M
Masala
Gość
Witajcie, chciałbym serdecznie zaprosić na szkolenie kulinarne pod tytułem 'Czas Sushi'
W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.
Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu
zamieszczoną na forum portalu miłośników Japonii Konnichiwa.
www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088
Szkolenie odbędzie się w siedzibie Instore Solutions Services Polska. Ul.
Szewska 8 we Wrocławiu, w Sali Fokusowej. Zaczynamy o 18.30
Kurs poprowadzi Pan Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju
firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów
orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.
(eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php)
Agenda
Miejsce: Instore Solutions Services Polska, Sala Fokusowa, ul. Szewska 8.
Termin: 5 maja 2009 r oraz 7 maja 2009r
Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 18.30)
Grupa: 10-12 osób.
Program:
* Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
* Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
* Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
* Praktyczny trening dla uczestników kursu
Aby wziąć udział w szkoleniu, należy przynieść ze sobą:
* Fartuszek
* Deskę do krojenia
* Bardzo ostry nóż (bez ząbków do piłowania)
Cena 180 zł
Więcej informacji: masala.com.pl
W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.
Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu
zamieszczoną na forum portalu miłośników Japonii Konnichiwa.
www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088
Szkolenie odbędzie się w siedzibie Instore Solutions Services Polska. Ul.
Szewska 8 we Wrocławiu, w Sali Fokusowej. Zaczynamy o 18.30
Kurs poprowadzi Pan Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju
firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów
orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.
(eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php)
Agenda
Miejsce: Instore Solutions Services Polska, Sala Fokusowa, ul. Szewska 8.
Termin: 5 maja 2009 r oraz 7 maja 2009r
Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 18.30)
Grupa: 10-12 osób.
Program:
* Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
* Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
* Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
* Praktyczny trening dla uczestników kursu
Aby wziąć udział w szkoleniu, należy przynieść ze sobą:
* Fartuszek
* Deskę do krojenia
* Bardzo ostry nóż (bez ząbków do piłowania)
Cena 180 zł
Więcej informacji: masala.com.pl