Kto zostanie oficerem?

slawomir.siwy

Administrator
Członek Załogi
Punkty reakcji
4 509
Miasto
ZZ Celnicy PL
Załączam pismo MF, które zamiast zawierać odpowiedź na zgłoszone liczne kontrowersje dot. mianowań na stopnie zgodnie z art.223 ustawy, zawiera takie oto zapytanie:
http://zz.celnicy.pl/tekst-359.html

Wiekszość funkcjonariuszy, którzy zostaną oficerami bez wątpliwości zasługuje na ten zaszczyt.
Nie oszukujmy się jednak. Wielu skompromitowanych dostanie się do korpusu, zostaną dożywotnimi oficerami, bo pozwala na to zarówno ustawa i punktacja MF.

Korpus oficerski powinien stanowić trzon naszej formacji. Od tego zależy w dużej mierze jaka będzie w przyszłości nasza Służba. Nie mogą do korpusu oficerskiego trafić osoby skompromitowane, które nie mają autorytetu wśród funkcjoanriuszy i pracowników.

Ja znam kilka takich przykładów, to wprawdzie wystarczy, ale mam prośbę do Was. Piszcie maile do mnie, nawet anonimowo, opisujące wszelkie ew. zależności, układziki, powiązania z firmami, nepotyzm, znajomości w Agencjach Celnych, ułatwienia dla niektórych wybranych podmiotów oraz wszelkie grzeszki przyszłych oficerów. Nie musicie podawać mi nazwisk, wystarczą stanowiska.
Skoro MF chce, to napiszemy książkę na ten temat:), zainteresujemy media. Niech opinia publiczna dowie się jakie osoby wpuszcza się do korpusu oficerskiego w Służbie Celnej.

Ostatnia edycja:
ciekawe.....................
kiedyś każdy funkcjonariusz podawał dane, czy ktoś z rodziny pracuje w agencjach celnych,
kiedyś nigdy nie przyjmowano rodzin do tych samych komórek organizacyjnych,
a obecnie,
ciekawe.............................

niepotyzm, konflikt interesów,
ciekawe.......................

Jacek S.

I tak oficyjerem zostanie Jacek S., który poklepywał się z ministrem Bonim i był zawsze do dyspozycji SSC a nigdy w swojej karierze nie piastował jakiegokolwiek stanowiska, gdzie odpowiadałby za kogoś (oprócz psa słuzbowego-któremu w tamtym okresie należało współczuć). Ale związki chyba tylko po to są (z małymi wyjatkami).:mad:

Back
Do góry