MIARA - NIE DLA WSZYSTKICH JEDNAKOWA.

• Thread starter Thread starter Karyba
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
K

Karyba

Gość
CZY KTOŚ MOŻE WYJAŚNIĆ? - DLACZEGO NIEJAKI ZIOBRO ODDALA DWOMA SŁOWAMI STAWIANE MU ZARZUTY - "TO POMÓWIENIA". ZA TAKIE SAME "POMÓWIENIA" INNI MUSZĄ KIBLOWAĆ CO NAJMNIEJ 3 MIESIĄCE, NO CHYBA,ŻE SIĘ ZESZMACĄ I WYRATUJĄ KOLEJNYMI "POMÓWIENIAMI" WOBEC INNYCH. W POSTANOWIENIU O ZARZĄDZENIU PRZESZUKANIA Z PODPISEM PROKURATORA PROKURATURY KRAJOWEJ, JAKO POWÓD TEJ CZYNNOŚCI WSKAZUJE SIĘ KONIECZNOŚĆ ODZYSKANIA ZAPISKÓW O ROZLICZENIACH FINANSOWYCH - PRZESTĘPCZYCH. NIE JEST ISTOTNE, ŻE PODCZAS PRZESZUKANIA TAKOWYCH NIE ZNALEZIONO, WÓWCZAS KORONNYM DOWODEM POZOSTAJĄ "POMÓWIENIA" W TAKI OTO SPOSÓB KRĄG METOD MACHINY ZIOBROWSKIEJ SIĘ ZAMYKA. JAKŻE TRUDNO SIĘ TEGO WYZBYĆ. DLA ORGANÓW ŚCIGANIA JEST TO METODA NIEZWYKLE EFEKTYWNA, A WIĘC Z TAK PRYNCYPIALNĄ PIECZOŁOWITOŚCIĄ STOSOWANA. KIEDY WRESZCIE TO SIĘ SKOŃCZY?

JESZCZE JEDNO SPOSTRZEŻENIE Z POCZEKALINI ARESZTU ŚLEDCZEGO W LUBLINIE, PRZY ULICY POŁUDNIOWEJ. W POMIESZCZENIU O POWIERZCHNI OKOŁO 6 M KWADRATOWYCH KŁĘBI SIĘ OKOŁO 70 OSÓB (7 DZIESIĄTEK) - KANDYDATÓW DO ODWIEDZIN. WŚRÓD ODWIEDZAJĄCYCH LICZNE GRONO MALUTKICH DZIECI, KTÓRYCH POJĘKIWANIA NADAJĄ CHARAKTER ATMOSFERY GROZY I NIESAMOWITOŚCI. PRZERAŹLIWY GŁOS Z GŁOŚNIKA ZAWIESZONEGO PRZY SUFICIE PRZYBIJA ZGROMADZONYCH DO PODŁOGI. TO OGŁOSZENIE, ŻE KOLEJNA DZIESIĄTKA MA SIĘ UDAĆ NA WIDZENIE. MOŻNA SIĘ ZASTANAWIAĆ, CZY W TYM SPEKTAKLU NAPRAWDĘ BIORĄ UDZIAŁ LUDZIE? ALEŻ TAK, CHOCIAŻ WARUNKI SĄ NAPRAWDĘ NIELUDZKIE. NASUWA SIĘ PYTANIE, CZY CI LUDZIE ZASŁUŻYLI NA TAKIE TRAKTOWANIE?. Z PRZEGLĄDU SOCJOLOGICZNEGO WYNIKA, ŻE W TYM MOTŁOCHU UCZESTNICZY NAUCZYCIELKA Z 25 LETNIM STAŻEM, POLICJANTKA, URZĘDNICZKA, LEKARKA I WIELE WIELE INNYCH NIESZCZĘŚLIWYCH ŻON, A TAKŻE LICZNE GRONO ICH DZIECI, KTÓRE PRZECHODZĄ CHANIEBNĄ LEKCJĘ POLSKIEJ RZECZYWISTOŚCI. AŻ CHCE SIĘ ZAPYTAĆ - CZY TO SĄ LUDZIE? JEŻELI TAK, TO DLACZEGO PAŃSTWO NAD WYRAZ KATOLICKIE NIE CHCE ULŻYĆ W CIĘŻKIM LOSIE SWOICH PODOPIECZNYCH. WYSTARCZY JAKAŚ ŚWIETLICA, MOŻE POKÓJ DLA MATEK Z DZIEĆMI, MOŻE NIECH TAM BĘDZIE AUTOMAT Z WODĄ DO PICIA (ODPŁATNY, BY NIE NARAŻAĆ NA KOSZTY SKORUMPOWANEGO PAŃSTWA). TO TAK NIEWIELE, A MOŻE OKAZAĆ SIĘ ZBAWCZE DLA TAK POMIATANYCH I WZGARDZANYCH CZŁONKÓW NASZEGO JEDNAK SPOŁECZEŃSTWA. JESTEŚMY CHYBA W EUROPIE, A CZUJEMY SIĘ JAK BYŚMY BYLI NIE W UCYWILIZOWANYM MIEJSCU NASZEJ PLANETY.

Celnicy nigdy nic nie ...... :lol: To wszystko pomówienia. Czytając takie wpisy jestem w stanie uwierzy. :lol: Kłamstwo powtarzane wiele razy staje się prawdą jak mawiał pewien przywódca.

kłamstwo powtarzane wiele razy że "celnicy biorą" doprowadziło do hurtowych aresztowań w całej polsce z pomówienia bo nie na innej podstawie i taka sama miara powinien byc mierzony Ziobro ale on ma imunitet i sie smieje...a Po miało znieść imunitet dla posłów

W innym, mnie znanym przypadku, CBS szukało nielegalnej broni i narkotyków, a później aresztowano człowieka , na jekiej podstawie o współudział z zorganizowanej grupie ,.... i to nie jest kawał to jest prawda

Karyba napisał:
CZY KTOŚ MOŻE WYJAŚNIĆ? - DLACZEGO NIEJAKI ZIOBRO ODDALA DWOMA SŁOWAMI STAWIANE MU ZARZUTY - "TO POMÓWIENIA". ZA TAKIE SAME "POMÓWIENIA" INNI MUSZĄ KIBLOWAĆ CO NAJMNIEJ 3 MIESIĄCE, NO CHYBA,ŻE SIĘ ZESZMACĄ I WYRATUJĄ KOLEJNYMI "POMÓWIENIAMI" WOBEC INNYCH. W POSTANOWIENIU O ZARZĄDZENIU PRZESZUKANIA Z PODPISEM PROKURATORA PROKURATURY KRAJOWEJ, JAKO POWÓD TEJ CZYNNOŚCI WSKAZUJE SIĘ KONIECZNOŚĆ ODZYSKANIA ZAPISKÓW O ROZLICZENIACH FINANSOWYCH - PRZESTĘPCZYCH. NIE JEST ISTOTNE, ŻE PODCZAS PRZESZUKANIA TAKOWYCH NIE ZNALEZIONO, WÓWCZAS KORONNYM DOWODEM POZOSTAJĄ "POMÓWIENIA" W TAKI OTO SPOSÓB KRĄG METOD MACHINY ZIOBROWSKIEJ SIĘ ZAMYKA. JAKŻE TRUDNO SIĘ TEGO WYZBYĆ. DLA ORGANÓW ŚCIGANIA JEST TO METODA NIEZWYKLE EFEKTYWNA, A WIĘC Z TAK PRYNCYPIALNĄ PIECZOŁOWITOŚCIĄ STOSOWANA. KIEDY WRESZCIE TO SIĘ SKOŃCZY?

JESZCZE JEDNO SPOSTRZEŻENIE Z POCZEKALINI ARESZTU ŚLEDCZEGO W LUBLINIE, PRZY ULICY POŁUDNIOWEJ. W POMIESZCZENIU O POWIERZCHNI OKOŁO 6 M KWADRATOWYCH KŁĘBI SIĘ OKOŁO 70 OSÓB (7 DZIESIĄTEK) - KANDYDATÓW DO ODWIEDZIN. WŚRÓD ODWIEDZAJĄCYCH LICZNE GRONO MALUTKICH DZIECI, KTÓRYCH POJĘKIWANIA NADAJĄ CHARAKTER ATMOSFERY GROZY I NIESAMOWITOŚCI. PRZERAŹLIWY GŁOS Z GŁOŚNIKA ZAWIESZONEGO PRZY SUFICIE PRZYBIJA ZGROMADZONYCH DO PODŁOGI. TO OGŁOSZENIE, ŻE KOLEJNA DZIESIĄTKA MA SIĘ UDAĆ NA WIDZENIE. MOŻNA SIĘ ZASTANAWIAĆ, CZY W TYM SPEKTAKLU NAPRAWDĘ BIORĄ UDZIAŁ LUDZIE? ALEŻ TAK, CHOCIAŻ WARUNKI SĄ NAPRAWDĘ NIELUDZKIE. NASUWA SIĘ PYTANIE, CZY CI LUDZIE ZASŁUŻYLI NA TAKIE TRAKTOWANIE?. Z PRZEGLĄDU SOCJOLOGICZNEGO WYNIKA, ŻE W TYM MOTŁOCHU UCZESTNICZY NAUCZYCIELKA Z 25 LETNIM STAŻEM, POLICJANTKA, URZĘDNICZKA, LEKARKA I WIELE WIELE INNYCH NIESZCZĘŚLIWYCH ŻON, A TAKŻE LICZNE GRONO ICH DZIECI, KTÓRE PRZECHODZĄ CHANIEBNĄ LEKCJĘ POLSKIEJ RZECZYWISTOŚCI. AŻ CHCE SIĘ ZAPYTAĆ - CZY TO SĄ LUDZIE? JEŻELI TAK, TO DLACZEGO PAŃSTWO NAD WYRAZ KATOLICKIE NIE CHCE ULŻYĆ W CIĘŻKIM LOSIE SWOICH PODOPIECZNYCH. WYSTARCZY JAKAŚ ŚWIETLICA, MOŻE POKÓJ DLA MATEK Z DZIEĆMI, MOŻE NIECH TAM BĘDZIE AUTOMAT Z WODĄ DO PICIA (ODPŁATNY, BY NIE NARAŻAĆ NA KOSZTY SKORUMPOWANEGO PAŃSTWA). TO TAK NIEWIELE, A MOŻE OKAZAĆ SIĘ ZBAWCZE DLA TAK POMIATANYCH I WZGARDZANYCH CZŁONKÓW NASZEGO JEDNAK SPOŁECZEŃSTWA. JESTEŚMY CHYBA W EUROPIE, A CZUJEMY SIĘ JAK BYŚMY BYLI NIE W UCYWILIZOWANYM MIEJSCU NASZEJ PLANETY.

ZESZMACILI CELNIKÓW I ICH RODZINY TAK ODWDZIĘCZA SIĘ PAŃSTWO ZA KILKANAŚCIE LAT(DZIŚ JUŻ WIADOMO ŻE ZMARNOWANYCH) CIĘŻKIEJ SŁUŻBY W PEŁNEJ LOJALNOŚCI I ZAANGAŻOWANIA!!!

Mam pytanie , czy w tych przypadkach o których mowa wyżej aresztowano celników z wieloletnim stażem pracy? czy nie jest to przypadkiem unik państwa od dania służbie celnej wcześniejszych emerytur ...w zamian za emerytury dostali areszt i zwojnienie z pracy?
I jeszce jedno pytanie czy to napewno prokuratura krajowa wydała nakaz aresztowania a nie okregowa lub rejonowa?

Projekt rzadowy o emeryturach zakłada że od 2009 r bedą obowiazywać wcześniejsze emerytury ...nalezy domniemywać że starych celnych ju z nie bedzie ....bo zostana w najbardziej okrutny sposób pozbawieni pracy, więc nie nalezy sie martwić o tych którzy juz przepracowali 20, 25 czy 15 lat w SC troszczą sie tylko o nowo przyjetych , może nalezy zrobić rozeznanie ile osób pozostało na granicy w słuzbie celnej w wieku emerytalnym myslę że już nikt, starzy celni tylko w biurach .
Złe to rzady które w taki sposób traktują swoich rodaków , za ciężką pracę , poswięcenie, za to że wyszkolili wielu młodych celnych,może nalezy oskarzyć państwo za .....? ale wiem że mozna .

kłamstwo powtarzane wiele razy że "celnicy biorą" doprowadziło do hurtowych aresztowań w całej polsce z pomówienia bo nie na innej podstawie i taka sama miara powinien byc mierzony Ziobro ale on ma imunitet i sie smieje...a Po miało znieść imunitet dla posłów

Nie bądź śmieszny. Możesz sobie humor poprawić pisząc takie rzeczy. Niestety rzeczywistość była i jest inna.

głos napisał:
Mam pytanie , czy w tych przypadkach o których mowa wyżej aresztowano celników z wieloletnim stażem pracy? czy nie jest to przypadkiem unik państwa od dania służbie celnej wcześniejszych emerytur ...w zamian za emerytury dostali areszt i zwojnienie z pracy?
I jeszce jedno pytanie czy to napewno prokuratura krajowa wydała nakaz aresztowania a nie okregowa lub rejonowa?
Nakaz zatrzymania (do 48 godzin) wydał prokurator Prokuratury Krajowej, natomiast postanowienie o tymczasowym aresztowaniu czyli zastosowanie środka zapobiegawczego orzekł sąd okręgowy.

głos napisał:
:!: Byłbym ostrożny w takich sądach. Spójrz, zatrzymania w Szczecinie (tam już jest akt oskarżenia w sądzie), fc po wyrokach w Łodzi, czesnie w Gdyni, czy w Przemyślu. Smutne to oblicze SC, w której statystycznie 10% fc z ww. izb przyjmowało łapówki. Na pewno są to liczby zaniżone. Tym samym ile w kraju jest jeszcze chwastów do wyrwania :?:

A ilu umiewinniono ?...o tym juz nie piszesz,w jaki sposób aresztowano tych ludzi, sam akt oskarżenia w tym kraju nie czyni z człowieka przestępcy, powiem tylko jesdno z własnych obserwacji, że wiekszośc to fakty medialne , na takiej podstawie powinno sie zamknąć całą polskę ...wszystkich bez wyjatku nawet RPO przyznał się ze dawał, a ty Fun pomysl nikomu nic nie dałeś? jeśli dałeś to popełniłeś przestępstwo i powinieneś się zgłosić do prokuratora, dobrowolnie poddać się karze, nie uwierzę że w Polsce jest jedna osoba która nikomu nic nie dała , choć znam taką osobę, ale to jest jakieś może 1% .

:? Trafiłeś kulą w płot. Nigdy nikomu nie dałem łapówki ani nie obiecywałem jej dawać. :wink: Czy wiesz dlaczego :?: Jestem urzędnikiem RP :wink: Odnosząc się do mojej wypowiedzi to chciałbym dodać to, że od lat, wielu lat PAC a obecną SC toczył rak, a jak wiesz takie świństwo niekiedy trzeba wyciąć. Natomiast mam nadzieję, że część z tych zatrzymywanych celników jest niewinna i życzę im aby sprawa szybko się wyjaśniła. Może moje wpisy ciebie denerwują, ale o "kolegach" z mojej "izby" także mówino, że są pomawiani, zastraszani przez CBŚ. I co? Większość wniosła o skazanie bez rozprawy. A wiesz co mnie wkurza, że niektórzy z nich z samych nagród ze sprzedaży towarów w ciągu roku wyciągali po 80 tysięcy złotych i to w 1997 lub 1998 r. Ja takich pieniędzy nie zobaczę pracując kilka ładnych lat. To cholernie boli, że Państwo komuś ufa, a on się puszcza za kasę :!:

nawet czekoladki nie dałeś , kwiatków też a nie , nie szukałeś znajomego kolegi w urzędach aby sie dopytać jak to masz "załatwić "...lub kogoś z rodziny... a w Polsce jest to uznane za załatwianie spraw ....to też nie jest w porządku....

Większość wniosła o skazanie bez rozprawy. A wiesz co mnie wkurza, że niektórzy z nich z samych nagród ze sprzedaży towarów w ciągu roku wyciągali po 80 tysięcy złotych i to w 1997 lub 1998 r. Ja takich pieniędzy nie zobaczę pracując kilka ładnych lat. To cholernie boli, że Państwo komuś ufa, a on się puszcza za kasę
Zastanawiam się czy nie uczynili słusznie poddajac się dobrowolnie karze ...biorą 50% poborów, dostaną karę w zawieszeniu i mogli normalnie żyć ...Ci którzy się nie przyznali muszą chodzić po sądach wiele lat , są zawieszeni w próżni, nie moga wyjechać z kraju,nie dostaja nawet 50% poborów, siedzą w więzieniach najmniej 3 miesiące, sa uwiazani w tym chorym kraju.
Druga sprawa 80 tysięcy w 1997 roku a ile zapłacili podatku z tego? i ile im zostało na czysto. Znam tez takie historiie ze onbiecywano celnikom za wykrycie przemytu bardzo duże kwoty tylko ich nikt nie widział.
Nie dałeś nikomu łapówki to masz mało lat albo sklerozę . Obys nie musiał tego robić a co gorsza nie musiał sie tłumaczyć z czegoś czego nie zrobiłeś

dacia napisał:
W łodzi też były pomówienia. :lol: Tam nawet dyrektor był pomówiony. :lol:
:lol: :lol: i etyk służbowy :lol: :lol: A wiesz gdzie wcześniej pracował dyrektor :?: Zajrzyj do IPN :wink:

Back
Do góry