List otwarty do Premiera Donalda Tuska - apel do funkcjonariuszy

slawomir.siwy

Administrator
Członek Załogi
Punkty reakcji
4 509
Miasto
ZZ Celnicy PL
Załączamy LIST OTWARTY do Premiera RP

http://zz.celnicy.pl/tekst-191.html

Prosimy wszystkich o rozpowszechnienie LISTU do Parlamentarzystów, mediów oraz do KPRM na adresy:

bskprm@kprm.gov.pl
cirinfo@kprm.gov.pl
infolex@kprm.gov.pl
infoobywatel@kprm.gov.pl
drm@kprm.gov.pl
tomasz.arabski@kprm.gov.pl
slawomir.nowak@kprm.gov.pl
michal.boni@kprm.gov.pl

LIST wysyłamy od dzisiaj do poniedziałku. Jeżeli na ww. adresy wpłynie tysiące maili od WAS, LIST na pewno nie zostanie potraktowany zdawkowo.
Apeluję, aby każdy kto odwiedzi ten topic, nie pozostał bezczynny i wniósł coś od siebie dla sprawy i wysłał załączony LIST na w/w adresy

Wysyłajcie też na
faks 022 694 71 27
lub
faks 022 694 70 53

Ostatnia edycja:
Drodzy foromowicze, rozpowszechniajcie dalej LIST OTWARTY do Pana Premiera, bo "reforma" jest przygotowana wbrew środowisku i ma głównie na celu zabezpieczenie miękiego lądowania byłej i obecnej kadrze kierowniczej. Znamy już projekty rozporządzeń, z których wynika niestety, że MF zaplanował skok na środki z uchwały modernizacyjnej i chce wywindować do granic możliwości swoje pensje i pensje kadry.

My natomiast w ogromnej większości po kilku i kilkunastu latach służby mamy wylądować w kategorii C lub niskiej B, co oznacza, że oddamy znaczną część swoich podwyżek, często niestety tym osobom, które zwalczały styczniowy protest. :mad:

http://www.spedycje.pl/aktualnosci/dyskusje_redakcyjne/15625/celnicy_pisza_do_premiera.html

cytacik z wssc /

pytanie - 2008-11-28 08:47:36</B>Moim zdaniem Federacja nie będzie starą panną a raczej panną sprzedajną. Może mi odpowiecie : czy Federacja kieruje jeszcze Jacek Staniszewski, czy już Jacek ..... Kapica ?autor: ~pytek

powinność spełniona. zapraszam innych do wpisywania sie jak juz rozesłali list. to determinowac bedzie pozostałe kolezanki i kolegów do własciwej postawy.:)

poszło, wysłałem list przed momentem
Szef SC namawia nas zdecydowanie do wysyłania listu
Szef sc napisał:
akcji wysyłania listu do głównych decydentów w Kancelarii Premiera nie można akceptować. Jest to akcja szkodliwa, bo utrudnia tym ludziom wykonywanie ich obowiązków.
Szef sc ma wyraźnie stracha. Braci celnicza do dzieła. Tysiące maili zrobi swoje.

Panie Siwy!

Zdaje Pan sobie sprawę że spamowanie jest przestępstwem? Jak dla mnie to Pan tutaj właśnie nawołuje do jawnego wysyłania spamu!

Ja się tylko martwię o związki i Pana Siwego... Ma tylu członków, że może ich zabraknąć jeśli trzeba będzie paczki donosić :D

Witaj masakra.

Byłeś podobnie aktywny jak powstawał ZZ Celnicy PL - nie ma sprawy.:cool:

Szanowni foromowicze.

Możemy w najblizszych dniach spodziewać się nieco więcej spamu na forum - nijaka masakra jest tylko zaczątkiem tego ataku.

Nie zważajmy na tego typu histerię i pokażmy decydentom w KPRM jakie nastroje panują w SC.

Apeluję o wysyłanie LISTU OTWARTEGO do PANA PREMIERA na ww. adresy e-mail. Gdyby na stronach internetowych KPRM był podany mail do Pana Premiera nie musielibyśmy wysyłać na kilka adresów.

WYSYŁANIE LISTU DO KPRM JEST DOPUSZCZALNE I NIE MA ŻADNYCH ZAGROŻEŃ Z TYM ZWIĄZANYCH.

NIE ZAPOMNIJCIE O WYSŁANIU FAKSÓW W PONIEDZIAŁEK.

PS do masakry,

zapraszam do okrągłego stołu, który zorganizujemy z chwilą wdrożenia projektu do Sejmu - ale tak na marginesie poinformuję CIĘ, że jesteś ewenementem wśród przedsiębiorców/przewoźników

Ostatnia edycja:
Witaj masakra.
zapraszam do okrągłego stołu, który zorganizujemy z chwilą wdrożenia projektu do Sejmu - ale tak na marginesie poinformuję CIĘ, że jesteś ewenementem wśród przedsiębiorców/przewoźników

Pewnie jestem jedynym ewenementem, który ma siłe czytać te wasze bzdury i dodatkowo Wam na nie odpowidać! Powinniscie to docenić!!
Zaprasza mnie Pan jako osobę merytoryczną do okrągłego stołu, czy jako sponsora?

Panie Masakra

Odnoszę wrażenie,że Pan się dzisiaj zle czuje,niech się Pan wcześniej położy spać,dla zdrowotnosci i da nam spokój.Atakuje pan celnikow,ale to nie my odpowiadamy za stan rzeczy,a że mamy forum to dobrze bo to wymusi wreszcie normalność dla nas i dla podmiotów gospodarczych,czego Panu i nam życzę.

Odnoszę wrażenie,że Pan się dzisiaj zle czuje,niech się Pan wcześniej położy spać,dla zdrowotnosci i da nam spokój.Atakuje pan celnikow,ale to nie my odpowiadamy za stan rzeczy,a że mamy forum to dobrze bo to wymusi wreszcie normalność dla nas i dla podmiotów gospodarczych,czego Panu i nam życzę.

No tak, rozumiem! Ideł krytyki nie znosi.
Przepraszam Pana, że pozwoliłem zabrać głos!
Od tej pory będę pisał jedynie Siwy Ma rację! Strajkujcie! Jak wam dadzą podwyżkę 1000 zł to srtrajkujcie i żądajcie 2000 tys.! Jak dadza emerytury po 25 latach to strajkujcie i zadajcie po 10!
Poprawię się.
Przepraszam. Zachowałem się beznadziejnie. Wybacznie mi celnicy i ziwązkowcy, bardziej ci drudzy

Jest Pan monotematyczny Panie masakra, a Pańskie pojawienie się na forum w sekundę po rezygnacji z udziału w tym medium SSC jest odczytywane przez każdego w sposób jednoznaczny.
W tym stanie rzeczy wdawanie się w dyskusję z Panem byłoby niepoważne. Przepraszam, ale Twoja obecność na forum na polecenie SSC jest tak oczywista, że nie będę podejmował z Toba polemiki.
Prawdopodobnie niebawem pojawią się kolejni foromowicze dzialający na zlecenie. No cóż, wytrzymamy ten "spontaniczny" atak.

Co w zamian ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH ????????????

No tak, rozumiem! Ideł krytyki nie znosi.
Przepraszam Pana, że pozwoliłem zabrać głos!
Od tej pory będę pisał jedynie Siwy Ma rację! Strajkujcie! Jak wam dadzą podwyżkę 1000 zł to srtrajkujcie i żądajcie 2000 tys.! Jak dadza emerytury po 25 latach to strajkujcie i zadajcie po 10!
Poprawię się.
Przepraszam. Zachowałem się beznadziejnie. Wybacznie mi celnicy i ziwązkowcy, bardziej ci drudzy

Hola, hola Panie Masakra!
Nie znam Pana, ale odnoszę wrażenie, iż byłeś Pan Celnikiem?! Celnikiem zapewne mocno pokrzywdzonym przez "związkowców" i być może dzięki nim już Celnikiem nie będącym?!
Teraz jesteś Pan Przedsiębiorcą!
Jestem jednak PEWIEN, że doskonale Pan zdaje sobie sprawę jak w SC wygląda PRAWDA !!!
Jak ma postąpić jeszcze pracujący w tej Służbie zwykły, szary, sumienny, rzetelny i uczciwy Celnik, którego obgadują, niesłusznie oskarżają, wymagają coraz więcej, a jednocześnie odmawiają PRAWA do należnych gratyfikacji ???????
Ma "zadziałać" sam ???
Nie przyjmuję "zasłon" w stylu; takich Celników nie ma ..., niech się zwolni ..., ZZ i tak mu nie pomoże ... itp !!! Na TAKIM Celniku powinno Panu Przedsiębiorcy zależeć! I to właśnie PAN, zaznajomiony doskonale z realiami powinien wiedzieć jak takiemu Celnikowi ODPOWIEDZIEĆ !!!!!!!!!

masakra, z jakiego ty się plemienia urwałes? a może z jakiegoś rezerwatu na zimę wypuszczają...?
no nie wiem, w każdym razie twój fart że prysnąłes z jakiegoś odosobnienia.

wiesz, jakby nam (wszystkim-nie mowie tu o kierownikach, bo to około5% naszej populacji) dali podwyżki 1000 zł to forum by zamarło na dobry tydzień, bo wiekszosć by trzeźwiała ze szcześcia!!! dostaliśmy po marne 200-250 zeta na łeb. ja wiem, że w twoim prywaciarskim raju nie ma miejsca dla jakichkolwiek działań chołoty oddolnej, ale na szczęście nie pracujemy u prywaciarza!

skądinad jak czytam twoje posty , odnoszę wrażeniem, że nasi chłopaki nieźle Ci musieli na odcisk nadepnac, bo strasznie się pamiętliwy i zadziorny zrobiłeś :D ale to dobrze, dla takich chwil warto znosić czasem upodlenia w tej służbie. mam taką dziką satysfakcję czytając takie posty (lub rozmwaiajac na zywo z takimi pracodawcami jak Ty) że już u nich nie pracuję, i kogos innego muszą wykorzsystywać. szkoda coprawda tych innych ludzi, lecz cóż...?

wracając do watku:
nie jest to spam. radzę nadrobić braki intelektualne. nie spamuje sie urzedników pisząc do nich listy otwarte. co innego gdybym robił to osobom fizycznym lub firmom. Natomiast urzędnik jest od tego by "Słuzyć"... choć co Ty o tym możesz wiedziec...? :rolleyes:

masakra, z jakiego ty się plemienia urwałes? a może z jakiegoś rezerwatu na zimę wypuszczają...?
no nie wiem, w każdym razie twój fart że prysnąłes z jakiegoś odosobnienia.

wiesz, jakby nam (wszystkim-nie mowie tu o kierownikach, bo to około5% naszej populacji) dali podwyżki 1000 zł to forum by zamarło na dobry tydzień, bo wiekszosć by trzeźwiała ze szcześcia!!! dostaliśmy po marne 200-250 zeta na łeb. ja wiem, że w twoim prywaciarskim raju nie ma miejsca dla jakichkolwiek działań chołoty oddolnej, ale na szczęście nie pracujemy u prywaciarza!

skądinad jak czytam twoje posty , odnoszę wrażeniem, że nasi chłopaki nieźle Ci musieli na odcisk nadepnac, bo strasznie się pamiętliwy i zadziorny zrobiłeś :D ale to dobrze, dla takich chwil warto znosić czasem upodlenia w tej służbie. mam taką dziką satysfakcję czytając takie posty (lub rozmwaiajac na zywo z takimi pracodawcami jak Ty) że już u nich nie pracuję, i kogos innego muszą wykorzsystywać. szkoda coprawda tych innych ludzi, lecz cóż...?

wracając do watku:
nie jest to spam. radzę nadrobić braki intelektualne. nie spamuje sie urzedników pisząc do nich listy otwarte. co innego gdybym robił to osobom fizycznym lub firmom. Natomiast urzędnik jest od tego by "Słuzyć"... choć co Ty o tym możesz wiedziec...? :rolleyes:

Pieszarijk... coś tam. Co rozumiesz pod stwierdzeniem nadępnięcia mi na odcisk? Że znaleźli mi przemyt? To by się chwaliło? Czy że byli uperdliwi do granić możliwości? Cóż... godne chyba jeszcze większej pochwały!

Jak powiem, że się czsami spotykam z kumplami z cła to pewnie powiesz, że zmyślam?

Cóż... Ty wiesz swoje a ja swoje!

A tak na marginesie: swoją wypowiedzia potwierdzasz tylko obraz nieudoczonego, opryskliwego urzędnika. Zablokowali Ci google.pl??
Spamem nie określa się infomacji na podstawie adresata. Zanim posądzisz kogoś o braki intelektualne radzę nadrobić swoje...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Spam
Ewentualnie taka "manifestacja" przy słabej jakości serwerów pocztowych MF może być zintepretowana jako aktak typu DoS :)
Polecam lekturę w celu podniesienia poziomu intelektualnego....
http://en.wikipedia.org/wiki/Denial-of-service_attack
Chyba że język obcy jest nam totalnie obcy...
Cóż... Pozostraje wtedy tylko służba celna ;)

Ostatnia edycja:
Hola, hola Panie Masakra!
Nie znam Pana, ale odnoszę wrażenie, iż byłeś Pan Celnikiem?! Celnikiem zapewne mocno pokrzywdzonym przez "związkowców" i być może dzięki nim już Celnikiem nie będącym?!
Teraz jesteś Pan Przedsiębiorcą!
Jestem jednak PEWIEN, że doskonale Pan zdaje sobie sprawę jak w SC wygląda PRAWDA !!!
Jak ma postąpić jeszcze pracujący w tej Służbie zwykły, szary, sumienny, rzetelny i uczciwy Celnik, którego obgadują, niesłusznie oskarżają, wymagają coraz więcej, a jednocześnie odmawiają PRAWA do należnych gratyfikacji ???????
Ma "zadziałać" sam ???
Nie przyjmuję "zasłon" w stylu; takich Celników nie ma ..., niech się zwolni ..., ZZ i tak mu nie pomoże ... itp !!! Na TAKIM Celniku powinno Panu Przedsiębiorcy zależeć! I to właśnie PAN, zaznajomiony doskonale z realiami powinien wiedzieć jak takiemu Celnikowi ODPOWIEDZIEĆ !!!!!!!!!

Ma Pan rację. Zdaję sobie sprawę jak wygląda sytuacja uczciwego celnika w cle i ile zarabia. Wciąż mam w tym środowisku kolegów.
Jest takie powiedzenie: jesteś kowalem swojego losu. Tak więc moja odpowiedź "zwolnij się" nie jest zasłoną. Moja działalność nie jest uzależniona od prawidłowego działania cła, ale w sumie nie w tym rzecz. To na rządzie ciązy odpowiedzialność sprawnego działania służby celnej. Nie na na poszczególbym celniku. Jeżeli ktoś jest celnikiem powienien swoje obowiązki wykonywać uczciwie i rzetelnie. Jeżeli natomiast uważa, że jego praca jest słabo wynagradzana, że są nadużycia itp. to może albo się zwolnić i znaleść sobie inną pracę. Który z celników 11 listopada miał wywieszona polską flagę w domu? Pewnie nikt! więc dyrdymały o patriotyźmie itp w ogóle nie przemawiają do mnie! Dla celników jest to normalna praca a cło jest "pracodawcą". Normalne jest, że każdy chce zarobić jak najwięcej, najgorsze jest to, że najwięcej chcą ugrać związki.
Jeżeli ktoś czuje powołanie do cła to to powinien byc jego problem a nie podatników, jak nie czuje...
Na studiach jeden z doktorów powiedział nam kiedyś... jest tyle pięlnych zawodów: kucharz, piekarz, cięśla... a wy uparliscie się być inżynierami...
Powiem tak: jest wiele pięknych zawodów, jak ktoś się upiera być celnikiem wbrew jego zdrowemu rozsądkowi to to jest jego problem. Nikogo więcej! A związki prubują wmówić wszystkim, ze to jest problem wszystkich innych tylko nie celników!

Wiem, zę moje wypowiedzi są niewygodne ale najbardziej nie znoszę głupy w życiu i ciasnych umysłów. A związku z wszystkich próbują robić głupców!

Back
Do góry