Kto nie otrzymał nagrody za I półrocze??? Jakie były powody??? Ile dni nieobecności powodowało nieotrzymanie nagrody????

Mr_duck

Aktywny użytkownik
Punkty reakcji
112
W IAS Rzeszów zmieniono bez uzgodnień zasady!!! I nikt nie wie kto :)

Nieprawda, od kilku lat obowiązywały zasady iż nagroda nie przysługuje dopiero po przeproczeniu połowy okresu za który jest przyznawana (czyli 3 miesiące), ta decyzja DIC nadal obowiązuje.

Tylko te nagrody były chyba w trybie nagród indywidualnych a nie półrocznych i jak nie było wniosku przełożonego to odwalali. I najważniejsze nagrody są uznaniowe taka była odpowiedź, niestety.

W IAS Kr , dodatki zadaniowe za okres od 01-05/21 - mialam 5 dni chorobowego, najwieksze przypisy, a dodatku "zero" przyznanego bez wyjasnienia co bylo powodem nieprzyznania. Tak sie postepuje w US w Malopolsce!

Ja nie dostałam ale jeszcze nie wiem dlaczego po urlopie pójdę do kierownika się dowiedzieć, koleżance która również nie dostała nagrody, kierownik powiedział że tak zarządziły związki, a potem że jej zadania się nie kwalifikują i coś od rzeczy

Powód nieprzyznania nagrody powinien być obowiązkiem każdego kierownika.
Szanujący załogę kierownik, taki prawdziwy szef, a nie atrapa, powinien potrafić spojrzeć w oczy pracownikowi/funkcjonariuszowi i powiedzieć dlaczego obniża lub nie przyznaje nagrody. Takie obowiązki są zapisane w niektórych regulaminach. Np. w Opolu taki mamy, ale regulamin był łamany za poprzedniej dyrekcji. Sygnalizowałem to poprzedniej DIAS, że niektórzy kierownicy nie potrafią tej prostej czynności zrealizować, ale efektów tych interwencji nie doczekałem się, a teraz mamy zmienioną DIAS, więc jest nadzieja na poprawę standardów.

Czy ZZ Celnicy.pl może wystąpić do Dyrektora IAS o informację publiczną dotyczącą wysokości przyznanych w 2021 r. nagród, dodatków specjalnych, itp. Dokładniej chodzi o przyznawanie w/w nagród w lipcu b.r. w MUCS w Warszawie. Różnice pomiędzy funjcjonariuszami są olbrzymie. W tym samym referacie jeden dostał niecałe tysiąc zł a kolega wykonujący te same zadania ponad 3 tys. zł.

W Olsztynie kryterium przyznawania nagród stanowiła wysokość pensji -idiotyzm(hehe). Pracuję od 1993 r. i wyszło na to , że zarabiam najwięcej. To mnie misiaczki wykosili. A daj im Boże jak najgorzej, ja osobiście im źle nie życzę.

Czy ZZ Celnicy.pl może wystąpić do Dyrektora IAS o informację publiczną dotyczącą wysokości przyznanych w 2021 r. nagród, dodatków specjalnych, itp. Dokładniej chodzi o przyznawanie w/w nagród w lipcu b.r. w MUCS w Warszawie. Różnice pomiędzy funjcjonariuszami są olbrzymie. W tym samym referacie jeden dostał niecałe tysiąc zł a kolega wykonujący te same zadania ponad 3 tys. zł.
W Opolu odbyło się spotkanie związków zawodowych z Dyrektor IAS lecz nikt z ZZ Celnicy.pl nie uczestniczył w spotkaniu...

W Opolu odbyło się spotkanie związków zawodowych z Dyrektor IAS lecz nikt z ZZ Celnicy.pl nie uczestniczył w spotkaniu...
spoko Młody, w sensie stricte nie uczestniczyła bo w sensie largo chce uczestniczyć w organizacji święta Mateusza (ukłon w stronę Pana Premiera) :):):)

Back
Do góry