Kwota bazowa w 2011

co to oznacza dla tych co nic nie zyskali,czy znów "0" a dla innych kasa? nie denerwujcie przed swiętami!

nie kwota bazowa ale współczynnik wielokrotności kwoty bazowej przec na funka - do poziomu innych służb - kwota bazowa - a więc i stawki zasadnicze wynikające z indywidualnych mnożników zostają na poziomie z 2010 - bez zmian

nie zmienia się tylko została ogloszona i dopasowana do przyznanych w połowie roku środków wynikających ze zwiększenia współczynnika wielokrotności kwoty bazowej dla sc - mieliśmy zdaje się w 2008 1,919, potem 2,12, 2,32, 2,47 a w połowie 2010 stanęło na 2,67 - a więc nakład na fundusz płac na PRZECIĘTNEGO funka to 2,67 kwoty bazowej - policzcie sobie ile wam do tego brakuje :cool:

nie ma już argumentu że mamy mniej niż inne słuźby

o to była walka od połowy roku ( od przyznania tych środków) żeby nie poszło to na skopane wartościowanie - było tego ok 6000 brutto za 2010 - średnio na funka - DODATKOWEJ KASY

ale kaska już rozdana - w/g wartości czynności iluzorycznych, często w ogóle niewykonywanych - c1, b3, hgw

Mam rozumieć, żwe chodzi o wskażnik jaki mamy w angazach? 2,67 ma przeciętny funkcjonariusz? To faktycznie daaleko mi do tego. Czy ktos na tym forum jest w okolicach tego wskaznika? Moze Ci mlodzi zadowoleni, teraz będą?

Mam rozumieć, żwe chodzi o wskażnik jaki mamy w angazach? 2,67 ma przeciętny funkcjonariusz? To faktycznie daaleko mi do tego. Czy ktos na tym forum jest w okolicach tego wskaznika? Moze Ci mlodzi zadowoleni, teraz będą?

ja mam tyle...w dużym pokoju- do sufitu...hehe, liczby są podawane ,żeby dać nam tzw."zagwozdkę", żebyśmy się nie nudzili...

2,67 kwoty bazowe jest w funduszu płac średnio na funka - ale zawiera się w tym nie tylko zasadnicza, ale też dodatki funkcyjne, służbowe, za stopień, stażowe, nagrody itp - z grubsza myślę że można zaryzykować stwierdzenie, że skoro fundusz płac na przec funka to 2,67 to średnia zasadnicza będzie gdzieś ok 2,0

Kwota bazowa: 1873,84 zł
Mnożnik kwoty bazowej : 2,67
Średnio brutto na etat w SC: 5003,20 zł/msc.
Rocznie brutto na etat: 60037,80 zł

Teraz można porównać to z PIT-em jaki otrzymamy na początku przyszłego roku - kolumna dochód
Oczywiście jest to kwota średnia na etat, wliczane są zapewne wszystkie etaty, włącznie z SSC.

Post poniżej
Kwota bazowa dla służby celnej w 2010r to 1873,84zł
, już poprawiłem, dzięki, skopiowałem wcześniej z innej strony z błędnymi danymi.

Ostatnia edycja:
Czyli średnio każdy fc jest mł. ekspertem z 10 letnim stażem w stopniu st. rewident i dostaje dodatek kontrolny. No no średnia wysoka tylko ludzi takich raczej mało na urzędach na szczęście mamy mf i to oni podciągają średnią między kawą i herbatą. Gratuluje dobrego samopoczucia w ministerstwie

zakładając uposażenie zasadnicze na poziomie 3150 +stażowe np 15% (472 zł), + dodatek za stopień 500 (mł. asp.) + dodatek graniczny 300 + 1/12 13-tki + godziny nocne + średnia z funduszu 3% w tym nagród specjalnych - daje nam ten mnożnik.

Kto ma uposażenie zasadnicze około 3150 - od skc wzwyż!!!

Wyliczenia dotyczą oczywiście stanu sprzed wartościowania i są to kwoty brutto.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry