Kierownik czy Naczelnik?

El Mexico

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Witam wszystkich serdecznie.

U mnie w oddziale, gdzieś daleko w puszczy, na granicy wschodniej nad drzwiami przełożonego wisi tabliczka "Naczelnik Oddziału". Wszystkie znane mi dokumenty wskazują, że oddziałem dowodzi kierownik oddziału. Stąd moje pytanie, jak to jest? Czy w oddziale jest naczelnik? Mi to nie przeszkadza, jak dla mnie to może być i naczelnik zmiany, a oddziału dyrektor, prezydent czy król, niemniej chciałbym znać stan faktyczny. Czy któryś ze starszych kolegów, czy koleżanek zechce mnie oświecić? No i chciałym wiedzieć jak to jest w innych oddziałach, czy i u was są naczelnicy oddziałów? jeśli to ważne to podam oczywiście swoje miejsce pracy.

Pozdrawiam

El Mexico

Tabliczkę wpisano do rejestru zabytków więc tkwi tam dalej.Tak jest jak jakiś cieć zostaje kierownikiem i potrzebuje jeszcze większej nobilitacji.Mam nadzieje ,że nie tytułujecie go naczelnikiem bo to już by było duże przegięcie.

Sądzisz, że jestem krnąbrnym celnikiem i mimo tego co wisi nad drzwiami to ja po swojemu go tytułuję? Swoją drogą jakbym ja został samozwańczym naczelnikiem to nie dość, że z pracą bym się pożegnał to i pewnie przed prokuratorem się spowiadał z przekroczenia uprawnień czy czegoś podobnego. Wydawało mi się, że taki stan się utrzyma do pierwszej wizyty któregoś z dyrektorów czy tych prawdziwszych naczelników, ale się pomyliłem.

do 2000 roku nie było kierownika oddziału tylko Naczelnik Oddziału Celnego i dlatego tablczki zostały ,swoja drogą gdzie ty pracujesz ,że takie tabliczki zostały.

No i sprawa wyjaśniona, dziękuję serdecznie. Reforma dość długo do nas idzie jak widać ale słyszałem, że już połowę drogi ma za sobą więc pewnie tabliczki zmienią w tej dziesięciolatce. A miejscowość kolega sukram zgadł bezbłędnie. Pueblo Bobrowniki.

Ps. Naprawde to jedyne miejsce w kraju gdzie tych tabliczek jeszcze nie zdążyli zmienić?

A czy Ty kolego nie masz innych problemów ??? Jeżeli tam pracujesz to powinieneś wiedzieć, że OC rządzi Kierownik a nie Naczelnik. Więc nie bardzo rozumiem w czym masz problem. Proponuję zając się tym co masz zapisane w zakresie obowiązków to nie będziesz miał czasu na pierdoły.

Ostatnia edycja:
A kolega jajacek1970 nie ma innych problemów??

El Mexico pewnie wiedział, tylko nurtowała go ta tabliczka...

Proponuję abyś zajął się tym co masz zapisane w zakresie obowiązków to nie będziesz miał czasu na pierdoły.(czytaj krytykowanie innych) To forum dyskusyjne, więc się nie czepiaj:mad:

Czasem tzw.diabeł tkwi w szczegółach :)
Nie mi oceniać rzeczonego p.Naczelnika :)
Tylko jedno skojarzenie : onegdaj w szkole średniej, każdy nauczyciel kazał się tytułować per " professore ", podczas gdy na wyższych uczelniach nie każdy wystawiający laurki to profesor nadzwyczajny.
Śmiać się z tego ... muszę się zastanowić :D

Profesor

Czasem tzw.diabeł tkwi w szczegółach :)

Nie mi oceniać rzeczonego p.Naczelnika :)
Tylko jedno skojarzenie : onegdaj w szkole średniej, każdy nauczyciel kazał się tytułować per " professore ", podczas gdy na wyższych uczelniach nie każdy wystawiający laurki to profesor nadzwyczajny.
Śmiać się z tego ... muszę się zastanowić :D
Gwoli informacji i prawdy, drogi Celmanie. Profesor nadzwyczajny jest stopniem niższym od profesora zwyczajnego. Bo mam wrażenie, że tego nie wiesz.

Witam wszystkich serdecznie.

U mnie w oddziale, gdzieś daleko w puszczy, na granicy wschodniej nad drzwiami przełożonego wisi tabliczka "Naczelnik Oddziału".
...

U mnie w oddziale, gdzieś blisko (bądź- stanowczo bliżej) cywilizacji, wprawdzie nie nad lecz z boku TEŻ taka wisi.
I CO z tego ?! Dla mnie mogłoby tam być napisane "generał, premier, sekretarz, papież, ...". I tak WIEM co za "szaman" tam siedzi i jakie z niego ziółko !!!

Ja od siebie mogę jeszcze dodać, że u nas już tabliczke zmieniono i jest Kierownik Oddziału, nie wiem przypisać to magii internetu, przypadkowi czy skutkom reformy sprzed 10 lat. Ech, ta magia internetu...

Back
Do góry