KOmunikat

dobra nie ma jeszcze na stronie mf.
W skrocie:
SSC przedstawil projekt o zmianie ust. o SC i likwidacje art.25 ust.1 pkt 8a i 8b,
-obligatoryjny system awansow,
-do polowy maja zostanie zlozony projekt ustawy modernizacyjnej SC,ustawa ta ma umozliwic zrownanie uposazen celnikow z uposazeniami innych sluzb mundurowych

Nie wiem czy sie dogadali w tej kwestii.
Na razie jest taki lakoniczny komunikat.
Jak go czytam,to mysle,ze to jest(byla) po prostu propzycja MF.............

jesli są to ostateczne postanowienia to ja to szczerze pierd... , ale z komentyarzami wstrzymajmy sie jeszcze troche mże jednak coś bardziej sensownego ustalili

Jest komunikat

Jest komunikat na stronie mf oraz projekt nowelizacji ustawy o SC w zkładce Służba Celan/Aktualności. Niestety nie da się wkleić tu linka

Tylko trochę lakoniczny i nie wiele w nim o kasie, w każdym razie nic konkretnego.

No i niewiele tam o cywilach którzy też protestują (przynajmniej w moim UC są w wiˇększości na UŻ lub l4). Chyba także i tym razem cywile będą wydymani.

Poniżej treść komunikatu

Komunikat 2008.01.25 16:25
Ministerstwo Finansów uprzejmie informuje, że w dniu 25 stycznia 2008 r. odbyło się spotkanie Podsekretarza Stanu, Szefa Służby Celnej Jacka Dominika z dyrektorami izb celnych. Podczas spotkania Szef Służby Celnej przedstawił propozycję nowelizacji ustawy o Służbie Celnej, wprowadzającej m.in. likwidację art. 25 ust. 1 pkt 8a i 8b oraz obligatoryjny system awansów.

Ponadto zapowiedział, że do połowy maja br. zostanie przedłożony wstępny projekt ustawy modernizacyjnej Służby Celnej (na wzór podobnej ustawy modernizacyjnej dot. służb w MSWiA). Ustawa ta w założeniu ma umożliwić zrównanie uposażeń celników z uposażeniami innych służb mundurowych.

Powyższe projekty zostaną przedstawione na spotkaniu Podsekretarza Stanu, Szefa Służby Celnej Jacka Dominika oraz Sekretarza Stanu w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Michała Boniego z przedstawicielami organizacji związkowych, działających w Służbie Celnej oraz przedstawicielami Komitetu Protestacyjnego „Porozumienie Białostockie”.

Tam na dole jest wlasnie napisane,ze "zostana przedstawione....", wiec chyba to nie koncowy komunikat,a oni jeszcze debatuja.

CZY KIERONICTWO I MF O NAS KIEDYKOLWIEK DBAŁA?
HISTORIA POKAZUJE ZE NIE.
DBALI TYLKO O SIEBIE.

MY SAMI MUSIMY WSZYSTKO WYWALCZYC !!!
PODWYŻKI 1500 PLN - JAK NIE TO JA PODZIEKUJE TYM PANOM.

mam nadzieje ze z tymi cywilami to jest tylko pzreczucie i to jeszcze na dodatek złe. w przeciwnym razie chyba nie odpuscimy, prawda? albo wszysyc albo nikt!!!

Back
Do góry