MEDYKA STOI!!!

• Thread starter Thread starter GOŚĆ 3
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
BRAWO

No BRAWO Medyka nareszcie ! Reszta kraju co jeszcze się nie przyłączyła BRAĆ PRZYKŁAD Z PRZEMYSLA I KRAKOWA

Boże blogosław tych z medyki. Dla bohaterów trzeba zrobić zrzute w całym kraju. Ja z chłopakami myśle na ślasku zorganizowac zrzute "na piwo" dla cudownych z Medyki Korczowej, Hrebennego

Pozdrowienia dla foresta

Anonymous napisał:
Boże blogosław tych z medyki. Dla bohaterów trzeba zrobić zrzute w całym kraju. Ja z chłopakami myśle na ślasku zorganizowac zrzute "na piwo" dla cudownych z Medyki Korczowej, Hrebennego

Czy pamietacie te teksty:
Po poniższych artykułach naszego kolegę, dla wielu przyjaciela i przewodniczacego zwiazku zawodowego UC Przemysl Zbyszka Forysia zw."forestem" - aresztowali.
Trzymali go 3 m-ce nie poddał się i był przykładem dla wielu innych - czy ktoś o nich jeszcze pamieta?

Cyt:"Szanowni koleżanki i koledzy.
Piszę po raz pierwszy na tym forum. Jestem jedna z trzech osób z IC Przemyśl , która podpisywała Porozumienie - będąc jednym z inspiratorów tego spotkania z ramienia Zrzeszenia.
Jasno okresliłem naszym Przewodniczacym, że nie wolno im ustapic BO TO BĘDZIE ZDRADA! CZAS NEGOCJACJI minął. "

inny cyt:"Jeszcze jedno - nie ma odwrotu i musicie liczyc sie z tym, że MF we wspólpracy z Ministrem Sprawiedliwości spuści swoje "psy gończe" (te trzy literkowe + prokuratorów) zeby nas pogrążyć, zastraszyć i skompromitować w oczach społeczeństwa. Może dla wielu z nas skończy sie to utrata pracy a nawet więzieniem. Przypomnijcie sobie w tym momencie czasy sprzed 20-30 lat i to ze jesteście Polakami - bo wtedy jesteśmy nie do pokonania ! Ja czuje sie dokładnie tak - BO WARTO "UMRZEC STOJĄC NIZ NA KOLANACH KLĘCZĄC MAMY ZYĆ".

cyt: "Szanowni moi - pamietajcie jeszcze o jednym, że to własnie dyrektorzy zamiast bronić swoich pracowników "podają nas na widelcu" wszelkim słuzbom - WIĘC KONIEC SKRUPUŁÓW w stosunku do nich. Nie ma mowy o żadnej współpracy z nimi. To po prostu ludzie Banasia! "

cyt:"Pisząc ten list zapewniam Was , że ja daje swoja głowę za sprawę i wiem, że takich ludzi jak ja jest więcej - takich zwykłych, przeciętnych, majacych dzieci, bezrobotna żonę ale wiecie co mają coś czego im nikt nie zabierze - GOOOODNOŚĆ !!! "

cyt:"Kochani - walczymy nie tylko o prace ale właśnie i przede wszystkim o Tę Godność !
Chce wszystkim powiedziec ... coś czego możecie mi pozazdrościć:

" Ja sie juz nie boję !" ... i wiecie co?

Jest poniedziałek. Oni przychodzą we wtorki lub środy (rzadziej w czwartek bo maja tylko 72 godziny, żeby postawić nas przed Sądem)
.... więc moze jutro i do mnie zapukają.

I co im wtedy odpowiem ? Odpowiem im wierszem Broniewskiego, który recytowaliśmy sobie jako młodzieńcy podczas stanu wojennego (miałem wtedy 16 lat) - tutaj troche przerobiony .

"Kiedy przyjdą podpalić dom,
ten, w którym mieszkam,
kiedy rzucą przed siebie grom
kiedy runą żelaznym wojskiem
i pod drzwiami staną, i nocą
kolbami w drzwi załomocą -
ty, ze snu podnosząc skroń,
stań u drzwi.
Bagnet na broń!
Trzeba krwi! - dokładnie !

2 dni później po tych artykułach:

cyt:"4 lipca (napisał ktoś inny)
Forest juz nic nie napisze, dzis go wzieli..............
na pochybel banasiowi i jego bandzie.........

pozdrawiamy cie forest i pamiętamy o Tobie

kurcze zabrzmiało to jak nekrolog! Przecież Zbyszek może się odwoływać, pisać, protestować przeciwko temu co z nim i innymi zrobili. Siedzenie po cichu nic nie da.

Back
Do góry