KOLEŻANKI I KOLEDZY!! ZIELONI I CZARNI!!! SWETERKI I INNI!!!

hans

Użytkownik
Punkty reakcji
11
Miasto
Czarna Dziura
nie jestem prowokatorem lub bądź innym geyem z MF
doszliśmy do pewnego punktu i coś zyskaliśmy
NIE ZAPRZEPAŚĆMY TEGO!!!!!!!!!
za chwilę nas oleją i znajdą nowe rozwiązania
póki jesteśmy im potrzebni trzymajmy ich w garści ale nie odpuszczajmy
dajmy im czas do maja (jak obiecują)
sporo tez zyskaliśmy ale miejmy na uwadze , że nie jesteśmy nie zastąpialni na swoich stanowiskach
DAJMY IM CZAS - KREDYT ZAUFANIA DO MAJA
JESTEśMY ZNIENAWIDZONą SłUżBą , NIE WYGODNą I NIE DAJMY IM SZANSY , PRETEKSTU DO ZWALENIA NAS DO KOSZA!!!!
MYŚLĘ ŻE DALIŚMY JUŻ DO MYŚLENIA PANOM W RZĄDZIE AŻ DOŚĆ
TERAZ CZAS POKOJU!!

Jestem za a krzykaczom powiem – obyśmy mieli gdzie wrócić. Osobiście z angielskim u mnie słabo i jakoś mnie tam nie ciągnie.

Re: KOLEŻANKI I KOLEDZY!! ZIELONI I CZARNI!!! SWETERKI I INN

hans napisał:
nie jestem prowokatorem lub bądź innym geyem z MF
doszliśmy do pewnego punktu i coś zyskaliśmy
NIE ZAPRZEPAŚĆMY TEGO!!!!!!!!!
za chwilę nas oleją i znajdą nowe rozwiązania
póki jesteśmy im potrzebni trzymajmy ich w garści ale nie odpuszczajmy
dajmy im czas do maja (jak obiecują)
sporo tez zyskaliśmy ale miejmy na uwadze , że nie jesteśmy nie zastąpialni na swoich stanowiskach
DAJMY IM CZAS - KREDYT ZAUFANIA DO MAJA
JESTEśMY ZNIENAWIDZONą SłUżBą , NIE WYGODNą I NIE DAJMY IM SZANSY , PRETEKSTU DO ZWALENIA NAS DO KOSZA!!!!
MYŚLĘ ŻE DALIŚMY JUŻ DO MYŚLENIA PANOM W RZĄDZIE AŻ DOŚĆ
TERAZ CZAS POKOJU!!

PÓKI CO NIE UZYSKALIŚMY WŁAŚCIWIE NIC,
JEŚLI DAMY IM WIĘCEJ CZASU, TO ZNAJDĄ NOWE ROZWIĄZANIA I NAS OLEJĄ,
JESTEŚMY IM POTRZEBNI - WŁAŚCIWIE NIEZBĘDNI I NIEZASTĄPIENI - MAMY ICH W GARŚCI, CHOĆ PRÓBUJĄ NAS SKŁÓCIĆ I ROZBIĆ,
ZROZUMIELI JAKĄ MAMY SIŁĘ I ZROBIĄ WSZYSTKO ABY NAS OSŁABIĆ,
CZAS NA KONKRETY I WIĄŻĄCE DECYZJE!!!

słuchaj hans gdzie twoj honor. Plują w twarz a ty mówisz, że deszcz pada :?: :?: :?: Przecież jeszcze nic ci nie obiecali masz coś na piśmie jełopie???
Inni szefowie też obiecowali, wiesz ile obiecał Czyżowicz?

Koleżanki i Koledzy Celnicy

Dzisiaj w południe Szef Służby Celnej złożył propozycję nie do odrzucenia funkcjonariuszom
"służby mobilnej" w całym kraju - wyjazd na granicę wschodnią w celu odblokowania przejść granicznych. 'Mobilne" chłopaki (i dziewczyny!!) zachowali się przytomnie i gremialnie złożyli podania o dzień wolny (wtorek) na żądanie. Teraz M.F. szuka łamistrajków gdzie indziej.

Oto wieść gminna (dobrze poinformowana) niesie, że jutro ( wtorek)funkcjonariusze Izb Celnych z wnętrza i zachodu kraju, którzy przyjdą do pracy w swoich komórkach - zostaną nagrodzeni... !! To ONI, zamiast "mobilnych", pojadą na wschód odprawiać owe tysiące tirów... Dla tych, którzy dadzą się tak złapać życzymy szczęśliwej drogi i najlepiej już tam zostańcie...

My natomiast zostajemy w domu. W domu, powtarzam - bo tak właśnie teraz trzeba.
Ta doba będzie przełomowa.Zwycięstwo naprawdę jest blisko.
Liczy się decyzja KAŻDEGO z nas. Twoja też.
Kto ma uszy niech słucha.
Za Zarząd Związku Zawodowego FiPSC IC we Wrocławiu
Ryszard Margas.

Poinfotrmuj innych !!

Anonymous napisał:
słuchaj hans gdzie twoj honor. Plują w twarz a ty mówisz, że deszcz pada :?: :?: :?: Przecież jeszcze nic ci nie obiecali masz coś na piśmie jełopie???
Inni szefowie też obiecowali, wiesz ile obiecał Czyżowicz?
ty na wiesz wiesz o czym piszesz chłopie!!!!!
nie będę sie wdawał w dyskusję z tobą nie ma to sensu
nie pisz do mnie jełopie bo cię zmutuję jak celnik celnika (chyba że nim nie jesteś)

nie zdajecie sobie sprawy z tego że walą nas w wała
konspirują z SG za naszymi plecami
chyba mamy to co chcieliśmy
za moment będzie cienka czerwona linia
i nikt nie wie co jest poza nią

hasn,kim ty jestes???

Jestem osoba,ktora czynnie dzis uczestniczyla w spotkaniu pod MF.
Powiem Wam jedno, nie mozecie sie teraz poddac. Dajcie im jutro szanse na rozmowy z rzadem. Przeciez jest spotkanie !!!!!!
A przed chwila Scetyna powiedzial,ze nie bedzie porozumienia ,bo nie ma go z kim podpisac.Ot i cala wiedza tych ludzi o sprawie.
Wszyscy manipuluja jak moga.Dajcie im jutro szanse!!!

Re: kim jest Hans?

normal napisał:
Nie trudno zgadnąć, jednym z IC Kielce.
jeszcze jedenc dzien... niech daza jutro na pismie!
potempremier sie zmieni SSC tez i nowi nie beda braliodpowiedzialnosci za slowa na wiatr rzucane!

1500 zł dla celników za wyjazd na wschód
Andrzej Kulej, PAP2008-01-28, ostatnia aktualizacja 2008-01-28 20:22

Na dodatkowe wynagrodzenie mogą liczyć ci, którzy pomogą rozładować kolejki na granicach z Ukrainą, Białorusią i Rosją

Robert A. Florczyk, kierownik oddziału celnego w porcie popiera protest, choć ze względu na funkcję nie mógł aktywnie w nim uczestniczyćTaką informację przekazała nam Janina Krzyżostaniak, przewodnicząca zachodniopomorskich Związków Zawodowych Służby Celnej. - Rząd szuka łamistrajków - skomentowała w rozmowie z "Gazetą".

Na wschodnich granicach kolejki do przejść granicznych są monstrualne. Do pracy przychodzi po kilku funkcjonariuszy dziennie (pozostali korzystają m.in. z urlopów). W Zachodniopomorskiem sytuacja była trudna tylko w piątek, kiedy w geście solidarności z kolegami ze wschodu do pracy nie przyszło ok. 70 proc. celników (w sumie jest tu ok. tysiąca funkcjonariuszy). W szczecińskim porcie pracowało tylko trzech kierowników oddziału celnego, jednak nie mogli prowadzić odpraw, bo nie mają uprawnień do systemu komputerowego. Towary łatwopsujące się były załatwiane bez odprawy. Jak zapewnia mł. asp. Robert A. Florczyk, kierownik oddziału celnego w porcie, przewoźnicy i spedytorzy odnosili się ze zrozumieniem dla protestu, bo spodziewali się go, obserwując ostatnie wydarzenia.

- Jako kierownik nie mogę włączyć się do protestu, bo ciąży na mnie odpowiedzialność: w porcie jest granica Unii Europejskiej, która musi działać przez 24 godz. na dobę. Jednak protest ze względu na wieloletnie zaniedbania uważam za uzasadniony - mówi Robert Florczyk. - O fatalnej sytuacji celników wiadomo było od dawna, ale po wejściu do Unii zostaliśmy zostawieni sami sobie.

W poniedziałek w naszym regionie do pracy nie przyszło ok. 20 proc. funkcjonariuszy. - Wszystkie jednostki pracują normalnie. Nie ma utrudnień ani przestojów - zapewniała Monika Woźniak-Lewandowska, rzecznik prasowy Izby Celnej w Szczecinie.

Celnicy domagają się m.in. podwyżek o 1500 zł i przywilejów emerytalnych. W poniedziałek premier Donald Tusk obiecał m.in. zrównanie statusu celników z innymi służbami mundurowymi, płatne nadgodziny i wprowadzenie ochrony prawnej przy wykonywaniu obowiązków (chodzi m.in. o zapewnienie adwokata celnikowi oskarżonemu o łapówkę oraz zmianę przepisów, w myśl których celnik z prokuratorskimi zarzutami tracił pracę przed wydaniem prawomocnego wyroku przez sąd). Zapewnił także, że mogą liczyć na 500 zł podwyżki. Teraz początkujący funkcjonariusz zarabia 1200-1300 zł na rękę. Z wysługą lat jest to ok. 2000 zł.

Źródło: Gazeta Wyborcza Szczecin

cyt.:
Teraz początkujący funkcjonariusz zarabia 1200-1300 zł na rękę. Z wysługą lat jest to ok. 2000 zł.

Początkujący celnik ma wysługę lat?

2000 to zarabia celnik po 10-12 latach z wysługą

Korsarz napisał:
Do koleżanek i kolegów f.c z całej Polski właśnie wróciłem ze spotkania z szefem S.C w Chełmie.Przyjechał do nas celników z Dorohuska dopiero teraz.Nie patrzcie na informację z TVN24, że wracamy do pracy.Jutro t.j 29.01.08 koledzy nasi (wypróbowani koledzy) będą ostatecznie negocjować z szefem S.C ostateczne rozwiązanie naszych postulatów,przynajmniej w części.Poczekajmy na informację od nich i uzależnimy nasze działania od ustaleń.Prawdopodobnie informację o tych ustaleniach przekaże Pani Iwona Fołta w tv i radiu.Pozdrawiam wszystkich ,którzy się do nas przyłączyli.DOROHUSK !Dziękujemy za to.Ze szlabanowym pozdrowieniem "Wschodni Korsarz".

Back
Do góry