Nie ma to jak profesjonalna informacja na stronie izby celnej

Doraj

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Cytat z info na stronie jednej z izb celnych: "W związku z podejrzeniem naruszenia przepisów dotyczących ochrony znaków towarowych, wobec podróżnej wszczęto postępowanie karne skarbowe, a modny towar zatrzymano jako dowód w sprawie."
Podpisał się Rzecznik prasowy IC, pewnie w stopniu oficera.

Zawsze czegoś nowego można się dowiedzieć. KKS penalizuje czyny związane z naruszeniem praw dotyczących znaków towarowych.

Doraj, jak podasz nam treść zarzutu, to pewnie ktoś (może nawet ja) Ci odpowie, czy KKS ma zastosowanie, czy jest to "skrót myślowy" rzecznika. Jak widać po innych postach jesteś tropicielem newsów ze stron Izb Celnych i próbujesz....no wlaśnie, co próbujesz zrobić ? Dowiedzieć się, jak powinno być zgodnie z prawem ? Obnażyć niewiedzę funkcjonariuszy i ich wyśmiać ? Czy też chcesz nas pochwalić ? Ciekawostka...

Także spróbuj napisać o co konkretnie została ta podróżna oskarżona. O produkcję odzieży z zastrzeżonym znakiem ? O podrabianie samego znaku ? O przewożenie towaru w ilości handlowej i niezgłoszenie go ? O sprzedaż towaru z zastrzeżonym znakiem towarowym ? Zarzutów przy "odzieży" można postawić kilka.

No chyba, że lubisz po prostu bić pianę, jak przy temacie o "przeszukaniu osoby za pomocą obwąchania przez psa" ;-/

Cytowanie fragmentu informacji prasowej ze strony IC jest czymś nagannym ?

KKS pewnie miał w tym przypadku zastosowanie, bo pewnie pod przemyt to się łapie. Ale pisanie, że w związku z ujawnieniem podejrzeniem naruszenia przepisów dotyczących ochrony znaków towarowych wszczęto postępowanie z kks to chyba małe nieporozumienie ? Przyznasz ?

Oczywiście skrutem myślowym można wszystko wytłumaczyć - przykłady mamy z polityki.

Ta informacja jest poprawna ? - zważ kto ją podpisał.

Pokazanie nieścisłości w tej informacji jest biciem piany tak ? Czyli każdy mój post oceniony jako o negatywnym wydźwięku dla SC będzie biciem piany ?

Nie jest za to biciem piany ciągłe narzekanie na tym forum jak to źle jest w służbie celnej, kto kogo podkopuje, narzekania na płace, narzekanie na przełożonych, ciągłe wołanie o emerytury mundurowe, jak to źle wartościowanie jestrobione, itd. O tym można pisać bez końca.
Pzzepraszam, że ja o tym nie chcę pisać.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry