Na zakończenie akcji PAGON

slawomir.siwy

Administrator
Członek Załogi
Punkty reakcji
4 509
Miasto
ZZ Celnicy PL
Na portalu celnicy.pl zamieszczono pismo do Marszałka Sejmu, który skierował sprawę wartościowania do Komisji Administracji i Spraw Wewnętrznych.

Pismo do pobrania tutaj:
http://zz.celnicy.pl/tekst-544.html

Tej sprawie może nie zostać nadany bieg w Komisji, bo tak już bywało w przeszłości, mimo iż sprawa trafia od Marszałka.

Dlatego każdy funkcjonariusz może coś zrobić, aby pomóc w zainteresowaniu Parlamentarzystów naszymi sprawami.

Propozycja jest taka, aby każdy funkcjonariusz wysłał załączone ww. pismo do Sejmu na adres

ul. Wiejska 4/6/8
00-902 Warszawa

Propozycja, aby każdy nadał 39 kopert z tym adresem i danymi Parlamentarzysty z Komisji AiSW.

Do koperty wrzućmy dodatkowo PETYCJĘ SC i PAGONY, jeśli jeszcze Wam zostały. Jeśli nie, wyślijcie samo pismo do Marszałka i petycję. jeżeli nie chce Ci się przygotować 39 kopert wyślij chociaż kilka. Wyślij też do innych Posłów, z innych Komisji

Związek dostarczył już taką korespondencję do każdego Posła Komisji.

Nie bądźmy bierni, działajmy we własnej sprawie.
Kropla drąży skałę.

Do pobrania petycja SC:
http://zz.celnicy.pl/tekst-545.html

Oto dane Parlamentarzystów z Komisji AiSW:

Biernacki Marek /PO/ - przewodniczący
Dzięcioł Janusz /PO/
Dzikowski Waldy /PO/
Gibała Łukasz /PO/
Górski Artur /PiS/
Grad Mariusz /PO/
Kaczor Roman /PO/
Klim Józef Piotr /PO/
Kossakowski Wojciech /PiS/
Krupa Jacek /PO/ - zastępca przewodniczącego
Łuczak Mieczysław Marcin /PSL/ - zastępca przewodniczącego
Łybacka Krystyna /SLD/
Marianowska Barbara /PiS/
Matwiejuk Jarosław /SLD/
Miodowicz Konstanty /PO/
Olszewski Paweł /PO/
Orłowski Paweł /PO/
Pawlak Mirosław /PSL/
Pięta Stanisław /PiS/
Pilch Jacek /PJN/
Polak Piotr /PiS/
Prządka Stanisława /SLD/ - zastępca przewodniczącego
Raniewicz Grzegorz /PO/
Raś Ireneusz /PO/
Rutkowska Dorota /PO/
Sadurska Małgorzata /PiS/
Siarka Edward /PiS/
Stolarczyk Jarosław /PO/
Sztorc Andrzej /PSL/
Śnieżek Adam /PiS/
Van der Coghen Piotr /PO/
Widacki Jan /DKP_SD/
Wojciechowski Jarosław /PO/
Worach Sławomir /PiS/
Woźniak Tadeusz /PiS/
Wójcik Marek /PO/
Wrona Waldemar /PiS/
Wziątek Stanisław /SLD/
Zieliński Jarosław /PiS/ - zastępca przewodniczącego

AKCJA TRWA DO 18 LUTEGO.
NIE ODPUSZCZAJMY.

Ostatnia edycja:
pagony wysłane, teraz czas wysyłać pisma do parlamentarzystów-nie bądźmy bierni !!! niech każdy coś zrobi dla dobra ogółu. Ja właśnie kończę drukować pisma i wysyłam (list zwykły to koszt 1,55 pln) na tyle chyba każdego jest stać...

Witam wszystkich,
Mam wrażenie, że coraz mniejsza aktywność w czynnym udziale fc w reakcji na Apel ZZ Celnicy PL...
Obym się mylił, jednak i ja zaapeluję: nie ma takiej rzeczy której wspólnymi siłami nie dałoby się przepchnąć! Pozostaje więc tylko jedno - BYĆ RAZEM. Nie tylko wówczas, gdy coś się uda Związkowi załatwić jakiś temat - i wszyscy Razem "huzia na Juzia" do zbierania żniw i cieszenia się owocami udanej akcji. RAZEM - czyli nawet teraz, gdy pozornie uśpione społeczeństwo celnicze po ostrej zimie czeka na odwilż... Sami sobie mozemy poczynić wiosnę, gdy tylko więcej decydentów zainteresuje sie naszymi problemami i patologiami w SC. Krótko i na temat, ponownie apeluję - ZERWIJMY SIĘ WSPÓLNIE i piszmy, piszmy...My to wiemy: papier wszystko przyjmie! Koszt - parę złotych...
Słowem - pomóżmy Sławkowi, bo nie czyni On tego dla siebie ani dla mnie. Całe to mocowanie się z postkomunistycznym betonem i naszym SSC - ma służyć nam. Nam WSZYSTKIM.Nawet pajacom DICom i NUcom itp., ale pies ich ganiał...Braci celniczej jest tysiące, ich - może nędzne setki. Prosze o pomoc, o reakcję na kazdy apel i akcję. AKCJA PAGON - TRWA!!!
Pzdr.

Jacku Kapico, nie odchodź!

Może takie hasełko na każdą kopertę. Niech wszyscy po drodze czytają. W nagrodę dla chłopa. Przecia sie stara.

Panie Sławku mam nadzieję, że jak już spłyną wszystkie listy to się dowiemy ile tego wyszło.

dzisiaj wysłałam 20 kopert do Parlamentarzystów. niestety juz nie mam pagonów, bo wysłałam wczesniej do Brukseli i p. Sławka

Oczywiście podsumujemy akcję PAGON, ale jeszcze nie teraz, w czasie jej trwania. Celnicy wciąż bowiem wysyłają koperty z pagonami i petycjami do UE i do nas. Kto nie wysłał może to jeszcze zrobić.

tylko w 1 grupie siła - czytaj związku celnicy.pl ...inne nas sprzedały i to kilkakrotnie !!!

Pagonki w piątek poleciały pocztą. Liczę, że przyszły nowy szef SC doceni ciężką pracę granicy.

Właśnie dostałem odpowiedź z Brukseli na "akcję pagon" . W skrócie: ...ble,ble,ble,ble, w odpowiedzi na Pana skargę informujemy, że została zarejestrowana pod nr xxx/2011, ble,ble,ble,ble, jednak z przykrością zawiadamiamy, ble,ble,ble,ble, nie jesteśmy właściwym organem. W jeszcze większym skrócie: żałośni postkomuniści taplajcie się sami we własnym szambie, nie interesują Nas wasze pokrętne sprawy. Nie po to wciągaliśmy was do Unii. /czyt.(rynek zbytu i dotacje które się nam odbiją "oranżadą z komunii"). Drugi raz nie czytałem, podarłem i wyje..łem .

Każdy umywa ręce. Nasze sądy służalczo realizują linię Nieogolonego i tego clowna Rostiego. Poje......ć to wszystko. Najchętniej je... ął bym tym wszystkim.

Back
Do góry