Mnożnik kwoty bazowej

jabol

Dobrze znany użytkownik
Punkty reakcji
259
Miasto
RP
Mnożnik kwoty bazowej dla funkcjonariuszy celnych w 2012 wynosił 2,54 a w 2013 2,89.(zgodnie z prezentacją zamieszczoną na corintii)
Gdzie wpłynęły te środki?
Wychodzi na to, że jesteśmy najlepiej zarabiająca służbą, chociaż oni nie płacą ZUS, więc to delikatne przekrzywienie rzeczywistości.

Ostatnia edycja:
Mnożnik kwoty bazowej dla funkcjonariuszy celnych w 2012 wynosił 2,54 a w 2013 2,89.
Gdzie wpłynęły te środki?.

Chyba, że MF wyliczyło mnożnik dzieląc dostępną kasę na planowaną na 2013 (czyżby znacznie mniejszą?) liczbę etatów... Albo kasa poszła znowu nie wiadomo gdzie.

zakładając, że kasa z 420 zlikwidowanych etatów pozostała w puli SC, to da to tylko mnożnik 2,61

Więc może warto oficjalnie zapytać skąd taki mnoŻnik, bo na razie-jak mniemam- nikt tego na koncie nie odczuł...

faktem jest, że kwota z uwolnionych etatów zbliżona jest do kwoty planowanych i ogłoszonych w mediach już jakiś czas temu podwyżkami o 150 zł brutto na etat (w stopniach służbowych).

Skoro media ogłosiły, że celnicy dostają podwyżkę, znaczy, że podwyżka była;) maj się niedługo skończy:mad: a rozporządzenie nie podpisane.

kwota na wypłaty różnicy dopłaty do wypoczynku za 2010 również może być zbliżona

Ostatnia edycja:
tej podwyżki nie będzie bo w tzw międzyczasie wyskoczyły inne kwestie finansowe które jak mniemam SSC(lub MIN.FIN) myślał że się obejdzie bez upominania o swoje(gruszka i inne), zapewne również nie udało się opróżnić tylu stanowisk ile było w planach...

Co znaczy...nie będzie bmw5...? Były na Corintii z tego co pamiętam pisma, a nawet projekt Rozporządzenia ws. mnożników do stopni. Miało być w maju z naliczeniem od stycznia. Zbliża się koniec maja, z tego co mi wiadomo, żadne rozporządzenie nie jest w tej sprawie podpisane.
Czy związki mają zamiar coś w tej sprawie zrobić ? Nie mam na myśli samego S. Siwego, bo ma na głowie pewnie teraz inne problemy, ani swojego pracodawcę – dyrektora z wiadomych względów go o to nie zapytam...ale może ktoś się upomni?

będą płacić kasę, ale nikt nie raczył jeszcze podpisać stosownego kwitka, więc nada czekać pewnie do lipca lub początku sierpnia

...
Czy związki mają zamiar coś w tej sprawie zrobić ? Nie mam na myśli samego S. Siwego...
...ale może ktoś się upomni?

Jakie związki ???
Kolega raczy żartować! Związki (przynajmniej te "wsławione" przy czarnej wstążce),
są zajęte donosami do dyrektora na niewygodnych mu funkcjonariuszy !!!

Co to będzie się działo?

Jakie związki ???
Kolega raczy żartować! Związki (przynajmniej te "wsławione" przy czarnej wstążce),
są zajęte donosami do dyrektora na niewygodnych mu funkcjonariuszy !!!

zaczynasz zyskiwać mój szacunek.
choć niektórzy twierdzą, że są to nowoczesne organizacje partyjne.
działające w interesie.
pytanie tylko czyim?

poza tym śpieszę ogłosić, że wg badań jednego z profesorów, który zresztą czym prędzej poinformował o tym przewodnią siłę narodu, w wyniku najbliższych wyborów parlamentarnych zmieni się większość konstytucyjna.

będzie się działo.

Ostatnia edycja:
działające w interesie.
pytanie tylko czyim?

poza tym śpieszę ogłosić, że wg badań jednego z profesorów, który zresztą czym prędzej poinformował o tym przewodnią siłę narodu, w wyniku najbliższych wyborów parlamentarnych zmieni się większość konstytucyjna.

będzie się działo.

Hmmm. A mnie się wydawało, że już dawno go mam ... ;)

"Działające w interesie". Tyle słów naprawdę wystarczy.
Z "poza tym" nie bądź taki pewny. Niektóre serwery czasami zmieniają nazwę.

działające w interesie.
pytanie tylko czyim?

będzie się działo.

Hmmm. A mnie się wydawało, że już dawno go mam ... ;)

"Działające w interesie". (kropka) Tyle słów naprawdę wystarczy.
Z "poza tym" nie bądź taki pewny. Niektóre serwery czasami zmieniają nazwę.

nawet jeżeli będzie się działo to my i tak dostaniemy kopa w d..... tylko ewentualnie z krótszej nóżki

Back
Do góry