Ludzie do bicia?

fix

Użytkownik
Punkty reakcji
19
Miłościwie nam panujący ,pan Kapica ,kolejny raz -tym razem w Dzienniku ,za zły stan panujący na granicy obwinia Celników.By było jasne ,starych celników.Naprawę sytuacji widzi w obsadzaniu stanowisk młodymi funkcjonariuszami,jako mniej podatnymi na naciski .Szkoda ,że pan Kapica odgrzewa stare kotlety i zapomina o fakcie ,że "starych " celników ,czyli takich co pracują powyżej 20 lat w cle ,jest w CAŁEJ POLSCE -dokładnie 1335 osób! Czyli mniej niż 10% . Ilu z nich pracuje na granicy ? Pan Kapica powołuje się na Medykę i swoje rozmowy z przemytnikami ,a biedak nie dowiedział się ,że akurat w Medyce "starych "celnych pozostało dokładnie 3 osoby!!! Z tego 1 w biurze.Pan Kapica dziwnie też nie zauważył faktu,że odprawy dokonywane przez 'Młodych " celników są szczególnie chwalone przez mrówki .Mówią jasno -ZŁOTE CZASY!!! Jak już pan Kapica usunie w różny sposób "starych " celnych ,to na kogo będzie zwalał winę ? Za swoją bezradność i brak pomysłów na cło? Czyżby wtedy uznał za starych celnych osoby pracujące dłużej niż 1rok ? Gdy patrzę na to co robią z cłem,coraz częściej oprócz żalu i wstydu za tzw "kierownictwo"ogarnia mnie litość -cóż oni są winni ,że tacy się urodzili?

Całe zło celne...

Jaśnie Nam Panujący całe zło upatruje w leciwej kadrze coli,nic prostszego rzucić na pożarcie tych nieszczęśników, zgodnie z zasadą walki z korupcją,jaką wyznawało PIS.Będzie głośno,a od JP odczepią się,bo to nie jego winna,tylko tych starych celników, którzy pracują w biurach,w logistyce.Świetny sposób na robienie szumu medialnego,odwracanie uwagi od swojej osoby,jeszcze parę miesięcy na stanowisku,a póżniej ciekawsza propozycja.Jak długo będziemy łykać tego typu zarzuty,określenia rodem ze schroniska dla psów,i uwłaczające ludziom pracy epitety- mam na myśli pracowników znanej sieci handlowej.Żałosne....

Pan Kapica powołuje się na Medykę i swoje rozmowy z przemytnikami ,a biedak nie dowiedział się ,że akurat w Medyce "starych "celnych pozostało dokładnie 3 osoby!!!
Na Medyce z kazdym dniem mniej, własnie dałem sobie spokoj z ta chora firma, jeszcze 2,5 miecha wypowiedzenia czyli wakacje zycia ( bo musialbym byc głupi zeby sie jeszcze na koniec naciagac z hołota na pieszym) i definitywny powrot do domu i do normalnosci ..... a na koniec pozdrawiam tych ktorzy zostają w tym szambie i ktorych naprawde warto ( bo czesci niestety nie warto :mad:)

Męska decyzja

Na Medyce z kazdym dniem mniej, własnie dałem sobie spokoj z ta chora firma, jeszcze 2,5 miecha wypowiedzenia czyli wakacje zycia ( bo musialbym byc głupi zeby sie jeszcze na koniec naciagac z hołota na pieszym) i definitywny powrot do domu i do normalnosci ..... a na koniec pozdrawiam tych ktorzy zostają w tym szambie i ktorych naprawde warto ( bo czesci niestety nie warto :mad:)

I jak tu nie skomentować, że w cle zostaje coraz mniej ludzi myślących ...?
Szkoda, ale gratuluję! Cóż, póki jest w cle choćby dwóch myślących, ja nie odważę się na taki krok (chyba)!

Tym wywiadem w Dzienniku ssc pokazał jak bardzo mu zależy na szeregowych zollach . wg niego całe zło SC to starzy.Ten wywiad pokazał jak bardzo zależy mu na stołku a nie na ludziach,wszystko to było pod publiczkę "zobaczcie jak wyczyściłem służbę z czarnych owiec".

"Pan Kapica powołuje się na Medykę i swoje rozmowy z przemytnikami ,a biedak nie dowiedział się ,że akurat w Medyce..."

Wszyscy wiemy co się dzieje w Medyce i na słynnym pieszym. Gdyby naprawdę ssc zależało na tym aby zlikwidować ten cyrk i wprowadzić jakieś ograniczenia dla tzw "mrówek", to by już dawno coś z tym zrobił, ale widocznie ktoś ma w tym interes, że "faja jedzie i idzie",
a tak młodzi zole się naciągają z "podróżnymi" wysłuchując przy tym obelgi i groźby.
I tylko puste obietnice, że coś się zmieni od nowego roku, jakoś w to nie wierzę...

Nic nie zmieni się od stycznia. odnośne sytuacji na przejściach SSC nie potrafiąc znaleźć merytrycznego uzasadnienia na swoje zaniedbania w tym zakresie, scedował w rozmowie z nami odpowiedzialność na dyrektorów. Próbkę reakcji jednego z dyrektórów na skargi celników mieliśmy niedawno w Przemyślu, gdzie skierowano funkcjonariuszy o poradę do psychologów z SG. Natychmiast zareagowliśmy na powyższe. Kwestię zwiększenia ochrony prawnej i bezpieczeństwa musi załatwić SSC, gdyż on tylko jest władny aby coś z tym zrobić. Tymczasem nasz szef ucieka od odpowiedzilności. Sprawę jednak drążymy, gdyż nie pozwolimy na kontynuację wielu nieprawnych zachowań kadry narażających funkcjonariuszy w przyszłości na odp. karną lub dyscyplinarną

Widzę brak logiki (nie po raz pierwszy) w działaniu miłościwie nam panującego (jeszcze)SSC,a może to już oznaka paniki- nie spełni sie sen o "Jacusiu co chciał być generałem".W mediach obarcza "winą" za zły stan rzeczy starych Zolli,a do pseudo pomocy wysyłani są starzy Zolle,bo młodzi sobie nie poradzą.Ta jak to jest? Swoją drogą to chyba ostatnie akty rozpaczy naszego SSC,wysyłać pomoc,gdy nikt jej nie potrzebuje,w macierzystych komórkach nie ma ludzi do pracy,w tych do których dociera "pomoc" nikt jej nie chce,a przysłani są traktowani jak zadżumieni, czemu to ma służyć,czy tylko temu,żeby Jacuś pokazał jaki to on jest mądry? Nasi rządzący powinni rozliczyć SSC za złe i niepotrzebne wydawanie publicznych pieniędzy, a nasze "kochane" ZZ -obojętnie które -powinni wreszcie robić to do czego są powołane,bronić pracowników,a nie drżeć o własne tyłki.

Kwestia czasu,JM nam panujący działała jak dziecko we mgle,mgły występują od sierpnia,nie takie zjawiska przeżyliśmy,to prawda brak koncepcji na przyszłość tylko stołeczek ważna sprawa,wmawianie społeczeństwu że SC to służba i 15000 zoli to też służba,to tak jak mówienie o nas jak o cieciach /nie ujmując gospodarzom domów/-pełna dyspozycyjność za psie pieniądze,i ktoś śmie powiedzieć że to służba dla RP i patologia cła-na granicy to stare zolle-który nie ma, bo ich nie ma,albo odeszli z różnych powodów.Ale nikt tego w gazecie Dziennik nie sprostuje,a JP znalazł sposób na swoją nieznajomość tematu granicy UE.Brak słów niech JP więcej się nie kompromituje.Niech ZZ.Celników sprostyją tą PINOKIOWĄ tezę JN SSC............

Mam coraz częściej tego wszystkiego dość!! Ja chcę pracować na swoje utrzymanie i chleb -nie chcę codziennie się wybierać na Wojnę .Strategie ,plany, stopnie wojskowe ,ceremoniały itd, a do cholery , pożądnej interpretacji przepisów i zasad postępowania nie można się doczekać! Każdy robi co chce,burdel jak diabli,a i tak zawsze winny jest celnik na dole.Państwo robi sobie PR naszym kosztem ,zamyka za coraz większe głupoty,a nie ma pomysłu ma CŁO.ILE JESZCZE MOŻNA!!!?

Back
Do góry