Kto Rządzi Celnikami...

SARA1900

Użytkownik
Punkty reakcji
11
Kanclerz z ulicy Batorego-to tytuł artykułu z Rzeczpospolitej,wydanie sobotnio-niedzielne/17-18 maj 2008r.-Twarda ręka Szefa MSWiA/Szybko ostudził policjantów i celników...Cytat:--STRAJKUJĄCYM CELNIKOM MIAł Z UŚMIECHEM POWIEDZIEĆ,ŻE JEŚLI NIE WRÓCĄ DO PRACY,RZĄD UWAŻNIE SIĘ PRZYJRZY ICH MAJĄTKOM.WYSTARCZYłO. Inny cytat: SZEFOWIE SŁUŻB WIEDZĄ,ŻE PROTESTY OZNACZAJĄ KONIEC ICH KARIERY--

A ja mam inny artykuł: http://biznes.onet.pl/5,1487985,prasa.html. Nie dość, że Pan Kapica nie dba o Służbę Celną to bierze się za sprawy o których nie ma pojęcia. Zapowiada podwyżki gazu, bo to niby musimy się zrównać z Unią Europejską. Ok, ale czy w płacach też nie powinnismy ?

rządzący doprowadzą do tego,że zamiast płac będą celnikom przydzielać kartki żywieniowe i metr materiału na łaty i to będzie wymiernik ich zamożności a pan minister będzie spał spokojnie,że każdy celnik na garnuszku państwowym ma po równo.......o ile będzie jeszcze Służba Celna

Nasz rząd

Nasz rząd nie potrafi znaleźć pieniędzy inaczej, jak poprzez podwyżki podatków. żadna to nowość, bo podobnie robili wszyscy poprzednicy. A o zrównaniu zarobków do średniej unijnej nie ma co marzyć, bo tegoroczne podwyżki tak podniosły nasz standard życia, że przez następne dziesięć lat nie powinniśmy się o nic upominać. Niestety znudziło mnie już takie traktowanie. żegnam cło bez żalu.

Skoro Nami Rządzi...

To niech Nas przejmie ze wszystkimi przywilejami Służb Mundurowych.Pan Schetyna to równy Gość.....

Kanclerz z ulicy Batorego......Cytat:--STRAJKUJĄCYM CELNIKOM MIAł Z UŚMIECHEM POWIEDZIEĆ,ŻE JEŚLI NIE WRÓCĄ DO PRACY,RZĄD UWAŻNIE SIĘ PRZYJRZY ICH MAJĄTKOM.WYSTARCZYłO.

Tak ????? to niech sie q....wa przyglada, byle uważnie ............ przez 11 lat w SC dorobilem sie auta ktore ma tyle lat co ja słuzby, starego uzywanego laptopa i wynajetego mieszkania na drugim koncu Polski , zszarpanych nerwow ....... a i calej szafy nikomu niepotrzebnych szmat, ktorych nawet do PCK sie wrzucic nie da...... mam gdzies taki interes, wysiadam.:mad:

Kto rządzi celnikami? - Marzy mi się, żeby odpowiedź brzmiała: celnicy. Niestety, jaka jest prawda, wiemy do bólu.
Pozostanie mi wspomnienie o wspaniałych ludziach, którzy nauczyli mnie wiele i z którymi świetnie się pracowało i bawiło. A trochę ich było przez te kilkanaście lat. Bardzo im wszystkim dziękuję.

Back
Do góry