Nic się nie zmieni, dopóki...

W

wot co

Gość
...dopóki na dyrektorów i Szefów SC mianują ludzi z klucza politycznego, ale bez podstawowej wiedzy na temat podlegającej im instytucji.
PS - nasz Dyrektor ds Kateringu jest tu sztandarowym przykładem.

Może i tak, ale wtedy żarcie byłoby równie dobre jak papier do drukarek, długopisy.....Jest jeden plus, byłoby tanie. Jak można lekką ręką pozbywać się dobrych, doświadczonych pracowników, nie zapytawszy ich choćby o przyczynę decyzji odejscia z pracy. W 99% są to pieniądze i widocznie dyr. przyjmuje to jako aksjomat. Łatwiej zatrudnić młodych i zabawić się w Pigmaliona. Moim zdaniem jest to działanie na szkodę służby, a może to nowe trendy w zarządzaniu kadrami, a ja stary zoll się na tym nie znam?

Tu masz rację. Ale o czym tu mówić kiedy gość namiętnie pracował nad likwidacją Służby Celnej, przy ustawie o KAS a teraz drukuje banery, kalendarze, okleja samochody pod chasłem "Służba Celna Bezgraniczne Bezpieczeństwo".

slusznie

moze ktos zalatwi dyrowi robote w agencji reklamowej przeznaczonej do likwidacji. gwarancja 100%, ze upadnie, a wramach oszczednosci na poczatek wszystkim zrobi dyscyplinarki, sukces pewny

przypominam o skandalicznej decyzji z dojazdami na własny koszt do pierwszego miejsca kontroli przez pracowników SNP

ps, panie dyrektorze ja nie jestem ze SNP, proszę ich za to nie mobbingować (takie mądre słowo, bardzo medialne i popularne wśród "managerów")

Back
Do góry