac informację jak ładnie zorganizowana jest teraz słuzba w Medyce, nie ma korupcji a to wszystko vide dzieki PIS

Ostatnia edycja:
badboy84, zanim wypowiesz się na ten temat wprzódy wyzbądź się nienawiści znanej jedynie jednemu ugrupowaniu, które zapewne prezentujesz, nie obrażaj nikogo bo może się okazać,że to Ty masz ową sieczkę i pustkę w głowie, osoba wypowiadająca się w tym temacie "głos" może mieć dokładne wyobrażanie o sprawie z autopsji, ponadto przemyśl słowa zanim je rzucisz bo są jak kamień i mogą do Ciebie powrócić ze zdwojoną siłą, rozprawa o której mowa mogła odbyć się już w każdym terminie ale nie odbyła się bo sprawa celników i nie tylko to ochłap dla mas by pokazać siłę walki z korupcją tylko dlaczego nie ma takich akcji medialnych kiedy padają wyroki uniewinniające dla celników! pomyśl, to nie boli a swoją drogą coś mi się wydaje,że Ty tutaj reprezentujesz aparat ucisku)))ale z czasem zrozumiesz wypowiadane przez siebie słowa

łapówki / wziątki itp

zrozumcie jedną rzecz ! ten zawód zawszy był i jest postrzegany jako "siedlisko" łapówkarzy /czy inaczej to nazywając// tak było na zachodniej , południowej i wschodniej granicy. tak mamy wewnątrz przy kontrolach/ to się chyba da załatwić/.
KTO QWA MAĆ MA TO ZMIENIĆ JAK NIE MY SAMI!
dziwi was to społeczne podejście do tematu? mnie nie.
nie ma człowieka który nie ma swojej ceny - OK
ale jak ktoś się "qwi" za 5 zeta od samochodu i 2 zeta od osoby ,,,,no to sorry / sytuacja z 2008 granica wschód /z autopsji rozmowy z "koleżanką przed okazaniem legitymacji"/
nie ma dla takich miejsca w tym cyrku
jak się potem nie dziwić z artykułami z gazet?
a czy ktoś wziął 5 zeta czy 50000 tyś - zawsze jest tym samym
SPRZEDANY
ciało raz puszczone w ruch - puszcza się zawsze
niestety , na tą złą opinię zapracowaliśmy sami /to wy! stare colle! nie wytykając/
leżymy na dnie społecznego zaufania ze względu na "zaszłości", chore artykuły w mediach itp itd itp itd
no i samych sobie
ps. nie mogę się doczekać sytuacji kiedy celnik z granicy zatrzyma pana z SG za "wziątki" - a prawo do tego ma...ale gdzie chęci..............

kolejny artykuł

Kolejny artykuł o pracy OC wewnętrznych i granicznych -

http://wiadomosci.onet.pl/1617494,2677,1,auto_na_wschod,kioskart.html ,

cytat z tego artykułu - " Celnikom pokazał dokumenty przewozowe i potwierdzenie dokonania opłat celnych i transportowych. Formalnie wszystko się zgadzało w dokumentach."
Ktoś z celnych takie dokumenty mu wystawił, ktoś z celnych coś zainkasował, wciąż trafiają się celnicy, którzy w zamian za korzyści finansowe "przymykają oko" na przemycane samochody.
W stadzie baranów zawsze trafi się czarna owca.

Jeden z komentarzy:
za kazdym razem jak wykrywamy przemyt to nie dlatego ze jestesmy dobrzy.
przemytnik po prostu komus nie zaplacil i dostajemy cynk.

Ostatnia edycja:
Szanowny badboy-u w dzisiejszych czasach wszystko można podrobić . Poza tym nie wszystkie środki przewozowe są rewidowane w 100%.Skąd więc tak daleko posunięty wniosek?

Pewnie panująca temperatura przyczyniła się na Twoją szybkość działania, podane artykuły : 1 z 11 października 2009, a 2 z 10 marca 2009, iście masz refleks szachisty.

Aż dziwne, że dotyczą jednej grupy osób z tego samego przejścia. No nie? Aresztowanych w tym samym czasie i prawdopodobnie na podstawie analogicznych dowodów.
Zresztą trudno trafić na informacje z późniejszego okresu gdy sąd II instancji ostatecznie utrzymał wyrok uniewinniający. Czy w tym procesie dowody okażą się równie mocne, a działania prokuratury profesjonalne?

Prokuratura to powinna zacząc zatrzymania od kierownika oddziału i kierowników zmian, to kadra stwarza warunki do korupcji poprzez tworzenie nieformalnych grup które pracują na kierowników a ci na kierownika oddziału. Cała reszta, która nie chce nosić ma prze.....ane, nie ma co żałować tych co nosili kierownikom, dla mnie to zwykłe szmaty. Medyka to przykład super spółdzielni ale najbardziej winny jest wciąż kierownikiem oddziału tylko, że już innego.

Dołożyłam wszelkich starań i znalazłam tel . do firmy , z która koniecznie Małgosia powinna się szybko skontaktować ;16-678-97-77.
Następnie polecam :16-670-41-33
Kolejność w zasadzie dowolna , gorąco polecam !
Jeszcze zdążysz - zapraszamy do sądu , tylko niech ci zdejmą kaftanik przed wejściem!

NIE osmieszajcie się, myślicie, że w prokuraturze i sądzie pracują idioci? Nosiliście w zębach kierownikom a teraz wszyscy placzecie i udajecie niewinnych! Najgorsze jest to, że przez wasze wschodnie spółdzielnie zatrzymali wiele osób które nie powinny być zatrzymane, miały pecha, że znalazły się wsród pazernych zeszmaconych celnych.

Pewnie koledzy nie chcieli odpalić doli i stąd ta frustracja.

NIE osmieszajcie się, myślicie, że w prokuraturze i sądzie pracują idioci? Nosiliście w zębach kierownikom a teraz wszyscy placzecie i udajecie niewinnych! Najgorsze jest to, że przez wasze wschodnie spółdzielnie zatrzymali wiele osób które nie powinny być zatrzymane, miały pecha, że znalazły się wsród pazernych zeszmaconych celnych.

Skoro pracują w ww instytucjach sami inteligentni i kompetentni ludzie , to
o co chodzi ?
I kto tu płacze - Twój skowyt jest żenujący .
Poziom poniżej średniej , poza tym zupełnie nie odpowiednie miejsce na te szmiry.Telefony masz powyżej -wyżyj się tam - wszystkie pomówienia mile widziane .
Nie obrażaj ludzi , epitety zostaw dla siebie /idealnie pasują /.
Moi znajomi z zachodnich przejść to bardzo porządni ludzie ,/ze wschodnich również/, a ty koniecznie chcesz ten wizerunek ... zniszczyć .

Back
Do góry