Mianowanie 2013

Anne

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Witam wszystkich.

Zastanawiam się czy ktoś z Was podchodzi w przyszłym roku do egzaminu na urzędnika mianowanego. Co prawda mianowań będzie tylko 200, ale perspektywa ich braku (!), a takie pomysły się pojawiły, doprowadza mnie do ostateczności.
Ponieważ szanse są małe, postanowiłam, że zapiszę się na jakiś kurs przygotowujący. Czy ktoś z Was mógłby mi coś polecić, próbowaliście podchodzić do testu w tamtym roku?
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Daruj sobie te wszystkie kursy. Szkoda czasu I pieniędzy. Zajrzyj na forum Skarbowców I forum Służby Cywilnej. Tam jest multum informacji na temat postępowania kwalifikacyjnego. I 200 miejsc minus chętni z KSAPu.

Ostatnia edycja:
Daruj sobie te wszystkie kursy. Szkoda czasu I pieniędzy. Zajrzyj na forum Skarbowców I forum Służby Cywilnej. Tam jest multum informacji na temat postępowania kwalifikacyjnego. I 200 miejsc minus chętni z KSAPu.

Dzięki za info, z pewnością będę korzystać z forum skarbowcy.pl, bo widziałam tam dużo fajnych zadań. Poza tym, jestem na tyle zdeterminowana, żeby zdać, że chyba jednak zapiszę się na kurs w tej firmie--> http://global.waw.pl/szkolenia/szkolenia-specjalistyczne/487-kurs-urzdnik-mianowany-2013.html Jeżeli ktoś tam był, to bardzo proszę o opinię. Wierzę, że to jednak nie do końca zmarnowane pieniądze ;)

Chodziłem na taki kurs, nie dowiesz się raczej nic czego nie mogłabyś nauczyć się sama. Ale na pewno nie zaszkodzi. Polecam rycie na pamięć przepisów. Pytania są na zasadzie wyjątków i szczegółów więc ogólna znajomość ustaw i rozporządzeń nie pomoże a próby konsultacji kończą się opuszczeniem sali. Flaki skręcały mi zwłaszcza zamówienia publiczne i finanse publiczne. Po prostu musisz znać te setki stron jak własny numer telefonu. Testy logiczne można znaleźć na internecie i w książkach, tutaj wystarczy skumać regułę. Pisemny zmienił się od czasu kiedy ja zdawałem więc nic nie doradzę. Koniec końców wszystko zależy od Ciebie. Ja sprawdziłem, można zmieścić się w pierwszej setce i warto bo dostajesz na początek I stopień a więc dodatek służbowy + urlop dodatkowy i nikt Ci łaski nie robi.

Szanowni Państwo,
Firma Wzrost, oferuje Państwu szkolenie z zakresu umiejętności poznawczych (część psychologiczna testu), przygotowujące do egzaminu na urzędnika mianowanego. Kurs odbywa się na terenie Poznania, w miesiącach styczeń i luty. Koszt 20 godzinnego szkolenia to 400 zł, przy zgłoszeniu do 24.12.2012 zapewniamy 25% upustu. Zainteresowanych zapraszamy na naszą stronę internetową:

http://www.twojwzrost.pl/zostan-urzednikiem-mianowanym/

pozdrawiamy i życzymy powodzenia na egzaminie w 2013
firma Wzrost

Zapisałam się na kurs w Global Training Centre i muszę przyznać, że jestem zadowolona. Co prawda wiele zajęć jeszcze przede mną, ale już czuję postęp, co jest niewątpliwie zasługą dobrze przygotowanego prowadzącego - mam nadzieję, że pozostali są równie kompetentni. Przerabiamy obecnie testy logiczne i zadania tabelaryczne (generalnie moduł umiejętności) które są bardzo pomocne. Gdyby ktoś się jeszcze wahał co do drugiego terminu - polecam. Samodzielne przygotowania to jednak nie jest to ;)

Do wszystkich kursantów przedstawianych wyżej kursów! Wolny czas można spędzać inaczej! W życiu zawodowym przepisy
będą interpretować wszyscy Wasi przełożeni! Wierzcie mi staremu praktykowi! Obecny układ stosunków w cle jest tego dobitnym dowodem!Przepisy interpretuję Ci, którzy są wykonawcami politycznej woli rządzących!I ostrzegam ! Czytanie przepisów w wykonaniu ZZ Celnicy.Pl. jest groźne.Można stracić pracę - vide Sławek.

Back
Do góry