mieszkania dl funkcjonariuszy

celnik2222

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Rozmawiałem dzisiaj ze znajomym z sg z zachodniej granicy.Część z nich dostaje propozycje do przejścia na wschód.W zwiazku z tym że zapewnili sobie po wejściu do schengen gwarancje pracy w aktualnych miejscach każdy kto zgodzi się jechać ma zagwarantowane mieszkanie odpowiednie do sytuacji rodzinnej oraz zwrot kosztów przeprowadzki,a my znowu na lodzie.

mieszkania dla f.c.

Swego czasu poprzednia kadrowa Izby Celnej w Gdyni odpowiedziała pytającym o mieszkania, że cyt" wg mnie to alokowani mogą mieszkać pod Estakadą Kwiatkowskiego" To taki wiadukt w Gdyni.
O wymuszaniu zrzekania się wszelkich praw socjalnych w składanych oświadczeniach nie wspomnę.

W Poznaniu Jegomość Dyrektor(HSV) poinformował że funkcjusze którzy po zesłaniu mieszkają już 3 lata(nadal bez żon,mężów,dzieci)w IC Poznań to już nie są allokersi i nie należą im się żadne świadczenia:rolleyes:

wg mnie to alokowani mogą mieszkać pod Estakadą Kwiatkowskiego ,w IC Poznań to już nie są allokersi i nie należą im się żadne świadczenia - tak mogły powiedzieć tylko zwyczajne świnie .

Zgadzam się, ze to są totalne świnie.Po 3 latach nic się alokersom nie należy??
Co z Dyrekcją i niektórymi szlachcicami??
Oni sobie krzywdy nie są wstanie zrobić??
Kosżą kaskę przy każdym awansie lub podwyżkach.Tacy sobie pożyją a nam biednym zawsze wiatr w oczy...
Dyrekcja w Poznaniu słynie z wielu cudnych pomysłów..

pozdrowienia dla wytrwałych...

A no tak bo jak 2 lata sie jeździ z Rzepina to alokowany jeszcze i mieszkanie przysługuje..:-)

Chciałem sprecyzować mój poprzedni post.Tak wypowiedział się vice-dyrektor(HamburgerSV).Ciekawe czy takie samo stanowisko zająłby przy zapytaniu o kwestię alokersa dyrektora głównego(mieszkanie na koszt izby,bezpłatne podróże do Ośna służbowym wozem+pozostałe przywileje,które w/g vice-nie powinny przysługiwać pozostałym alokersom).I proszę nie pisać że co można wojewodzie....
Bo ustawa nie przewiduje(jak na razie) takich wyjątków jak szanowny(nie mylić z szanowany)dyrektor.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry