Na wasze konto rekwirowali alkohol

badboy84

Aktywny użytkownik
Punkty reakcji
179
Miasto
dziki wschód
Fałszywi celnicy zatrzymani. Rekwirowali alkohol

Straż Graniczna zatrzymała na bazarze w Lubaczowie dwóch mężczyzn podających się za celników - donosi Radio Rzeszów.
Mieszkańcy Jarosławia w wieku 41 i 39 lat okazując podrobione legitymacje funkcjonariuszy Izby Celnej w Przemyślu rekwirowali alkohol i papierosy handlującym tam Ukraińcom.
Proceder uprawiali od kilku miesięcy. Przeszukiwali osobiste bagaże, a także pomieszczenia i stragany handlujących. Znalezione papierosy i alkohol zabierali ze sobą, przestrzegając obywateli Ukrainy, że następnym razem zostaną nałożone na nich wysokie mandaty karne. Z informacji uzyskanych od osób handlujących wynika, że była to już piąta kontrola bazaru przeprowadzona przez "trefnych" celników. Okazała się dla nich pechowa.

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/rzeszow/falszywi-celnicy-zatrzymani-rekwirowali-alkohol,1,5010628,region-wiadomosc.html

Fałszywi celnicy kontrolowali Ukraińców

39 i 41-latka podających się za celników zatrzymali 26 bm. funkcjonariusze Bieszczadzkiego Oddziału Straży Granicznej. To mieszkańcy Jarosławia.

scale-img.php

fot.Dariusz Delmanowicz​
Oszuści mieli podrobione legitymacje celników.​

Okazując podrobione legitymacje, mężczyźni przeszukiwali bagaże obywateli Ukrainy handlujących na bazarze w Lubaczowie.

Zabierali znalezione w nich papierosy i alkohol, ostrzegając cudzoziemców, że następnym razem nałożą wysokie mandaty.

Z informacji uzyskanych od osób handlujących wynika, że była to już kolejna taka inspekcja przeprowadzona przez fałszywych celników .

Oszustów zatrzymano. Przebywają w Komendzie Powiatowej Policji w Lubaczowie.

http://www.zycie.pl/aktualnosci.php?...9e61beaa76ba52

Witam.Brawo takie mamy "poważne" legitymacje, każdy dupek jest w stanie je podrobić i "działać" na konto celników, ale to zasługa naszego szefostwa , Policji legitymacje zmieniają max. co dwa lata, zabezpieczenia, podobnie UKS, a My CO ???. Mamy legitymacje takie same jak 20 lat temu. Pozdrawiam kadrę oficerską........... Tak dalej

Witam.Brawo takie mamy "poważne" legitymacje, każdy dupek jest w stanie je podrobić i "działać" na konto celników, ale to zasługa naszego szefostwa , Policji legitymacje zmieniają max. co dwa lata, zabezpieczenia, podobnie UKS, a My CO ???. Mamy legitymacje takie same jak 20 lat temu. Pozdrawiam kadrę oficerską........... Tak dalej
Jozefie Wiosarionowiczu zbyt krótko pracujecie towarzyszu aby wiedzieć jakie mieliśmy legitymacje 20 lat temu!

Drogi kolego , a ile lat Ty drogi "Wiosarionowiczu" pracujesz ????. Ja mam troszeczkę służby i pamiętam o legitymacjach typu "książeczka" jak w milicji , chodzi mi o to ,że nasz legitymacje to archaizm. Takie legitymacje były 100 lat temu. A tak na marginesie , drogi barbapapo ile Ty pracujesz w Cle ???

W tym roku będie 22 dlatego pamiętam książeczki ale nie jak w micji. Oni mieli trochę inne (szersza niż wyższa z napisem chyba msw).

Więc nie rozumiem po co piszesz takie "teksty" ja pisałem o archaicznych naszych legitymacjach a Ty mi piszesz a ilości lat przepracowanych , ja pracuję 21 i od początku w Wydz.OP a później w WZP i legitymowałem się naszym dokumentem niejednokrotnie, było mi wstyd. Pewnie pracujesz gdzieś w "biurze" więc dlatego takie teksty.

Trujesz Josif jak zawsze robiła to operetka. Sam w niej pracowałem od 92 i tyram do dzisiaj. Jak ktoś będzie chciał to podrobi każdą legitkę. Pieniądze podrabiają to myślisz, że będą problemy z legitymacją. Z resztą jak większość nas pewnie za swoje parę groszy nabyłeś czarne etui z łańcuszkiem na szyję, na tylną ściankę przykręciłeś blachę i już można było machać do woli ale od tego ni jak we łbie oleju nie przybywało. Legitymacji się wstydziłeś? Ciekawe czy widziałeś siebie lub kolegów najpierw w tych zielonych potem w czarnych kondonach. Tego się trzeba było wstydzić, że wyglądamy jak łachmaniarze. Nie wstydziłeś się zachowania niektórych naszych kolegów? To przez nich byle papudrok może ubrać coś na siebie i machać podrobioną legitką i trudno jest rozróżnić celnika od byle żula z ulicy. Nie wstydziłeś się tych, którzy do każdego mówią per ty, którym władza biła do łba i zachowywali się jak chamy. Nie wstydziłeś się jak kolega w 93 lub 94 podczas przeszukania uderzył pięścią w twarz Rosjanina stawiającego tylko bierny opór, pragnącego do ostatniej chwili uratować swoje 800 dolarów, które może były jego całym majątkiem. Tego wszystkiego ja się wstydziłem a to jaką mam legitymację miałem w dupie. Zaraz mnie oświecisz twierdząc że mogłem się zwolnić. Nie to byłoby zbyt łatwe. Takie zachowania piętnowałem i starałem się zmienić otaczającą mnie rzeczywistość. Może dlatego teraz mam to co mam ale to już moja broszka Josifie.

?

koledzy, nie ma o co kruszyć kopii.
problem jest szerszej natury.
gdzie byli ci z prawdziwymi kwitami.
a właściwie, dlaczego ich tam nie było.

wielka jest wciąż w narodzie siła legitymacji !
agencje milczą czy zabór nastąpił w celu spożycia czy odsprzedaży.
niby nie istotne, ale może to była rodzima konkurencja.

koledzy, nie ma o co kruszyć kopii.
problem jest szerszej natury.
gdzie byli ci z prawdziwymi kwitami.
a właściwie, dlaczego ich tam nie było.

wielka jest wciąż w narodzie siła legitymacji !
agencje milczą czy zabór nastąpił w celu spożycia czy odsprzedaży.
niby nie istotne, ale może to była rodzima konkurencja.

Ci z prawdziwymi kwitami siedzieli na miedzy.

?

siedzieli ?
może po prostu kontrolowali kontrolujących na polecenie przełożonych przełożonych :cool:

Tego się trzeba było wstydzić, że wyglądamy jak łachmaniarze.
A do tego w każdej izbie inni łachmaniarze - inne bluzy, inne buty, inne kurtki, inne koszulki - pożal się Boże pospolite ruszenie ( nie wspomnę o tym, iż często kupowane za prywatne środki finansowe).

Ostatnia edycja:
Zachowania takie jak opisałeś barbapapa trzeba piętnować a to, że legitymacja jest śmieszna to inna kwestia. Wydaje mi się, że jeżeli wykonujemy zadania w "zbliżonym" zakresie jak Policja czy SG to nasz dokument, który okazujemy przy kontroli mógłby wyglądać bardziej profesjonalnie. A fakt, że większość sama kupuje etui na legitymacje od sasa do lasa też jest żałosny. Dali nam giwery a zapomnieli dać porządne identyfikatory. Zaś jeśli chodzi o czarne mundury to dużo o nich już tu napisano i chyba nie dziwi nikogo, że przetarg wygrała TELIMENA, w której władzach jak ćwierkają ptaszki zasiada wielu byłych speckolegów. Czasem wydaje mi się, że traktują WZP w MF jak piąte koło u wozu. Pozdrawiam mobilnych

na przemyskim forum cisza, żadnej wypowiedzi -

...a co Ci na to odpowiedzieć? Na bazarze ukraińskim możesz spotkać Straż Miejską, cywilnych z SG, cywilnych z Dozoru, cywilnych z Dochodzeniowych z UC, Policję .Nie dziwota że jakieś przebierańce też się znalazły. W czasie wakacji były ploty ze ktoś zabiera ukraińcom wódkę, ale mobilnych to oni znają i się nie dają nabrać.:cool:

A do tego w każdej izbie inni łachmaniarze - inne bluzy, inne buty, inne kurtki, inne koszulki - pożal się Boże pospolite ruszenie ( nie wspomnę o tym, iż często kupowane za prywatne środki finansowe).

W tej samej też... o butach czy koszulach nie mogę nic powiedzieć bo do dziś ich nie dostałem (jak wiele innych należnych mi rzeczy, zresztą co tam gadać krawata służbowego do dzisiaj nie mam:mad:) ale bluzy jak najbardziej w jednej izbie są różne. Te co ja dostałem są hu... bo już się prują a Izba bekneła za nie ponad stówę Ci co mają wcześniejsze mają szczęście - w miarę solidne wykonanie:(
A do d... z taką służbą nawet do podwyżek nas nie przewidziano - przecież my nie mundurówka! Beda-podwyzki-dla-mundurowych--Po-300-zl-wiecej-od-pazdziernika

Ostatnia edycja:
Back
Do góry