Matryce Ravena

Majk

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Która wersja matryc jest aktualnie stosowana podczas naboru? rozszerzona, podstawowa? czy można ją gdzieś na internecie znaleźć?

a co to jakaś wiedza tajemna ?? a może myślisz, że tylko Ty wiesz co to jest ???

Najczęstszym i najpoważniejszym błędem jest przekonanie, że w przedmiotowym temacie da się czegoś nauczyć.
NIE DA SIĘ, bo tu nie tyle liczy się "dobre odpowiedzi" w sensie właściwości zadanego problemu, co logikę oraz
konsekwencję w myśleniu !! To nie jest sprawdzanie posiadanego poziomu wiedzy, lecz umiejętności wykorzystania
tej, którą posiada człowiek przeciętnie wykształcony.
Ośmielam się twierdzić, iż osoba zaliczająca maturę na wszystkich minimalnych stopniach ale uczciwie, prędzej
i znacznie łatwiej to przebrnie, od osoby nawet z olbrzymią wiedzą ale zbytnio "kombinującą" ...

jeżeli mówisz o matrycach to mówisz BREDNIE, zresztą 70% twoich wypowiedzi to tak ogólnie to brednie i takie zbędne mądrzenie się ... ale co ja tam wiem

a dla mnie to dobre pytanie. Bo w internetach są i banalnie proste i jakieś totalnie skomplikowane. Tablic jest 100 o ile się nie mylę, nie sądzę, że da się ich nauczyć na pamięć, a mozna się chcieć po prostu sprawdzić. Ja na przykład osobiście miałam 3 razy robione takie testy, ale nikt mi nie powiedział tak naprawdę jak mi poszło i jestem ciekawa tego. A w jakiś ściągniętych apkach pierwsze 50 jest tak banalnych, że chciałabym wiedzieć, czy w rekrutacji spodziewać się czegoś podobnego czy jednak jest trudniejsze, szczególnie, że w innym wątku o naborze ludzie pisali, że nie udało im się skończyć je rozwiązywać.

a dla mnie to dobre pytanie. Bo w internetach są i banalnie proste i jakieś totalnie skomplikowane. Tablic jest 100 o ile się nie mylę, nie sądzę, że da się ich nauczyć na pamięć, a mozna się chcieć po prostu sprawdzić. Ja na przykład osobiście miałam 3 razy robione takie testy, ale nikt mi nie powiedział tak naprawdę jak mi poszło i jestem ciekawa tego. A w jakiś ściągniętych apkach pierwsze 50 jest tak banalnych, że chciałabym wiedzieć, czy w rekrutacji spodziewać się czegoś podobnego czy jednak jest trudniejsze, szczególnie, że w innym wątku o naborze ludzie pisali, że nie udało im się skończyć je rozwiązywać.
Kiedyś (nie w cle, a była to środa), zasiadając do matryc, w zadaniu nr 2 lub 3 (nierozwiązywalnym)
przeczytałem (+-):
"jeśli obecnie nie trwa weekend, a masz wątpliwości odnośnie rozwiązania niniejszego zadania, to od
razu przejdź do zadania nr X (jednego z ostatnich)".

Zadanie nr X było niezwykle banalne - bardzo podobne w treści, która jednocześnie sugerowała
natychmiastowe zakończenie i wyjście z pomieszczenia. Pomimo niepewności - jako jeden z "aż"
dwojga - odważyłem się wyjść bez podejmowania pozostałych zadań.

Wynik pozytywny uzyskali wszyscy ...

Przecież matryce ogólno-dostępne zawierają te same mechanizmy jak te rozdawane na testach.
Szukanie tych samym jest totoalnym bezsensem. Albo załapiesz o co w nich chodzi, albo nie.
Nie trzeba wszystkich na teście rozwiązać.

Przecież matryce ogólno-dostępne zawierają te same mechanizmy jak te rozdawane na testach.
Szukanie tych samym jest totoalnym bezsensem. Albo załapiesz o co w nich chodzi, albo nie.
Nie trzeba wszystkich na teście rozwiązać.
Kolega nie pytał o mechanizmy, tylko o wersję rozszerzoną i podstawową, stąd zakładam, że ma pojęcie o co chodzi, to raz.
Dwa, to nie wiem czy wszędzie są te same, ale mam wrażenie, że tak, bo wypełniałem je kilka razy (wózki widłowe, wojsko itd.) i mam wrażenie, że niczym się nie różną, ewentualnie lekka modyfikacja poszczególnych tablic.
A trzy, to faktycznie nie trzeba wszystkich rozwiązać, tak samo jak nie trzeba się dostać do SCS. Ale jak ktoś zadaje konkretne pytanie, to miło jest jak dostanie konkretną odpowiedź.

Back
Do góry