• Witaj na stronie i forum Związku Zawodowego Celnicy PL!
    Nasz Związek zrzesza 6783 członków.

    Wstąp do nas! (KLIKNIJ i zapisz się elektronicznie!)
    Albo jeśli wolisz zapisać się w tradycyjny sposób wyślij deklarację (Deklaracja do pobrania! Kliknij!)
    Korzyści i ochrona wynikająca z członkostwa w ZZ Celnicy PL (KLIKNIJ) plus inne benefity, np. zniżki na paliwo!
    Konto Związku 44 1600 1462 0008 2567 1607 7001 w BGŻ BNP PARIBAS

Kurs 'Czas Sushi' 05.05 oraz 07.05 - Wrocław!!

M

Masala

Gość
Witajcie, chciałbym serdecznie zaprosić na szkolenie kulinarne pod tytułem 'Czas Sushi'

W trakcie naszego kursu dowiecie się m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędziecie wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.

Serdecznie zapraszamy do udziału i zapoznania sie z recenzją naszego kursu
zamieszczoną na forum portalu miłośników Japonii Konnichiwa.
www.forum.konnichiwa.pl/viewtopic.php?t=1088


Szkolenie odbędzie się w siedzibie Instore Solutions Services Polska. Ul.
Szewska 8 we Wrocławiu, w Sali Fokusowej. Zaczynamy o 18.30

Kurs poprowadzi Pan Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju
firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów
orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.
(eksperci.gastrona.com.pl/art/article_6447.php)

Agenda

Miejsce: Instore Solutions Services Polska, Sala Fokusowa, ul. Szewska 8.

Termin: 5 maja 2009 r oraz 7 maja 2009r

Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 18.30)

Grupa: 10-12 osób.

Program:

* Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
* Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw
* Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacją
* Praktyczny trening dla uczestników kursu

Aby wziąć udział w szkoleniu, należy przynieść ze sobą:

* Fartuszek
* Deskę do krojenia
* Bardzo ostry nóż (bez ząbków do piłowania)


Cena 180 zł

Więcej informacji: masala.com.pl
 
kurs sushi

Sushi Akademia od kilku lat organizuje kursy sushi. Na takim kursie można poznać historię sushi i nauczyć się podstaw przyrządzania.
Kurs trwa 4-5 godzin i liczy ok. 15 osób.
Organizowane są również kursy w domach, firmach i innych miejscach.

Jeśli ktoś chciał by uzyskać bardziej szczegółowe informacje proszę o kontakt pychotka202@wp.pl
 
Back
Do góry