Mały ruch graniczny (zezwolenie), a praca w Służbie Celnej

tomass

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Witam,

Jestem zainteresowany podjęciem pracy w Służbie Celnej, czekam na nabór. Chciałbym wyrobić sobie zezwolenie na mały ruch graniczny i tutaj moje pytanie, czy takie zezwolenie nie koliduje z pracą w Służbie Celnej ? Czy osoby z wyrobionym zezwoleniem nie będą uważane za potencjalnych 'przemytników', którzy chcą wstapić do Służby Celnej i będą z góry skreślani? Dodam, że zezwolenie chce wyrobić w celach typowo turystycznych.

Pozdrawiam ;)

Nikt nie odpowiada gdyż nikt nie ma wiedzy na ten temat. Na 100% też nie wiem, ale logicznie myśląc nie powinno to mieć wpływu na Twoje ewentualne przyjęcie bądź nie do Służby Celnej. Każdy kto ma ochotę może to sobie wyrobić, niezależnie czy jest już w Służbie czy nie. Sam mam zamiar o takie pozwolenia się postarać. Ale to tylko moje zdanie, a nie oficjalna opinia.

Interesowała by mnie Izba Celna Olsztyn. Niestety, na tą chwilę nie ma naboru, a z tego co mi wiadomo, nawet nie jest narazie planowany... Pozostaje tylko czekać.

Bardzo chętnie bym zwiedził Kaliningrad, czy wybrzeże Morza Bałtyckiego. Kiedyś kiedyś byłem tam na wycieczce szkolnej ale to bardzo dawne czasy, praktycznie nic z tego już nie pamiętam ;)

Ogółnie to podróżować każdy może tylko PAMIĘTAJ co by cię nie skusiło w temacie kręcenia śrubek bo jak to by wyszło to i trafił by się jakiś sztrafik :D.....wiadomo. Jednamk czytając posty na forum to na południowo-wschodniej rubieży wszystko jest możliwe;)

ps jak wybierasz to się na wycieczkę samochodem to zaopatrz się w to
10933105-gruby-portfel-z-pieniedzmi.jpg

Zanim dojedziesz do Kalinimgradu to częśc wyparuje. Podstawa apteczta i to ta kupina tam jak autko nie na ciebie to podstawa upoważnienie tłumaczone i poświadczone notarialnie reszty sam się dowiesz :D
Ja by co to pytaj wówczas podrzucę kilka ważych informacji co by ci ten portfelik szybko nie wyszczuplał

Ostatnia edycja:
Back
Do góry