Korpus Służby Cywilnej w Służbie Celnej

Służba Cywilna

Chyba najważniejsze pytanie na czasie: co z cywilami w związku z ustawą o racjonalizacji zatrudnienia?! Policja,SG zagwarantowała cywilom pracę, w służbie celnej najwyraźniej o nich zapomniano. Już wspominałem wczesniej jak był protest to wszyscy byli potrzebni a teraz...?

Ja mam natomiast pytanie odnośnie celniczych wartościowań.

Jak to wpłynie na pracę/zakres obowiązków/wynagrodzenie cywili?

Czy cywile będą mieli przydzielane zadania itp na podobnych zasadach?

Widzę, że ta grupa jest traktowana jak piąte koło u wozu, bo co kogoś spytać o sprawy cywila (naczelnik, kierownik) to nikt nic nie wie.

Anonymous-
nijak. Wartościowanie to tylko realizacja wymogów ustawy, i tak zrobią z każdym - obojętnie czy f.c. czy cywil, to co chcą. Chodzi tylko o to, żeby z tej okazji poustawiać swoich, a resztę zaszachować, żeby nie podskakiwali. No może się mylę - za jakiś czas wszyscy zrozumieją, że ten system prowaDZI DO TOTALNEJ ZLEWKI ROBOTY - BO PO CO SIĘ WYSILAĆ JEŚLI NIE MOŻNA AWANSOWAĆ? Awans na stanowisku jest możliwy tylko przy zejściu tego, co jest wyżej, a i ten co jest "wysoko" nie może liczyć, że awansuje. A cywile - niech będą wdzięczni, że jeszcze mogą pracować, a jak im się coś nie podoba....Szykuje się przecież redukcja etatów. A przy tym świetna okazja do tego aby próżnić f.c. i cywili - tak przecież łatwiej się rządzi:-)

W mojej działce w ogóle nie ma żadnych szans na awans. Ze wszystkich f.c zrobili mł. ekspertów i koniec. Pewnei cywili w podobny sposób udupią.

Do fan'a: U nas nie zanosi się na żadne redukcje, wręcz przeciwnie - przyjmują nowych.

W mojej działce w ogóle nie ma żadnych szans na awans. Ze wszystkich f.c zrobili mł. ekspertów i koniec. Pewnei cywili w podobny sposób udupią.

faktycznie ale krzywdę wam zrobili. Mogli zaraz generałów wam dać, a tym co pracują po 20 lat c2, tak jak jest teraz :cool:

Mnie to koło du... lata kim oni są po wartościowaniu. Piszemy tu o Korpusie SC.
Mówię tylko, że teraz między cywilami a f.c jest ogromna przepaść jeśli chodzi o zarobki, a każdy robi mniej więcej to samo.
Cywile ode mnie mają bardzo znikomą szansę na jakikolwiek awans

Ale, ale mają stanowiska wyższe od mojego mimo, że jesteśmy w tej samej komórce -sekcja gier - i robimy dokładnie to samo . To wkurwia !!!!!!

Back
Do góry