Konkurs ZŁOTY KOŁEK

jacek.opara

Super Moderator
Członek Załogi
Punkty reakcji
18
Miasto
ZZ Celnicy PL Gdynia
Trochę z innej beczki.

Może czasy do śmiechu nie są najlepsze, ale ktoś ostatnio podsunął mi pomysł aby ogłosić tu konkurs "ZŁOTY KOŁEK", na wzór policyjnej ZŁOTEJ PAŁY. Można by tu wpisywać "najinteligentniejsze" i "najmądrzejsze" polecenia (ustne bądź na piśmie) naszego szefostwa. Jeżeli uważacie, że ma to sens to wpisujcie się tu (oczywiście bez podawania danych personalnych osoby wydającej takie polecenie), jeżeli uznacie, że to głupota to proszę ADMINA o usunięcie tego tematu. Nie przeniesienie do KOSZA, KARCZMY czy HYDEPARK-u tylko o usunięcie. A więc - do dzieła.

Nie ukrywam rozbawiłeś mnie :D Pomysł może i przedniej marki, ale żeby coś powiedzieć sensownego, oddającego klimat sytuacji - trzeba by
napisać krótki esej literacki.Były już takie pomysły.Ale zabrakło inwestora strategicznego tego typu inicjatyw.:)

Jestem ciekaw czy komuś uda się pobić naszego byłego (jeszcze wtedy) prezesa GUC-u. (młodzieży wyjaśniam iż był to Główny Urząd Ceł - kiedyś taki twór istniał) Wydał on polecenie dotyczące używania spinaczy z dzióbkiem a nie zaokrąglonych (czy odwrotnie) oraz zakazał picia COCA COLI przy komputerze. Niestety nic nigdzie nie mogę na ten temat znaleźć, może ktoś coś więcej od siebie doda.

złoty kołek

Z podwórka jednej ze wschodnich izb są trzy a ta jest środkowa. Oto kandutatra za zapowiedź ścigania w swoim pierwszym wystąpieniu publicznym przez jednego ze v-ce dyr f.c w jasnych skarpetkach panowie i krótkich spódniczkach panie w celu podwyższenia dyscypliny pracy:D za co rada plemienia apaczów nadała mu imię blada skarpeta.:cool:

Najśmieszniejsze jest to, że on to ( cytat) ekspert w zakresie reglamentacji zawodów, za rządów Buzka sekretarz zespołu ds. odbiurokratyzowania gospodarki :)
Poza instrukcjami dotyczącymi spinaczy i Coca Coli nakazał jeszcze używać wyłącznie czcionki Arial

Cytat z forum NaszeMiasto.pl Katowice

Dyskusja dotyczyła wyborów prezydenta Bytomia w 2002 -J.P. kandydował

"Wie jak obsługiwać spinacze biurowe.Mam od znajomych z Urzędu Celnego tę instrukcję. Genialny kretynizm.Czy wiecie, że piicie coca-coli przy komputerze szkodzi temu urządzeniu? Ponoć ulatniają się z butelki jakieś niezwykle szkodliwe gaz i rozpuszczają twarde dyski."

Z podwórka jednej ze wschodnich izb są trzy a ta jest środkowa. Oto kandutatra za zapowiedź ścigania w swoim pierwszym wystąpieniu publicznym przez jednego ze v-ce dyr f.c w jasnych skarpetkach panowie i krótkich spódniczkach panie w celu podwyższenia dyscypliny pracy:D za co rada plemienia apaczów nadała mu imię blada skarpeta.:cool:
Krótkie spódnice to mu nie przeszkadzały przecież to znany miłośnik futbolu i płci pięknej

Złote zegarki

Zdecydowanie złote zegarki jako nagroda za duuuże ujawnienia od Prezesa T. Michalaka z wpisaniem na inwentarz i do zwrotu w razie zwolnienia/ odejścia na emeryturę.

Back
Do góry