Nabór

Katasia

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Cześć, czy mógłby mi ktoś przybliżyć postępowanie kwalifikacyjne do SC? Czy mogę dokumenty złożyć w odpowiedniej placówce, nawet jeśli nie ma ogłoszonego naboru? Jakie dokumenty powinnam najpierw złożyć? Nie mogę znaleźć żadnego linku gdzie jest mowa o tym. Byłabym wdzięczna jeśli ktoś mnie odeśle.

Kadry wszystkich jednostek tj. odziałów celnych, urzedów celnych i pracown Izby mieszaczą sie w Izbach Celnych. Innymi słowy inf na temat zatrudniania mozna uzyskac w konkretnej Izbie. Jednak przyjecia z zewnatrz zawsze poprzedzine sa ogłoszeniami na konkretne stanowisko, które mozesz znalesc na str Izby.

No ok, ale nie ma tak np jak do policji, ze składasz kiedy chcesz dokumenty i tak naprawde czekasz na odpowiedz ze strony jednostki i wtedy dopiero jakies postepowania sie zaczna? Tutaj jak rozumiem nie ma co skladac dokumentow jesli nie ma ogloszenia ze na dane stanowisko kogos potrzebuja :? :/.

witaj!! w służbie celnej jest inaczej niż w innych służbach mudurowych,jeśli nie ma ogłoszenia o naborze na wolne stanowiska to oczywiście możesz złożyć dokumenty ale zostaną one rozpatrzone negatywnie, więc musisz śledzić stronę internetową danej Izby Celnej,na której będą ogłaszane nabory i wtedy dopiero złożyć swoje aplikacje.pozdrawiam

Aha, dzięki za informacje. A mozesz jakos (jesli wiesz) napisac jak wyglada cale to postepowanie kwalifikacyjne?

Najpierw jest test preselekcyjny z "niby" wiedzy ogólnej ale tak naprawdę jest tam dużo matematyki i liczenia ale bez użycia kalkulatora,tekst ze zrozumieniem itp, II etapem jeśli zaliczysz ten test jest rozmowa kwalifikacyjna oraz znajomość języka obcego wybranego przez Ciebie. Jeśli masz możliwość porównaj sobie testy z innych Izb w Polsce a Izbą w Białej Podlaskiej i sama się przekonasz,o co tutaj właściwie chodzi,życzę powodzenia.

Niestety nie mam takiej możliwości :(, a chyba na necie nie znajdę niczego takiego jak np. do SG. Ale będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi, bo tak naprawdę nie wiem czy zaczynać postępowanie kwalifikacyjne, czy dać sobie spokój. A właśnie jeszcze 1 pytanie, a co będzie po przejściu ten już II etapu? Jakiś wyjazd na szkółkę, czy coś jeszcze innego?

Back
Do góry