Kolejne pomówienie wygłaszane przez Staniszewskiego

slawomir.siwy

Administrator
Członek Załogi
Punkty reakcji
4 509
Miasto
ZZ Celnicy PL
Sprawozdanie z działalności Komitetu Wykonawczego przedstawił wiceprzewodniczący Federacji Jacek Staniszewski, poruszając w nim w pierwszej kolejności zagadnienia natury organizacyjnej związane z destrukcyjnymi działaniami podejmowanymi przez byłą przewodniczącą Iwonę Fołtę oraz byłego wiceprzewodniczącego Sławomira Siwego - odwołanych z pełnionych funkcji przez delegatów na nadzwyczajny Zjazd Federacji, który odbył się w grudniu ubiegłego roku.
To cytat ze sprawozdania Federacji podpisanego przez J.Klosia.

Jeżeli Staniszewski ma godność i honor, to niech podejmie dyskusję(wiemy, ze czyta forum) i przedstawi tutaj na forum jakie rzekome destrukcyjne działania podejmowałem?
Nie zrobi tego, gdyż w sprawozdaniu w tej kwestii podano oczywistą nieprawdę.

Nadto wyjaśniam, że:
- nie zostałem przez nikogo odwołany,
- zrezygnowałem samodzielnie dużo wcześniej na innym posiedzeniu Rady Federacji, gdyż nie mogłem brać odpowiedzialności za to co się dzieje, a raczej nie dzieje w Federacji - nie mieliśmy bowiem, jako KW Federacji żadnego wpływu na poczynania przewodniczącej,
- zrezygnowałem w grudniu z kandydowania mimo iż została przez salę zgłoszona moja kandydatura do władz Federacji

Oświadczam także, że wobec ewidentnego pomówienia i podania nieprawdziwych informacji oraz ich rozpropagowanie, rozważę z upływem czternastodniowego terminu wystąpienie na drogę sądową z żądaniem sprostowania sprawozdania i zapłatę przez Staniszewskiego drobnej kwoty na OPP.

Czy Staniszewski wytłumaczył się chociaż przed Zjazdem za haniebne swoje zachowania na Komisji Sejmowej?

Ostatnia edycja:
Back
Do góry