Może wy cos bedziecie na ten temat wiecej wiedziec...?? :/

• Thread starter Thread starter bissia1991
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
B

bissia1991

Gość
Czesc.! mam nadzieje z emoze tu znajde odpowiedz na moje pytanie, ucze sie obecnie w klasie o prfilu SłUżBA CELNA i chcem pozniej pracowac w Urzedzie Celnym i nie wiem gdzie isc na studia a nic nie moge znalesc... prosze pomozcie mi a bede wdzieczna za wszystkie info... a najlepiej studia w Lublinie :roll: z gory dzikuje :!:

może być tak drogie dziecko, że zanim ty skończysz szkołę, nie mówiąc już o studiach, to Służby Celnej już nie będzie...pozdrawiam...

Młody Człowieku! Uciekaj z tego kerunku póki nie jest jeszcze za późno, bo w przeciwnym razie obudzisz sie z ręka w nocniku,że zmarnowałaś\łeś kilka lat życia :? Zajmij się stosunkami międzynarodowymi albo zmień ukierunkowanie na obrona granic w Straży Granicznej - tam masz przyszłość!!!

Ludzie to przecież zart\prowokacja. Takiego profilu nie ma a raczej nie ma prawa być! W 2007 miał być kAS a kogoś w profilu SC wychowują? NIEMOZLIWE. To tak jakby kończyć szkołę o profilu serwisant maszyny do pisania- w momencie kończenia jest sie bezrobotnym dożywotnio :-))))

Zart ten post...ale dobry :-)

hmm chyba sama musze sobie jakos poszukac czegos normalnego.bardziej liczylam ze tu jakis doswiadczony celnik sie wypowie ale no cóż... Propozycje dalej przyjmuje:) :?

W Warszawie jest (a przynajmniej był) kierunek uzupełniający mgr - studia dwuletnie - polityka celna.
W Częstochowie był dawno temu licencjat, w Gdańsku bodajże jest jeszcze licencjat o kierunku związanym niby z cłem. Chyba spedycja celna, albo coś powiązane z logistyką.
Ogólnie NIE MA żadnego kierunku studiów czy szkoły, który przygotowuje do tej pracy. Zapomnij o wszystkich, którzy mówią , że jest inaczej.
Wszystko , czego dowiesz się w tych szkołach, to w starciu z praktyką możesz sobie w buty wsadzić.

był kiedys kierunek na ae w krakowie ale chyba podyplomowy dla celników ale nie wiem czy to aktualne. najlepiej nie zawracaj sobie głowy szukaniem konkretnej szkoły bo takiej nie ma. zgłos sie po prostu do pracy w izbie celnej. jezeli jestes zdecydowana na taka prace a izba cie wyszkoli tak jak nas wszyskich. obowiazuje okres słuzby przygotowawczej. i jest to czas na szkolenie. pozdrawiam przyszła celniczke :)

a na Akademii Ekonomicznej w Krakowie było (nie wiem czy nadal) Studium Obsługi Celnej - roczne , pomaturalne
w Warszawie wiem , bo przejeżdżając widziałem ( na Żeraniu) jest jakaś "wyższa szkoła ^%&^ i celnictwa"
chyba w necie musisz poszukać

Tak w Warszawie jest

W Warszawie jest Wyższa Szkoła Cła i Logistyki na ulicy Jagiellońskiej. Jest profil "międzynarodowa obsługa celna" na studiach magisterskich: stosunki międzynarodowe.

maciek napisał:
był kiedys kierunek na ae w krakowie ale chyba podyplomowy dla celników ale nie wiem czy to aktualne. najlepiej nie zawracaj sobie głowy szukaniem konkretnej szkoły bo takiej nie ma. zgłos sie po prostu do pracy w izbie celnej. jezeli jestes zdecydowana na taka prace a izba cie wyszkoli tak jak nas wszyskich. obowiazuje okres słuzby przygotowawczej. i jest to czas na szkolenie. pozdrawiam przyszła celniczke :)

A te szkolenie ile trwa??? i jak mieszkam w woj Lubelskiem to gdzie s atakie szkolenia? Rowniez pozdrawiam :wink:

myślę,że najpierw powinnaś zdać maturę, najlepiej abyś zdała język polski przynajmniej w stopniu zadowalającym...jak już to osiągniesz...zmienisz zdanie i upodobania.

Back
Do góry