Nagroda roczna

spec

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
W Przemyślu dzielili dzisiaj po 4300 PLN na etat. Max. to 140% , min. 60%. A jak w innych Izbach?

Nic tylko pozazdrościć !
Kolebka SSC, czyli Szczecin - minimum to niewiele ponad 1000 Pln brutto
i to niekoniecznie na tzw.przysłowiowy etat. Wesołych Świąt p.Cesarzowo !

W-wa, 3% średnio :) 3300 brutto , specjalne 2500 brutto ( dla nielicznych wybrańców z plebsu ).
Ogólnie dobrze ale .... tylko na papierze.

Oczywiście tylko dla tych za szczególne osiągnięcia w służbie w IC Szczecin!!! Te uzasadnienia muszą być ciekawą literaturą? Mimo wszystko Wesołych Świąt całej braci celnej!!!

To co teraz jest dzielone to nagrody z 3%funduszu płac , zaś nagroda roczna to dawna trzynastka

W-wa, 3% średnio :) 3300 brutto , specjalne 2500 brutto ( dla nielicznych wybrańców z plebsu ).
Ogólnie dobrze ale .... tylko na papierze.

Bardzo jestem ciekawa kto i za jakie szczególne osiągniecia dostal te 2,5tys...czyli są tacy co przytulą 6 tys brutto przed swietami (oczywiscie nie mowa o kadrze kierowniczej - skoro wybitny plebs tyle to nie chce nawet myslec ile góraszka wyciągnie w tym m-cu)

Mam nadziję że zwiazki tego przypilnują - i że po raz ostatni srobiono SKOK w IC Warszawa na naszą kasę !!!!!!

W IC Katowice powiało na razie tajemnicą...;);)...nie wiadomo ile...nie wiadomo kto...nie wiadomo kiedy...;)
Spokojnych świat dla wszystkich..mimo wszystko..:)

Tajemnica co do kwoty oraz kryteriów podziału tych kwot to chyba w naszej służbie nic nowego. Cel jest jak zwykle jeden. Dać jak najwięcej górze i ogołocić dół. Władza jak zwykle wychodzi z założenia,że trzeba kraść tj. chciałem powiedzieć brać tzn. przyznawać sobie kasę póki można.

Tajemnica co do kwoty oraz kryteriów podziału tych kwot to chyba w naszej służbie nic nowego. Cel jest jak zwykle jeden. Dać jak najwięcej górze i ogołocić dół. Władza jak zwykle wychodzi z założenia,że trzeba kraść tj. chciałem powiedzieć brać tzn. przyznawać sobie kasę póki można.

Kwoty chyba bardzo zbliżone. Biała Podlaska podała na intranecie 3200 fc.

Kwota wyjściowa to ok 2900 brutto, do tego dochodzą "oszczędności", które są wynikiem odebrania poprzedniej nagrody niektórym funkcjonariuszom...czy też nieprzyznania im tejże nagrody...jak kto woli...;)

A co porabiają związki zawodowe w IC Katowice??!... Skoro Urlop Zdrowotny nie jest brany pod uwagę przy naliczaniu 13-tki, to dlaczego wlicza się go do limitu 60-ciu dni??...i zabiera się ludziom wszystkie dodatkowe pieniądze przed świętami??!!!

W ociekającej "zajeb*stością" IC Olsztyn funkcjusz z 3,5 letnim stażem pracy potrafi dostać 5700 brutto. Starsi stażem mają podobnie a nawet gorzej. Ajjjjj, nie ma co innym pieniedzy liczyć ;) Będzie na koncie to będę wiedział ile, bo standardowo jak co roku dla niektórych kierowników jest t o temat tabu nie możliwy do poruszenia przed "publicznością" ;)

jawność nagrody

Narzekamy na jawność nagród ale popatrzmy obiektywnie, czy nie narzekamy bo po prostu tak wypada. Jak jest - IC Olsztyn na stronie intranetowej imienna lista wszystkich nagrodzonych nagrodami indywidualnymi. Nagroda 3% - kryteria określone przez RT na stronce - kwota 3580 PLN średnio na etat, określone przesłanki wyłączeń, każdy z kierowników, przynajmniej w UC Olsztyn, zna wysokość nagrody każdego f.c. Wypalony - ściemniasz - żaden funkcjusz nie ma 5700, ale są wysokie nagrody dla ludzi wcale nie mniejsze niż dla kierowników. A my dalej że źle....

Nie ściemniam talarku...
No może nie jasno się wyraziłem, bo +/- 5700 to połaczenie 3% i uznaniowej. To że kierownicy wiedzą o wysokości nagród ich funkcjonariuszy - to i Ja wiem, ale chodzi mi o to, dlaczego mam się dowiadywać o tym od mojego banku, a nie właśnie od kierownika... Ja tam na wysokość nagród naprawdę nie narzekam, bo to już 3 rok z rzędu, gdy są tak wysokie nagrody. Wiadomo, są ludzie którym zawsze będzie mało, ale z tego co mówią moi znajomi pracujący w innych firmach to pod tym względem Ja nie mam prawa narzekać... ot tyle w temacie

Back
Do góry