Może ktoś mi wyjaśni?

• Thread starter Thread starter fix
  • Rozpoczęty Rozpoczęty

fix

Użytkownik
Punkty reakcji
19
Przeczytałem ,wprawdzie pośpiesznie,komunikat z spotkania ZZ z SSC i wychodzi na to, że nie będzie awansow i 3% w tym roku ,gdyż z tych" Oszczędności" mają być pokryte wydatki związane z akcją 150 pln do stopnia i ewentualne dopłaty do gruszki w związku z wyrokiem TK.Czy się mylę, czy też sami mamy sobie pokryć koszta nieudanych pomysłów MF ? Czyli jak się nie obrócisz ,tak zadek z tyłu?Proszę, niech ktoś mi powie ,że się mylę.

Awanse będą we wrześniu, nawet napisali Wam , że 20% więcej niż zazwyczaj :
W styczniu nie przekazano środków w związku z planowaną podwyżką na stopniu do kwoty 150zł i*koniecznością policzenia środków. We wrześniu zostały przekazane środki w zwiększonym wymiarze z uwzględnieniem awansów, które powinny być w styczniu tj. dla 20% funkcjonariuszy.

A z nagrodami półrocznymi w lipcu i grudniu pewnie możecie się pożegnać, napisali wprost :
Na wypłatę świadczenia zostaną przeznaczone środki z wynagrodzeń tj. oszczędności i*3%.

To już kiedyś było !?.

Czy się mylę, czy też sami mamy sobie pokryć koszta nieudanych pomysłów MF ? Czyli jak się nie obrócisz ,tak zadek z tyłu?Proszę, niech ktoś mi powie ,że się mylę.[/QUOTE]

Kiedyś pewna pani naczelnik kadr-notabene promotorka przyszłego generała celnego- stwierdziła, że nagrody nie należą się wszystkim celnikom (szczególnie tym pracującym na granicy)..... bo przecież ci mogą zrobić sobie te nagrody... sami !?.
Miała rację- nic dodać, nic ująć....:confused:

Back
Do góry